Bulldogs matkustaa Nokialle

Gridiron Staff 13.6.2013 11:33 Ei kommentteja

(1-2)

(0-2)

15.06.2013 klo 15:00 Nokia

Vaisusti kautensa aloittanut Sipoo Bulldogs kohtaa ennakolta vahvemman Ghosthuntersin ensi lauantaina.

Viime kaudella kahdesti kohdanneet joukkueet ovat toisilleen jollain tapaa tutut. Ghosthunters voitti molemmat viime kauden kohtaamiset, mutta Sipoon ottelussa viime heinäkuussa Bulldogs pysyi ottelussa mukana viimeiselle neljännekselle asti. Tilanteessa 28-28 Ghosthunters onnistui tekemään vielä kaksi maalia ja ratkaisemaan ottelun.

Ghosthuntersin uusi päävalmentaja Rami Lilja on tuonut joukkueeseen myös omia näkemyksiään, mutta pääasiassa nokialaisjoukkue luottaa tuttuun reseptiin viime kaudelta. Joukkueen heittopeli Lari Siitosen johdolla on tosin noussut täksi kaudeksi suurempaan rooliin, sillä alkukauden vastustajat Oulu Northern Lights ja Turku Trojans eivät ole antaneet Ghosthuntersin juosta viime kauden malliin. Viime kauden juoksukuninkaiden Christoffer Anttilan ja Dan O’Connellin puuttuminen kokoonpanosta näkyy myös Ghosthuntersin pelivalikoimassa.

Bulldogsille alkukausi on ollut vaikea. Viime kaudella divisioonan viidenneksi sijoittunut joukkue pelaa tällä kaudella ilman amerikkalaispelinrakentajaa. Pelinrakentaja Ryan Gottula oli viime vuonna mies paikallaan, ja pystyikin pitämään heittokädellään joukkuetta pystyssä hankalissa paikoissa. Tänä vuonna joukkue on saavuttanut kahdessa ottelussaan vain seitsemän pistettä, vaikka ottelut ovat olleet kahta sarjanousijaa, Falconsia ja Saintsia vastaan. Joukkueen hyökkäyspelin on jatkettava kehittymistään kauden edetessä, jos muut joukkueet halutaan tällä kaudella haastaa.

Ghosthuntersin Lilja ei ole kuitenkaan valmis sivuuttamaan Bulldogsia kintaalla.

– Sipoon amerikkalaisvahvistus Barshal Williams on vaarallinen molemmin puolin palloa ja on ehdottomasti sellainen kaveri joka meidän täytyy ottaa huomioon. Oma tilanteemme pelaajien suhteen on hyvä ja pääsemme valmistautumaan otteluun täydellä miehityksellä, Lilja kertoo joukkueen omassa otteluennakossa.

Lilja myöntää, että Northern Lightsia nähdyt pallonmenetykset on saatava eliminoitua. Ghosthuntersilla oli viime lauantain ottelussa kaikki mahdollisuudet tehdä paljon enemmänkin pisteitä, mutta joukkueen omat virheet pitivät ottelun tasaisena.

– Viime viikonlopun pelistä meidän on parannettava selkeästi taklaamisen laatua ja pallon suojelemista ja molemmat näistä asioista on tiedostettu joukkueen itsensäkin toimesta, kertoo Lilja.

Lauantain kohtaaminen on Ghosthuntersille kauden ensimmäinen ottelu, jossa vastaan ei asetu viime kaudella liigaa pelannut joukkue. Bulldogs taas kohtaa ensimmäistä kertaa vastustajan, joka ei pelannut viime vuonna kakkosdivisioonaa. Samalla joukkueet ovat uusiutuneen divisioonan ainoat joukkueet, jotka pelasivat itse sarjassa viime vuonna. Ottelun lopputulos kertonee lisää siitä, mihin suuntaan joukkueet ovat tänä vuonna matkalla.

Lue myös

Kommentoi