Kakkosen Power Rankings

Gridiron Staff 12.6.2013 11:32 32 kommenttia

Kakkoskierroksen alla on hyvä palata jälleen perusteisiin. Saammeko esitellä: kauden 2013 ensimmäinen Power Rankings!

Viime kaudella suurta suosiota saavuttanut Power Rankings on palannut jälleen tälle kaudelle. Joukkueiden tiedot syötetään Grid-O-Matic 3000 -keskustietokoneeseen, joka tulostaa järjestyksen 24 tunnin numeronmurskauksen jälkeen. Menetelmä on luonnollisesti täysin erehtymätön.

Viikonloppuna pelataan myös jälleen täysi kierros, kun kymmenen joukkuetta on tulessa. Tarjoamme myös arviot otteluiden voittajista rankingsin jälkeen.

1 Royals (1-0) Seppo Evwarayen suosikit vastasivat avauskierroksen ainoasta murskavoitosta. Pysyykö joukkue kärjessä myös viikonlopun Bears-ottelun jälkeen?
2 Huskies (1-0) Niclas Carpelanin liittyminen joukkueeseen on piristänyt hyökkäystä, mutta joukkueen vahvuus on ehdottomasti sen puolustuspeli.
3 Sun City (1-0) Sun City aloitti kauden todella vahvasti päihittämällä suosikki-Steelersin kotonaan. Lunastaako joukkue vihdoin lupaukset tänä vuonna?
4 Rajaritarit (1-0) Selvä voitto ECG:sta kolmospelinrakentajalla on vahva suoritus. Väisäsen menetys on iso kolaus. Mitä tekee Miro Aarrevuo?
5 Bouncers (1-0) Nihkeä voitto Panthersista ei lupaa välttämättä hyvää jatkoa ajatellen. Hyökkäykseltä on saatava paljon lisää tehoja.
6 Bears (0-1) Todella yllättävä tappio osoitti heti alkuun, ettei Bears pelaa tällä kaudella väärässä sarjassa. Sarjan kärkipaikoista porilaisjoukkue sen sijaan todennäköisesti taistelee.
7 Steelers (0-1) Steelersin kauden avaus ei ollut sellainen, mitä haettiin. Nuori joukkue tulee kuitenkin todennäköisesti parantamaan kauden edetessä.
8 Wolverines II (0-0) Avauskierroksella huilannut Wolverines II avaa kautensa lauantaina Kuopio Steelersia vastaan.
9 Panthers (0-1) Puolustuksen kova taistelu yllätti monet. Hyökkäyksen on kuitenkin pystyttävä parempaan. Montako rähmäystä ottelussa tulikaan? 7? 9?
10 East City Giants (0-1) Viime kaudella väärässä sarjassa pelannut ECG ei avannut kakkosdivisioonakauttaan parhaalla mahdollisella tavalla. Joukkue joutuu nyt tekemään kovasti töitä noustakseen taistelemaan pudotuspelipaikoista. Tappio Bouncersille lauantaina Mikkelissä olisi jo lopun alkua.
11 Oakmen (0-0) Piratesin luovuttua sarjasta Oakmen huilasi avauskierroksen. Ennakkoon varsin nuorelta joukkueelta vaikuttava raisiolaisryhmä kohtaa tutun Scorpionsin perjantaina.
12 Scorpions (0-1) 0-79 ei ole paras mahdollinen tapa avata kautta, vaikka Royals vahva onkin. Scorpions saa mahdollisuuden synninpäästöön paikallisottelussa.

Arviot

 • Oakmen – Scorpions 1
 • Bears – Royals 2
 • Bouncers – East City Giants 1
 • Wolverines II – Steelers 2
 • Panthers – Rajaritarit 2

Menivätkö arviot pieleen? Grid-O-Maticin erehtymättömyyttä voi epäillä kommenteissa.

Kommentoi

 • Sun Cityn pelaaminen tällä kaudella on ja tulee olemaan hyvin viihdyttävää. Seuran yllä on jo aikaisempina vuosina leijunut positiivinen henki ja laadukkaan tekemisen meininki. Toivottavasti tämä kaikki heijastuu nyt myös tulostaululle. Onko sitten vielä Rautamaljan aika, onkin jo aivan toinen kysymys. Se ei välttämättä olisi vielä seuralle edes hyväksi.

 • Hanko oli kyllä todellakin valmis kauden avaukseen. Ennen kautta ounasteltu linjapelaaminenkin näytti todella hyvältä. Kuitenkin edelleen pidän tuota toista lohkoa vielä kovempana ja en ihmettelisi jos Rautamaljassa pelaisi Vaasa ja Hämeenlinna/Pori. Toisaalta taas tänä vuonna tuskin nähdään samanlaista dominointia kun viime vuonna niin sarja on huomattavasti mielenkiintoisempi.

 • No ihan hyvin se peli meni, silti tuli myös paljon virheitä ekaksi peliksi, veikkaan et tänä vuonna pelit menee aikapaljon ristiin ja jokainen joukkue on voitettavissa myös vaasa :) se ketä lopussa rautamaljasta pelaa nähdään sit syssyllä :D mutta täytyy sanoa et II div. sarjan joukkueet on nostanut hyvin tasoaan ja varmasti saadaan hyviä pelejä jatkossakin.

 • Kannattaa tsekata RR:n matsiennakko: http://www.rajaritarit.com/page.php?id=1&article_id=152

 • Kiitos Gridiron! Tämän sivuston ansiosta on mukava seurata kaikkia sarjatasoja. Kakkosen power ranking on osa sitä laadukasta raportointia joka lisää myös kakkosdivarin kiinnostavuutta.

 • 0-1 joukkueita rankattu 0-0 Wolvojen edelle? What?

 • Sun City vs Huskies nähtiin jo enne kaiden alkua. Siinä Hanko oli valmiimpi joten nostaisin Hangon sarjan kakkoseksi. Rajaritareiden paikka on aika lailla kohdallaan. Steelerin esitys Hangossa jäi vähän huonoon valoon Hangon hyvän pelin ansiosta. Steelers on selvästi Bounchersia valmiimpi joukkue. Bounchers Panthers peli oli tuskaisen näköistä eikä kummankaan peli ollut oikein valmis vielä. Siksi Steelers kuuluu reilusti ylemmäksi taistelemaan paikasta kolmosena akselilla Rajaritarit-Huskies joukkueiden kanssa. Salon ja Vaasan kohtaaminen oli aika eeppistä Salolle. Salo ei ollut lainkaan Vaasan tasolla mutta Salo on varmasti Oakmeniä paremmassa jamassa. Oakmen on sarjan heikoin joukkue. ECG on pahassa divarikrapulassa. Tämä kausi menee haavoja nuollessa koittaen selviytyä kaudesta kunnialla. Ensi kaudeksi ECG:n on kehitettä uutta virtaa toimintaansa.

  Kakkonen on tänä vuonna erityisen jännittävä. Hyvän mausteen siihen lisäävät uudet vahvat joukkueet joilla on kykyä haastaa menestyksellä ennakolta vahvat joukkueet. Isoin jännitys syntyy siitä ketkä kuusi jää uuteen kakkoseen ja mistä tehdään uusi kolmosdivisioona.

 • Pressbox: takerruin heti tuohon kun aloit vertailemaan kautta harjoituspelillä. Huskies vs Sun City -scrimmage pelillä ei katsottu sitä kumpi on valmiimpi vaan scrimmageitten ideanahan on että ne on yhteisharjoitukset (ainakin omasta mielestäni,) ja voi korjata jos olen asiasta väärässä joidenkin mielestä. Kyllä se että Huskies voitti Bearsin niin sai kaikilta suut ammolleen ja miettimään että on joukkueessa pontentiaalia pudotuspeleihin asti ellei jopa finaaliin. Ja sitten käsittelyyn Rajaritarit vs ECG. Ei ainakaan itselläni ollut ihmekkään että rr voittaa vaikka yllättävää taas oli että ECG jäi ilman pisteitä, että hyökkäyksessä on ainakin parannettavaa. Ja eihän peleissä valmiudella voiteta vaan sillä että onnistuu vaikka tuurillakin tekemään niitä maaleja. Pisteet ratkaisee ei valmius. Onhan se tietenkin hienoa että jos on valmis ja onnistuu takomaan pisteitä kuten Royals niin se on aika ratkaisevaa. Muuten voinkin sanoa että heinäkuusta lähtien kun joukkueet ovat saaneet tuntumaa peleihin (paitsi huskies kun pirates luopui sarjapaikasta ja 3 viikon tauko) niin kakkosesta tulee jännittävämpi kuin vaahterasta ja yllättäja indianssista ;) kiitos ja kuittaus

 • Porin kohdalla mietin, että onko se sama joukkue mikä voitti ykkösen runkosarjan viime vuonna? Kuinka paljon on katoa käynyt?

 • Off topic.
  Vinkkinä seurojen puuhamiehille (tiedän että teillä on jo paljon tekemistä jo nyt) Mutta olisi hienoa jos jossain seurassa otettaisiin tästä porkkana. Voisiko niitä ”ylemmän tason kriteereiden” täyttämistä harjoitella jo kuluvalla kaudella? Esim. tilastointi, tuomarointi, jne. eli sellasia kriteereitä joita voi tehdä jo nyt mutta ei ole pakko. Olisi sitten helppo seuraavana vuonna nousta ylemmälle sarjatasolle kun ei ole noiden kriteereiden kanssa niin paljon opeteltavaa.

  Turussa oli mielestäni hyvä esimerkki kotipeli livetilastointi 1-divarissa. (toki he olivat tätä jo harjoitelleet useamman kauden.) Mutta olisi kiva nähdä jotain tilastoja myös 2-divari peleistä.

 • Tokihan Huskiesin voitto Porista oli selvä yllätys, mutta ei se todellakaan vielä tarkoita mitään selvää jatkon kannalta. Tuleva Pori vs Vaasa varmasti antaa sitten jo paremmin osviittaa lohkon sisäisistä voimasuhteista. Porilla ei varmastikaan ollut ”sama” joukkue kuin viime vuonna, eiväthän olisi silloin kakkoseen edes lähteneet. Oli useampia kokeneita jätkiä mukana, mutta aika kapealla pelasivat. Runsas parikyt jätkää sivurajalla, joista kuitenkin aika moni ei juurikaan kentällä käynyt, mikä varmasti näkyi väsymisessä. Ja lopussahan Huskies vasta ohi menikin.

  Tuskin Hanko vs Hämeenlinna scrimmagesta voi liikaa vetää johtopäätöksiä, monestakin syystä. Esim. 1) Hanko oli jo vetänyt harkkamatsin ja scrimmagen ennen sitä, joten pitikin olla valmiimpi. 2) Kuten tuossa jo todettiin, ei scrimmagessa pyritä (pelikutsullisesti) voittamaan, vaan testaillaan eri juttuja. 3) Turn overit ja spessut eivät ole samanlaisessa osassa.

  Power ranking tässä vaiheessa on tietenkin vielä enemmän mutua, kuin myöhemmin kaudella, mutta kyllähän kyseessä on enemmänkin joukkueiden niputtaminen muutaman joukkueen kasteihin. Ymmärrän logiikan, että 1-0 joukkueet ovat korkeammalla, mutta kyllä isoin virhe Grid-o-Matic kolmetonniselle on sattunut Bouncersin sijoittamisella Steelersin ja Porin edelle.

  Jos ekan kierroksen perusteella pitäisi veikata jatkoon menijät, niin Pori, Vaasa ja Hämeenlinna näyttävät ehkä vähän selvemmältä omassa lohkossaan, kun taas toisessa Kuopio, Lpr ja Hanko ovat korkeimmalla minun listoillani, Wolvot II mustana hevosena.

 • itseäni ihmetyttää tuo huskies-hanko scrimmagen kommentointi, miksi hanko olisi sen perusteella rankattava korkeammalle kuin huskies? hanko ”hävisi” sen scrimmagen.
  Scrimmagen tarkoitus ei ole laskea pisteitä, mutta jos tuolle linjalle lähdetään niin taitaa se rankkaus olla täysin oikein myös scrimmagen perusteella. huskies vei hyökkäysvuoroillaan pallon useammin maalin kuin hanko.

 • @ Jani: Meillä Hangossa on treenailtu tuota tilastointia yhden innokkaan kannattajan toimesta. Tässä lyhyt yhteenveto hyökkäyksien osalta viime lauantailta:

  SC
  1st downs 14 (7 rushing, 6 passing, 1 penalty)
  3rd down efficiency: 7/14
  4th down efficiency: 1/1
  penalties: 6-36 yds

  Rushing
  Total 28-84 yds (avg 3,0)

  Passing
  Total 15/26, 290 yds, 2 TD, 1*2pt, 1 INT

  STE
  1st downs 16 (10 rushing, 5 passing, 1 penalty)
  3rd down efficiency: 4/11
  4th down efficiency: 2/2
  penalties: 6-36 yds

  Rushing
  Total 36-154 yds (avg 4,3)

  Passing
  Total 7/18, 143 yds, 1 TD, 1 INT

  Ja mitä siihen meidän ja Huskiesien scrimmageen tulee, niin sen perusteella ranking on ihan ok kyllä tällä hetkellä.

 • Sorry… Steelersien penaltit: 3-20 yds

 • Hieman mukailtu Power-listaus:

  1. Vaasa (Vaikka vastus on ollut kevyempi, niin ei tuollaisia lukuja taota ekassa pelissä ilman erittäin hyvää valmistautumista.)
  2.-5. H:linna, Pori, Kuopio ja Hanko (Järjestys on varmasti päivästä kiinni tällä hetkellä, sen verran tiukat peli, mutta kaikki joukkueet osoittaneet kuuluvansa vahvoihin suosikkeihin jatkoon menijöiksi.)
  6. Lappeenranta (jättäisin Porin ja Kuopion taakse vielä tässä vaiheessa, koska heikon vastustajan voittaminen kotona ei vakuuta. Poria ja Kuopio väänsivät vieraissa ECG:tä kovempia jengejä vastaan tiukat pelit.)
  7.-9. Mikkeli, Lahti ja Wol II (Mikkeli ja Lahti peli olisi voinut mennä miten vaan. Wol II tässä vaiheessa vielä katsomaton kortti, joten jää siksi tähän keskikastiin. Voi helposti nousta monta sijaa viikonloppuna.)
  10.-12. Salo, Raisio ja ECG. (Raision sijoitus aika mutua tällä hetkellä, mutta eipähän ole myöskään tietoa miksi pitäisi olla selvästi kovempi.)

  Summa summarum, ensi viikolla ollaan paljon paremmin kartalla näistä.

 • Kalle:
  Kuulostaa hyvältä että osa joukkueista on jo alkanut harjoittelemaan noita ”kriteereitä” vapaa ehtoisesti! Mielestäni tälläisten asioiden tekeminen kuvastaa parhaiten, että halutaan kehittää toimintaa eteenpäin. Nämä myös lisää mielenkiintoa seurata näitä joukkueita, jos esim. tilastot saadaan julkisiksi seuran sivuille.

 • Mielenkiintoisia ajatuksia kyllä herättänyt kakkosen avaus ja hyvähän se onkin että saadaan keskustelua aikaan. Mutta Lahtea kun pidetä minään viime vuoden esityksen takia niin itse Lahdessa vierailleenä ekalla viikolla voin sanoa että sillä jengillä voi olla yllätysmahdollisuus tällä kaudella. Se pisteautomaatinrooli ei välttämättä lahteen tule jos joukkue saa hyökkäykseensä lisää varmuutta. Puolustushan näytti olevan ainakin juoksua vastaan todella hyvissä kantimissa mutta miten sitten kun vastaan asettuu ilmasirkus?

  Kokonaisuudessaan kuitenkin nyt on jengejä jolla on 2 pistettä sarjataulukossa ja toisilla 0. Kesän lopussa kukaan ei mieti sitä millä tyylillä pisteet tulivat vaan sitä montako niitä pisteitä tuli. Eipä toi hyökkäys oikeastaan vakuuttanut ekalla kierroksella näköhavaintojen perusteella kun Hangolla ja Vaasalla jo tuloksen perusteella. Muualla kuitenkin väännettiin aika vaikeasti pisteistä, niinhän se yleensäkkin on että kauden alussa hyökkäyksillä on aina huomattavasti enemmän hommaa kun puolustuksilla. Monellakaan jengillä ei ollut puolustuksensa kanssa ongelmia ja sehän on jo hyvä asia tässä vaiheessa kautta.

  Todella mielenkiintoista kautta kyllä odotan ja hyvä että tämäkin sarja on alkanut saamaan huomiota osakseen. Kuitenkin ihan laadukasta futista tarjoillaan myös nykypäivänä tällä sarjatasolla. Ja mikä tärkeintä myös joukkueet ovat panostaneet muuhunkin kun itse pelaajiin, nykypäivänä myös ne katsojat saavat arvoistaan huomiota. Mikä itseäni yllätti todella positiivisesti Hangon vierailulla oli se että siellä myydää myös olutta katsojille, kuvaa jotenkin hyvin sitä meininkiä joka joukkueella on muutenkin hommaa kohtaan.

 • Edellisen kirjoittajan kommenttiin haluan lisätä, että olutta on tarjolla myös vastustajalle – ennen ottelua hyvinkin halvalla:)
  Sivustakatsojana olen Hangossa pannut merkille yhden erittäin positiivisen asian. Ketonen on tuonut joukkueeseen huiman määrän osaamista ja kokemusta, minkä merkityksen moninkertaistaa muutaman lajiin intohimoisesti suhtautuvan pelaajan oppimishalu. Oli kauden lopputulos mikä tahansa, Hangossa lajin tuntemus on kylvetty kasvamaan moneen ”ruukkuun”.

 • On kyllä tosiaan hienoa nähdä joukkueiden todella panostavan koko otteluun urheilutapahtumana. Esimerkiksi Hangossa on kyllä hyvät puitteet näin urheilutapahtumaa ajatellen. Isossa katsomossa enemmän paikkoja kun monella (kaikilla?) vaahterajoukkueella. Rukki Areena on tyyliltään selainen, että on mahdollista periä sisäänpääsymaksua, jos se nyt lasketaan hyväksi asiaksi. 5€ maksoin sisäänpääsymaksua SC-STE pelistä ja sillä sain käteen myös flajerin joukkueesta, ottelusta ja pikaoppaan jenkkifutiksesta uusille katsojille. Areenalla on myös kiinteät myyntikojut, jotka on auki joka pelissä ja niissä käy kauppa ilmeisesti oikein hyvin. Niin ja sitä oluttakin myydään tosiaan =). Puitteet ja organisaatio on oikein hyvällä tolalla, jopa niin hyvällä, että niistä saisi monet vaahterajoukkueetkin ottaa mallia. Ja ajatella, että HSC pelaa kuitenkin (vaan) jennkifutiksen 2-divaria! Asiaa auttaa kai vielä sekin, että Hangossa ei käsittääkseni hirveästi muita urheilujoukkueita ole mitkä herättää samalla lailla kiinnostusta kuin Sun City, joten joukkueella on täysi kaupungin ja kaupunkilaisten tuki, mikä näkyy jo ihan paikallislehdissä tehtyjen juttujen määrässä ja palstatilassa. Olen ihan aidosti kateellinen Hangon puitteille järjestää jenkkifutistapahtumia. Kyllä järjestettäisiin niitä varmasti muuallakin, mutta se ei vaan aina ole edes mahdollista. Monet joukkueet joutuu pelaamaan kotiottelunsa sillä kentällä missä nyt vaan sattuu olemaan tilaa, kun muilla kentillä on menossa joku kahvakuulatreeni tai sadettimet on pidettävä päällä illan jalkapallopeliä varten ja katsojat istuu nurmikolla kun kentällä ei välttämättä ole edes siirrettäviä katsomopenkkejä. Eikä edes olla päästy vielä siihen miten hankalaa on vähänkin isommassa kaupungissa alkaa kilpailemaan jo kaupungissa entuudestaan pelattavien urheilulajien kanssa, joilla lähes poikkeuksetta on paremmat puitteet, suuremmat organisaatiot ja medianäkyvyys. On hienoa nähdä, ettei Hangossa kärsitä näistä marginaalilajin suurimmista ongelmista. Toivottavasti tällainen ilmiö tulevaisuudessa yleistyy muuallakin.

 • Kommenttia edelliseen tekstiin: Hangossa vaikuttaa myös potkupallo, käsipallo, ja salibandy joukkueita jotka keräävät myös kiitettävän määrän katsojia matseihin. On kyllä hienoa huomata että HSC satsaukset huomataan, ja että niitä arvostetaan!

 • Kun kovaa työtä arvostetaan niin se tuntuu hyvältä. Kotiotteluiden menstys on monen henkilön avusta kiinni. Mutta niille joilla on ongelma saada hyvät puitteet omille peleille ja tekemiselle niin olkaa aktiivisesti yhteydessä kaupungin vastuuhenkilöihin ja yrittäkää parantaa omia mahdollisuuksia. Oma kokemus tästä on se kun yhtenä vuonna treenataan ns lepakkovuorossa kl 22.00 jälkeen ja kun tarpeeksi painostaa vastuuhenkilöitä niin seuraavana vuonna on treeniajat paremmat. Ja se vaatii tekemistä ja sitoutumista että saa ihmisä katsomoon. Tehkää näkyvyyttä, olkaa siis näkyvillä kaupungilla ja järjestäkää tapahtumia. Jos teistä ei tidetä niin teitä ei pyydetä. Alussa on vaan myytävä itseään. Pahin vastaus jonka voi saada on ”ei” mutta ei se maailmaa kaada.
  Hyvä että tällä lajilla on kiinnostusta Suomessa, ei muuta kun yhdessä sitä kiinnostusta nostamaan!
  Mark Twain: ”It’s not the size of the dog in the fight, it’s the size of the fight in the dog.”

 • Kyllä se olisi kiva kun saisimme Suomeen luotua hyvän katsomokulttuurin. Se vaatii tosissaan panostusta tapahtumaan ja ilmiselvästi aika pitkäjänteistä puurtamista tuulimyllyjä ja harhaluuloja vastaan. En tiedä minkälaiset suhteet Hangon kavereilla on kuntaan mutta hienoa että ainakin yksi paikkakunta on osoittautunut urheilutoimintaa kannustavaksi eikä diskriminoi eri lajeja vaan antaa kaikille parhaan apunsa. Sehän on kunnan perustehtävä taata kaikille tasapuolinen mahdollisuus ketään syrjimättä. Gridiron voisi tehdä tutkivaa journalismia ottean yhteyttä tuonne Hangon kaupungin liikuntavirastoon ja tiedustella mistä näin positiivinen asenne on peräisin. Hangon järjestäjiltä varmasti olisi kiva kuulla miten paljon työtä ovat joutuneet tekemään tämän tilanteen saavuttamiseksi ja mitkä asiat tekevät lajista juuri Hangossa näin vetovoimaisen.

  Kaikkien keskusteluista ja kommenteista huokuu hyvin positiivinen fiilis Hangon ottelutapahtumasta. Tämä on pakko mennä tarkistamaan heti seuraavassa kotiottelussa ellei satu omaa peliä samalle päivälle.

  Toivoisin että seurat Suomessa tekisivät yhteistyötä lajin puitteiden parantamiseksi. Mitään ei tapahdu vuodessa eikä kahdessa, mutta elementti kerrallaan kuntoon. Pääsääntöisesti surimmasta osasta kentistä puuttuvat oikeat jefu-maalit, se ikoninen tunnistettava y-haarukka. Kellot ja tulostaulut ovat sekavaa seurakuntaa lähinnä tavalliseen jalkapalloon sopivia. Seurojen tulisi antaa toisten joukueiden kayttöön omat kontaktinsa omasta kunnasta, jotta kuntatason päättäjät kommunikoisivat jefun tarpeista. Eikös se viimeksi Vaasassa ollut hirveä vääntö siitä missä voi pelata kun nurmet menee muka jefusta rikki. Ei nuo Hangossa ole koskaan menneet mutta miksi ne Vaasassa muka menevät. Taitaa olla samaa vammaa monessa muussakin kunnassa. Tässä voisi käyttää kuntien välistä kateutta hyväksi.

 • hangossa oli aikoinaan sama ongelma 80 luvun loppupuolella kun aloiteltiin että kenttä menee rikki mutta pari peliä myöhemmin kentänhoitajan mielipide oli että paremmassa kunnossa on mitä futiksen jälkeen.
  kuulopuhetta mutta veikkaan pitävän paikkansa.

 • Mastermindin juttusta tuli mieleen. Eiks liitto vois noteerata kuntia jollain huomionosoituksella arvokkaasta panokseksesta amerikkalaisen jalkapallon ottelutapahtumien hyväksi. Liiton tulis ainakin kutsua jokaisen kunnan liikuntatoimen johtoa vaahteramaljaan ja sitä kautta vaikuttaa kuntien päättäjiin jäsenseurojensa peli ja harjoitteluolosuhteiden parantamiseksi. Oisko hyvä?

 • Vois varsinkin Wolverines II:n vetäjät käydä tutustumassa Hangon menoon.
  Puoliajalla kuulutettiin, että kahvia on. Kävin etsimässä kahviota sitä löytämättä.
  Kysyin sitten joltain bimbolta asiasta niin vastaus oli: ”ei olla jaksettu vielä tehdä mitään”. Tämän jälkeen alkoi juttelemaan kaverilleen jostain koirasta.
  Ei ihmekään, että paikalla oli vain noin 30 katsojaa kun touhu tollasta.

 • Noteerasin saman asian kun olin se 29. katsoja. Kahvia mainostettiin mut missään ei ollut mitään. Oliks tää joku vaahteraliigan seura kun tän järkkäs? Eiks niil oo mitään kriteeritä ottelutapahtumiin. Jatkossa mäkin ajan mielummin sinne Hankoon otteluun ja kahville tai jopa oluelle kun sitäkin kuulemma siellä on. Ens kaudella kaikki matsit pelataan Hangossa. (SAJL rule 45.3.b)

 • Mahtavaa lukea täältäkin positiivisia asioita Sun City kotiottelutapahtumien järjestelyistä. Alusta lähtien meillä ollut tavoitteena järkätä ottelutapahtuma hyvin, joka on edellytys sisäänpääsymaksun perimiseen. Hyvä ottelutapahtuma sisältää selostajan, välimusiikkia sekä kahvion. Näiden asioiden toimivuus vaatii luonnollisesti koordinointia ja ihmisiä sitoutumaan toimintaan. Ei ole aina ihan helppoa saada porukkaa tekemään näitä hommia ilmaiseksi mutta kun muistaa pyytää apua ajoissa niin silloin hommat yleensä sujuu hyvin.

  Porukkaa tulee paikalle jos puitteet on kunnossa. Hangossa tosiaan on monta lajia jotka kerää suunnilleen saman määrän katsojia kuin Sun City (~150 per ottelu). Pienessä kaupungissa ollaan aidosti kiinnostuneita eri lajeista ja otteluissa käydään katsomassa miten kaverit pelaa. Väittäisin että meidän katsojista 70% on pelaajien kavereita, tyttöystäviä tai vanhempia. Ei nekään tulisi paikalle jos puitteet ei olisi kunnossa, joten tapahtumaan on satsattava. Satsaus kyllä kannattaa sillä 150 katsojalla saa jo ihan mukavasti kilinää seuran kassaan.

  Kaupungin henkilöiden suhtaumisesta lajiin oli myös puhetta tässä aikaisemmin. Rukki Areenalle meillä ei ole ollut ongelmia päästä kun tosiaan Hangossa jo oppivat 80-luvulla että jefu ei riko nurtsia samalla tavalla kuin jalkapallo. Yhteistyö kaupungin kanssa on hyvässä kunnossa, ja se pitkälti sen ansiota että kaveri joka yhteyttä heidän kanssa pitää on hoitanut hommansa esimerkillisesti.

  Tervetuloa vaan Sun City kotiotteluihin, esim 7.7 SC – Panthers klo 14!

 • Tarkennuksena kuulutin että kahvia ja pullaa lähimmältä abc asemalta… ;)

 • No eipä siltä kuulutuksien kiertämiseltä saanut selville.

 • Paljonkos Hangossa veloitetaan lipusta?

 • 5e. 20e saa ”tuki-jäsenyys kortin” jolla pääsee kaikkiin kotiotteluihin, ja samalla tuetaan seuran toimintaa.