Taftilla isännän otteet Tikkurilassa

jefumaster 11.6.2013 10:46 2 kommenttia

(2-0)

34

(0-2)

21
1 2 3 4  
0 7 14 13 34
13 6 0 2 21

10.06.2013 klo 18:30 Vantaa

Vantaan Taft voitti ennakko-odotuksista piittaamatta viime kauden hopeajoukkue Wolverinesin yllättäen Tikkurilassa. Voitto irtosi lopulta lukemin 34-21.

Tikkurilan taistelu alkoi Wolverinesilta lupaavasti. Joukkue kirmasi helpon tuntuisesti 19-0 johtoasemaan kahdella hyökkäyksen ja yhdellä puolustuksen touchdownilla. Sitten taivas pimeni Vantaan yllä ja sinipaitaiset isännät ottivat pelin haltuunsa. Kaikkiaan ottelussa löytyi paljon yhtymäkohtia Wolverinesin kauden avanneeseen EFL-otteluun, jossa joukkueen selvä johto suli vastustajan kiriessä ohitse toisella puoliajalla. Ottelun aikana myös pitkään jatkunut hellesää vaihtui kalseaan tuuleen. Taftin tunnelmaa sään pikainen viileneminen ei vaivannut lainkaan, vaan joukkue tuuletti villisti voittoaan päätuomari Veikko Lamminsalon nostaessa pallon päänsä päälle.

Maanantai-illan suurin sankari oli Taftin laitahyökkääjä Andre Privott. Liimanäppinen hyökkääjä oli maagisessa pelikunnossa kirjaten kiinniottojaardeja tililleen peräti 199 kappaletta. Kiinniotot tuottivat amerikkalaiselle kolme touchdownia ja ottelun parhaan pelaajan palkinnot. Wolverines yritti pysäyttää nopealiikkeisen Privottin asettamalla ykköstakamiehensä Jeremy Hendersonin varjostamaan laituria. Miesten kaksintaistelussa Henderson jäi toiseksi kerta toisensa jälkeen. Privott tarvitsi avukseen pelinrakentaja Miro Kadmiryn heittoja. Nihkeän alun jälkeen maajoukkuepelinrakentaja onnistui rytmittämään syöttönsä nautittavasti takoen ottelussa yhteensä 251 heittojaardia. Ainoana kauneusvirheenä Kadmiry pudotti kertaalleen pallon Wolverinesin Viktor Sarven taklauksessa. Jälkitilanteesta Ahma-jätti kuljetti pallon maaliin touchdownin arvoisesti. Juoksemalla vantaalaiset etenivät ainoastaan 10 jaardia.

Ottelun käännekohta tarjoiltiin täydelle katsomolle Akseli Olinin toimesta.

Vantaalaisten voitto ei ollut yksinomaan heittohyökkäyksen ansiota. Joukkueen puolustus pelasi tehokkaasti pysäyttäen Wolverinesin puolikuntoisen amerikkalaiskaksikon kerta toisensa jälkeen aloituslinjan tasalle. Eniten taklauksia ottelussa keräsi takapuolustaja Jalon Scott. Ottelun varsinainen käännekohta tarjoiltiin kuitenkin täydelle katsomolle (332 henk) Akseli Olinin toimesta. Takapuolustaja nappasi kiinni Cedric Johnsonin 50 jaardia pitkän kaaripallon oman maaliviivan tuntumassa ja esti vierasjoukkuetta karkaamasta tavoittamattomiin toisen neljänneksen lopulla. Olinin syötönkatkosta käynnistyi kotijoukkueen maalitilin avannut 97 jaardia edennut Kadmiryn johtama draivi, joka päättyi keskushyökkääjä Greg Tellishin kiinniottomaaliin. Pitkä draivi nosti silmin nähden vantaalaisjoukkueen itseluottamuksen uudelle tasolle eikä Wolverines onnistunut enää maalinteossa ottelun aikana.

Wolverines on aloittanut kautensa neljällä tappiolla. Sarjataulukossa Ahmat pitävä perää nollakerhossa yhdessä Helsinki 69ersin kanssa. Joukkueet kohtaavat toisensa vajaan viikon kuluttua lauantaina, jolloin yllättäen pelataan liigan jumbosijasta. Viimekauden hopeajoukkueen tuska on silmin nähtävissä sivurajan elekielessä.

Vaikeasti avattava umpisolmu?

Kuva: Tero KaiponenHelsinkiläisjoukkueen ongelmat liittyvät pitkälti hyökkäyksen tehoon. Ottelua edeltävässä haastattelussaan Wolverinesin päävalmentaja Mark Garza kertoi ykkösnyrkkinsä, Stephen Stokesin olevan 98% pelikunnossa. Ahmaleirissä aika moni kaipasi noita puuttuvia kahta prosenttia. Stokesin pelaaminen oli edelleen erittäin kivuliaan näköistä, eikä amerikkalaista voitu käyttää aiemmin totutuissa ratkaisijan rooleissa lainkaan. Toki mies kirjasikin nimiinsä Wolvo-hyökkäyksen ainoat touchdownit. Suurimman jaardimäärän ahmoista kirjasi nimiinsä pelinrakentaja Cedric Johnson, joka ei kuitenkaan pystynyt yksin juoksemaan Stokesilta uupuneita jaardeja kasaan. Kolmannella neljänneksellä Jonhson joutui huilaamaan sivurajalla muutaman downin ja kukapa muukaan kuin Stokes paikkasi miestä pelinrakentajan paikalla.

Wolverines on joukkueena juuri nyt tiukassa paikassa. Hyökkäyksen taitopelipaikoilla on kumuloitunut liikaa vammoja, eikä puolustuksesta nostetut paikkomiehet riitä liigatasolla ratkaisijoiksi. Laitahyökkääjän paikalla nähtiin takapuolustajista mm. Ric Hennessy. Maanantaina joukkueen eväät olivat kuitenkin lopussa ja pelillinen umpisolmu on ahdistavaa katsottavaa. Jotain on tehtävä ja nopeasti kurssin kääntämiseksi. Päävalmentaja Mark Garza suhtautuu tilanteeseen edelleen rauhallisesti.

– We left too many points on the field and gave up big plays on defense. We need eliminate these two issues to get W´s.

Taftilla on nyt kahden ottelun voittoputki päällä. Seuraavan kerran joukkue pelaa vasta 29. kesäkuuta Seinäjoella. Joukkue toivoisi varmasti itse juuri nyt tiiviimpää otteluohjelmaa hyvän vireen ja fiiliksen säilyttämiseksi. Wolverinesille seuraava peli tulee ikävän nopeasti vastaan. Joukkueen onneksi vastaan asettuu juoksupainotteinen 69ers, jonka heittouhka on toistaiseksi ollut vaatimaton ja kahden ensimmäisen ottelun heittojaardit jääneet yhteensä alle sataan.

Tutustu myös

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

  • Tuukka ei kylläkään pelannut hyökkäyksessä ainuttakaan downia. Sekoittanet varmaankin pelaajan #16..

  • Taidat olla oikeassa ja korjaan tekstin. Kutonen ja ysi menevät helposti sekaisin kun miehet ovat välillä ylösalaisin tilanteissa : )

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *