Saints kaatoi Bulldogsin kotonaan

Gridiron Staff 10.6.2013 0:35 8 kommenttia

(1-1)

36

(0-2)

07
1 2  
23 13 36
0 7 7

09.06.2013 klo 16:00 Tampere

Liki 300 katsojan edessä pelatussa ottelussa kotijoukkue vei lopulta selvän voiton lukemin 36-7.

Ennakkoon jotkut ounastelivat Saintsin mahdollisesti kärsivän pelinrakentajatilanteesta, koska pelinrakentaja Ryan Burgess saapui Tampereelle vasta otteluviikolla. Mutta kaikki ei aina mene niin kuin kuvitellaan. Burgess pääsi hyvin mukaan vauhtiin ja auttoi kotijoukkueen 23-0 -taukojohtoon.

Ottelu alkoi Saintsin Jarkko Ylä-Häkkisen suorittamalla avauspotkulla. Pallo lensi pitkälle Bulldogsin alueelle ja kotijoukkueen pelaajat olivat nopeasti taklaamassa pallon palauttajaa. Tukimies Akseli Arvaja ja Ylä-Häkkinen itse taklasivat Bulldogs-pelaajan omalle maalialueelle, jolloin tilanteesta tuomittiin safety eli oma maali. Muutamaa hetkeä myöhemmin pelinrakentaja Ryan Burgess päätti juosta itse ja vei pallon vastustamattomasti maaliin, tehden tilanteeksi 9-0. Peliä oli pelattu reilu minuutti tässä vaiheessa.

Saintsin päävalmentaja Teemu Majander kommentoi joukkueen saamaa salama-alkua.

– Juoksupelimme oli alusta asti myrkkyä Bulldogsille ja puolustus piti oman tonttinsa hienosti.

Muutama minuutti pelattiin Saints-komennossa, kunnes pelinrakentaja Burgess antoi pallon keskushyökkääjä Matti Airaksiselle, joka teki sen mitä hän on usein tehnyt ja juoksi voimalla sipoolaisten maalialueelle pallo kainalossa. Jälleen Ylä-Häkkinen potkaisi lisäpistepotkun kauniisti sisään ja tilanne oli 16-0.

Taas jatkettiin samaan malliin. Saintsin hyökkäyksen linja teki loistavaa työtä auttaen pelinrakentajaa sekä pallon kantajia. Kun puolustuskin jatkoi todella loistavia otteita, ei vieraiden hyökkäys päässyt etenemään kunnolla juosten eikä heittäen.

Toisen neljänneksen lopulla Tuukka Lehtonen sai pallon Burgessilta ja juoksi komean juoksun suoraan Bulldogsin maalialueelle. Ylä-Häkkinen potkaisi, kuten aiemminkin, pallon haarukkaan ja puoliaikatulokseksi saatiin 23-0.

Bulldogsin onnistui kaventaa ottelu lukemiin 23-7 toisen puoliajan alkajaisiksi, mutta lähemmäs vieraat eivät enää päässeet. Saints sen sijaan lisäsi johtoaan vielä pariin otteeseen, jolloin loppulukemiksi saatiin 36-7 isännille.

– Voitto oli sinällään hyvä, mutta erityisesti toisen puoliskon alun notkahduksen korjaaminen oli tärkeää. Tästä on hyvä ponnistaa kohti ensi lauantaina, 15.6, Pyynikillä pelattavaa Falcons-ottelua, päävalmentaja Majander kommentoi.

I-divisioonan pudotuspelitaistelua ajatellen voitto oli Saintsille elintärkeä. Sipoo Bulldogs sen sijaan on hävinnyt molemmat avausottelunsa sarjanousijoita Falconsia ja Saintsia vastaan. Bulldogsin tilanne pudotuspelejä ajatellen vaikuttaa kahden kierroksen jälkeen hankalalta. Tampere Saintsin ja Hyvinkää Falconsin kohtaaminen viikon kuluttua selventää playoff-tilannetta entisestään.

Lue lisää

Kommentoi

 • Peli oli kyllä viihdyttävää katseltavaa. Varsinkin saintsin pelin alku oli huikea. Toisen puoliajan kavennus antoi hetkellistä toivoa sipoolaisille, mutta se ei tällä kertaa riittänyt.

  Yksi juttu jäi nyt vähän varjoon, kun yksi saintsin mielinkiintoisista pelaajista joutui ambulanssin kyytiin. Olisi mukava tietää kyseisen herran nykyinen tila.

 • Eilen illalla joukkueemme sai hyviä uutisia, ko pelaaja on pelikunnossa. Eli no harm done.

 • Uuuh, saints vs falcons lauantaina! Kiinnostais kyllä!

 • Hieno homma. Saints-falcons peli on kyllä nähtävä. Varmasti iso ja erittäin merkittävä peli molemmille. Odotettavissa varmasti loistavaa fudista

 • Jos Sipoolta otetaan tuo yksi TD drive pois niin edetyt jaardit olisivat olleet hyvin lähellä miinusmerkkisiä. Niin täysin Saints puolustus dominoi. Saintsin uudelta kuupalta tuli pari kuviota, joissa rissu juoksi puolustajan ohi mutta heittokäsi ei riittänyt kuin suoraan kulmapuolustajan syliin. Olikohan käsi vähän ruosteessa vai pelikirja tehty hiukan kovempikätiselle miehelle? Tekisi joka tapauksessa mieli nähdä Parikkaakin taas sentterin takana.

 • Upea voitto Saints!!! Jäi kyllä yksi sääntökysymys mieltä painamaan… Rupattelin pelin jälkeen Bulldogsin valmennusportaaseen kuuluvan herrasmiehen kanssa ja hän jupisi hiukan katkeraan sävyyn ettei Ryan Burgess ollut ennen peliä nimettynä rosterissa ja epäili siten pelaamisoikeutta tms. ja ”että sitä mitä mahtaa SAJL säännöt tästä sanoa..:” . Soccerin puolella kuulemma tuomitaan 3-0 tappio jne jne….

  Ryan Burgess pelasi hienon avauspelin ja Bulldogsin valmentajalla varmasti hiersi raskaaksi koettu tappio. Onnittelin herraa kuitenkin kauden avauspisteistä mutta herran lievä avautuminen jäi hiukan mielen päälle pohdituttamaan – mitenkäs tämä oikein meni ja miten sen olisi pitänyt mennä?!?!

 • Hieno voitto Saintsille, onneksi olkoon, olimme selkeästi huonompia. Kyseinen herra ei kuulunut valmennukseen, vaan oli joukkueenjohtaja. Ryan Burgess oli merkattu rosteriin ja kaikki on/oli sitä myöten kunnossa. Keskustelu koski rosteriin enemmän yleisellä tasolla liittyvistä asioista ja kaikki on kunnossa asianosaisten kesken. Ja vaikka siinä rosterissa olisi ollut jotain ongelmia, niin Bulldogs ei olisi lähtenyt viemään asiaa eteenpäin. Turpaan tuli ja sillä selvä.

 • Kuten Ranta-Ahon MIkko yllä kirjoittaa, olimme merkanneet Ryanin sääntöjen mukaisesti pelaajaluetteloon. Toki jouduimme tekemään kaiken enemmän kuin tiukalla aikataululla, että saimme pojan Tampereelle edes hiukan järkevään aikaan ennen ottelua. Onneksi nykyaika mahdollistaa dokumenttien jne lähettelyn sinne tänne nopeasti.

  Saintsin puolesta kiitokset Bulldogsille rehdistä ottelusta.

  Terv Harri Mattila/ Tampere Saints