Royals aloitti vahvasti, Evwaraye: ”Pakka ei vielä valmis”

Tuomo Tomperi 10.6.2013 22:49 4 kommenttia

(0-1)

00

(1-0)

79
1 2  
0 0 0
65 14 79

8.-9.6.2013

Salo Scorpionsista ei ollut Wasa Royalsille vastusta sunnuntain ottelussa. Royals aloitti kovaa ja meni menojaan lukemin 0-79.

Ensimmäisen neljänneksen jälkeen jo lukemin 0-45 johtanut vaasalaisjoukkue otti historiansa ensimmäisessä ottelussa heti luulot pois lohkon muilta joukkueilta. Vikingsin pohjalle rakennettu Royals ei antanut isännilleen lainkaan mahdollisuuksia taistella ottelun voitosta. Royalsin päävalmentaja Seppo Evwaraye arveli, että suurin ero joukkueiden välillä oli kuntopohjassa ja toistojen määrässä.

– Meillähän oli erittäin intensiivinen toukokuu. Uskon myös, että meillä oli kollektiivisesti urheilullisempi joukkue, vaikka yksilötasolla erot eivät välttämättä olleet suuria.

Päävalmentaja myönsi, että kovan työn siirtyminen tulostaululle tähän tapaan oli hienoa nähdä. Samaan hengenvetoon Evwaraye totesi kuitenkin, että joukkueella on vielä paljon töitä tehtävänä. Päävalmentajan mukaan joukkue pelasi ajoittain varsin huolimattomasti.

– Niin ei voi tehdä Poria eikä Hämeenlinnaa vastaan – siellä on kurinalaisia, kovia pelaajia vastassa. Meillä ei missään nimessä vielä ole pakka valmis hyökkäyksen osalta, ja puolustuksessa on paljon parannettavaa taklaamisessa ja loppuun asti pelaamisessa.

Royalsin pelinrakentajana pelaa tänä kesänä hieman yllättäen Juuso Saikko. Viime kaudella joukkueen aina välieriin asti johdattanut Walter Vasanoja jatkaa joukkueessa, mutta puolustuksen puolella. Miksi tällainen muutos?

– Meillä käynnistyi pelinrakentajan etsintä viime kauden jälkeen kun selvisi, että Vasanoja lähtee mahdollisesti opiskelemaan Helsinkiin. Siinä vaiheessa Juuso Saikko astui esiin, katsoi mua silmiin ja sanoi että ”mä haluan pelata pelinrakentajaa”, Evwaraye kertoo.

– Tottakai epäilin, että mistä nyt tuulee, mutta Juuso vakuutti otteellaan minut. Kevään mittaan Juuso parani Anssin (Viiru) valmennuksessa hyvin ja kaikki tekeminen pelinrakentaja tontilla alkoi ”puhdistumaan”. Onko hän valmis paketti? Ei missään nimeässä ja sen hän tietää itsekin, mutta meidän hyökkäyksemme on suunniteltu siten, ettei pelinrakentajan tarvitse joukkuetta kantaa.

– Juuso on pelaajana kilpailija ja erittäin ankara itsellensä. Hän on myös hyvin tarkkaavainen. Onpa hän saanut minut muun muassa kiinni virheistä peliskripteissä, Evwaraye hymyilee.

Royalsin erittäin selkeä voitto oli kakkosdivisioonan avauskierroksen ainoa ottelu, jossa voittajasta ei ollut mitään epäselvyyttä. Sarjan muiksi ennakkosuosikeiksi arvioidut Steelers ja Bears kompastuivat häviten ottelunsa Hanko Sun Citylle ja Hämeenlinna Huskiesille. Royals ja Bears kohtaavat ensi lauantaina Porissa, jolloin joukkueiden todellinen taso selviää. Royals on antanut voitollaan myrskyvaroituksen lohkon muille joukkueille.

Kommentoi

  • Vaasalla on sellainen pelaajamateriaali, että se kestää kyllä vertailun jo I-divarin joukkueitakin vastaan. Todella kurinalaista ja ennenkaikkea järkevää pelaamista. Jos samanlaiset otteet kentällä jatkuvat niin ei Vaasalaisten edes tarvitse pelata fyysisesti kovaa napsiakseen voittoja. Riittää, että pelaa näin fiksusti kun Scorpionsia vastaan pelasivat. Ja jos tarvitseekin pelata vanhan liiton powerfutista niin heillä on siihenkin täydet valmiudet. Joukkue isolla J:llä. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että jos ei kriittisiä loukkaantumisia tule niin on ihme, jos tämä jengi häviää yhdenkin matsin tällä kaudella.

  • Scorpions valmennus kiittää ”räjähtävästä” kauden aloituksesta ja rehdistä pelaamisesta. Olisi kyllä vähempikin riittänyt…. ;-)

  • Onko jonkinlaista epävirallista tilastotietoa olemassa? Kaikki kiinnostaa, mutta erityisesti Cekenin rooli matsissa.

  • Eipä näista kakkosen peleistä taida olla oikein minkäänlaisia tilastoja.. Jos ei sitten joku paikalla ollut voisi jotain ”mututilastoja” antaa?