Roosters verrytteli täyden pistepotin Velodromilta

jefumaster 10.6.2013 0:08 Yksi kommentti

(2-0)

37

(0-2)

20
1 2 3 4  
7 23 0 7 37
0 7 0 13 20

09.06.2013 klo 14:00 Helsinki

Roosters pelasi täysivauhtista jenkkifutista yhden neljänneksen ajan ja voitti Jaguaarit lukemin 37-20. Ottelun loppunumerot kertovat vain viitteellisesti ottelun tapahtumista.

Selvänä ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt kotijoukkue käynnisti hyökkäyskoneistonsa hitaasti, mutta vauhtiin päästyään pelinrakentaja Robert Johnson nakutti palloja riittävässä tahdissa laitureilleen kotivoiton varmistamiseksi. Tilastokirjojen valossa ottelu jää historiaan tasaisena. Roosters voitti edetyt jaardit vain niukasti 345-331. Todellisuudessa joukkue hallitsi otteita kentällä aina halutessaan mielin määrin.

Roostersin ja Jaguaarien tasoero oli nähtävissä erityisesti linjapelaamisessa. Ykkösmiehillään pelatessaan Roosters ei antanut Jaguaarien puolustajille mitään mahdollisuutta häiritä pelinrakentajansa heittopeliä. Toisaalta kateeksi ei käynyt Jaguaarien keskushyökkääjiä, joiden tuki linjamiehiltään jäi sunnuntaina varsin laihan laiseksi. Varsinkin jyväskyläläisten 173 senttinen amerikkalainen keskushyökkääjä Walter Pam oli pulassa ilman blokkeja.

Roosters-hyökkäyksen näkyvin pelaaja oli Velodromilla Alexander Kuronen. Keskushyökkääjä eteni 11 yrityksellä yhteensä 74 jaardia onnistuen kahdesti maalin teossa. Juoksujensa lisäksi Kuronen nappasi koppeja 40 jaardin edestä. Roostersin puolustajista näyttävimmät suoritukset kirjattiin Roni Saloselle ja Mark De Swartille, jotka molemmat saalistivat 8,5 taklausta, sekä säkit mieheen. Syötönkatkoissa kunnostautuivat Eino Hiltunen kahdesti ja Pekka Rantala kertaalleen.

Paavalmentaja Juha Hakala kommentoi ottelua Roostersin nettisivuilla totisena:

– Ei se kaunista ollut. Eka puoliajalla hommat toimi hyvin mutta toisella puoliajalla selät vähän suoristui ja lopetettiin pelaaminen ja sitten yksittäiset virheet näkyivät taululla.

Jyväskyläläiset olivat ottelun ensimmäisen puoliajan kovassa paineessa. Roostersin puolustuslinja ei antanut pelinrakentaja Evan Mozzochille aikaa etsiä laitureitaan ja juoksupeli pysähtyi punaiseen muuriin kerta toisensa jälkeen. Toisen neljänneksen lopulla Mozzochi onnistui johdattamaan miehistönsä pitkään yli 70 jaardin draiviin joka päättyi William Lahden touchdowniin.

Toisella puoliajalla Roosters peluutti kakkospelinrakentajansa Eino Matikaisen johdolla kakkosmiehistöään. Ensimmäisessä vaahteraliigaottelussaan Matikainen onnistui säväyttämän otteillaan positiivisesti, mutta sunnuntaina mikään ei tuntunut onnistuvat suomalaispelinrakentajalta. Hyvistä kenttäasetelmista huolimatta Matikainen ei onnistunut lisäämään joukkueensa pistepottia, sen sijaan Jaguaarit pääsivät hivuttautumaan kymmenen pisteen päähän isännistä. Mozzochi heitti ottelussa kunnioitettavat 241 jaardia ja ruotsalaiskeskushyökkääjä Josef Saker onnistui taistelemaan joukkueelleen jaardeja peräänantamattomalla pelityylillään. Ja kun Jaguaarit pääsivät murisemaan kukonpoikien kannuksille riittävän läheltä, laittoi Roosters-päävalmentaja Hakala Robert Johnsonin takaisin kentälle ratkaisemaan ottelun lopullisesti joukkueelleen.

Roosters pelasi sunnuntain ottelun puolilla valoilla. Se osoitti samalla olevansa erittäin riippuvainen Robert Johnsonin heittokädestä. Jaguaarit taisteli aurinkoisella Velodromilla urheasti, mutta ei missään vaiheessa oikeasti uhannut isäntiä voittotaistelussa. Jaguaarien amerikkalaisista pelinrakentaja Mozzochi oli mies paikallaan, mutta pienikokoinen keskushyökkääjä Pam ei säväyttänyt juoksuillaan. Puolustuksen Demetrius Cody oli joukkueensa paras taklaaja ja ainakin itse olisin nähnyt hänen otteitaan mielelläni myös hyökkäyksen puolella. Sen verran vahvemmin Cody onnistui palautusjuoksuissaan virkaveljeään Pamia paremmin.

Katso myös

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *