Tehoton Falcons suupala Trojansille

Tuomo Tomperi 9.6.2013 16:45 3 kommenttia

(1-1)

00

(2-0)

43
1 2  
0 0 0
16 27 43

08.06.2013 klo 14:00 Hyvinkää

Hyvinkää Falcons kärsi ensimmäisen tappionsa sitten kauden 2011, kun vieraileva Turku Trojans haki sarjapisteet lukemin 0-43.

Trojans oli vahvistunut Ghosthunters-ottelusta Falcons-kohtaamiseen merkittävästi, sillä joukkueen pelinrakentajana nähtiin nyt ensimmäistä kertaa myös päävalmentajan tehtävistä huolehtia Stan Bedwell. Bedwell heitti ottelussa neljä touchdownia, joista kaksi pelinrakentajana paremmin tunnetulle Joonas Anderssonille. Yllättävän rajuiksi äityneistä loppulukemista huolimatta ottelu ei ollut varsinaista Trojans-hyökkäyksen dominointia. Isäntäjoukkueen kohtaloksi koituikin todella tehoton ja virhealtis hyökkäys. Trojansin tukkiessa juoksulinjat Falcons sortui lukuisiin virheisiin. Ville-Valtteri Suojanen poimi Henri Winterin heiton neljästi kiinni ja peitti lisäksi yhden Falcons-rähmäyksen.

Ensimmäisellä puoliajalla Bedwellin johtamalle Trojansille selvisi, että Falcons-puolustuksen yli ei noin vain käveltäisikään. Trojansin avausmaalikin vaati kaksi onnistunutta neljättä yritystä syntyäkseen. Isäntien kannalta avausmaalissa sisempi laitahyökkääjä Juha Yli-Arvela pääsi liki varkain hiipimään puolustuksen selustaan, vaikka neljännellä yrityksellä edettävää oli parisenkymmentä jaardia. Varsin konservatiivista puolustusta pelannut hyvinkääläisjoukkue pyrki aiheuttamaan pelinrakentaja Bedwellille painetta neljällä pelaajalla, siinä kuitenkaan onnistumatta. Esimerkiksi Trojansin toisessa maalissa pelinrakentaja Bedwellilla oli yhdeksän sekuntia aikaa löytää Andersson maalialueen keskustasta. Oscar Vazquez-Dyer väläytteli nopeuttaan muutamaan kertaan säkittäen mm. Bedwellin kertaalleen avausjaksolla.

Falconsin ongelma oli pitkälti se, ettei joukkueen hyökäys pystynyt haastamaan vieraitaan juosten tai heittäen. Pelinrakentaja Winterin heittojen osoite ei ollut lauantaina kohdallaan. Turhan usein Winterilta nähtiin myös uskaliaita heittoja riskialttiisiin paikkoihin, joista varsinkin takamies Suojanen kävi useaan kertaan poimimassa marjan parempaa talteen. Falcons kokeili heittää pääosin nopeita screen-heittoja ja syviä kuvioita puolustuksen selustaan. Useaan kertaa Winter nähtiin juoksemassa ulos pocketista hänen etsiessään vapaata miestä.

Falcons joutui luottamaan Winterin heittokäteen enemmän kuin ehkä koskaan aiemmin juoksupelin tuottaessa usein vain 2-3 jaardin siivuja. Pallonkantovastuussa ollut Mikko Tikkanen pääsi muutamaan kertaan etenemään kohtuullisesti, mutta pääosin juoksupelin menestys oli vaatimatonta.

43 tehdystä pisteestä huolimatta myös Trojansin hyökkäyspeli jätti toivomisen varaa. Pelinrakentaja Bedwell haki heitoillaan vastaanottajia varsin pitkillä kuvioilla, vaikka myös lyhyempää heittopeliä ajoittain nähtiin. Mikael Koho otti todella näyttävän kopin maalialueella toisella puoliajalla, mutta myös paljon pudotuksia ja läheltä liipanneita heittoja nähtiin. Trojansilla onkin – pelottavaa kyllä – mahdollisuus parantaa entisestään.

Joukkueiden ottelut jatkuvat ensi viikolla, kun Falcons matkustaa Tampereella Saintsin vieraaksi ja Trojans isännöi Northern Lightsia.

Lue myös

Kommentoi

  • Falconshan antoi Trojanssin kaunistella numeroita… (Falcons.fi otteluraportti)

    Toivottavasti eivät ole niin anteliaalla päällä kun tulevat Turkuun, että ei mee ihan pelleilyksi…

  • Kannattaisi päivittää ottelun yhteydessä käytettävä kuva tälle vuodelle..

  • Miksi?