Indiansille jo kauden toinen voitto

Tuomo Tomperi 9.6.2013 23:09 3 kommenttia

(2-0)

33

(1-1)

29
1 2  
12 21 33
15 14 29

Sarjanousija Kouvola Indians jatkoi pirteitä otteitaan voittamalla tasaisessa ottelussa Porvoon Butchersin 33-29.

Ykkösdivisioonakautensa 2012 jälkeen voimakkaasti vahvistunut Kouvola Indians päihitti avauskierroksella sarjan häntäpäähän povatun Jyväskylän Jaguaarit yhdellä pisteellä. Moni odotti noutajan saapuvan menestyksekästä Butchersia vastaan, mutta toisin kävi. Indians-puolustus pystyi kahta nukahdusta lukuunottamatta pimentämään Butchers-hyökkäyksen varsin tehokkaasti. Hyökkäyksessä joukkue hyödynsi saamansa laadukkaat kenttäasemat riittävällä prosentilla, vaikka joukkue olikin ajoittain varsin suurissa vaikeuksissa Butchers-puolustuksen kanssa. Kahden maalin miehenä nähtiin myös linjassa pelaava sisempi laitahyökkääjä Kristof Schroeder.

Indians oli vielä ottelun viimeisellä neljänneksellä tappiolla neljällä pisteellä, kun alkoi tapahtua. Pelinrakentaja Columbus Givens petasi pitkällä 53-jaardisella juoksullaan Indiansille hyvät kenttäasemat ja hetkeä myöhemmin nuori keskushyökkääjä Joonas Koivisto karkasi maalintekoon. Chaz Thompson lisäsi Indians-johdon 10 pisteeseen palauttamalla pelinrakentaja Bill Ashburnin syötön maaliin saakka. Ville Kurvinen kaunisteli kahta sekuntia ennen loppua loppulukemiksi 33-29 illan kolmannella maalillaan.

Kummallakaan joukkueella ei tuntunut olevan eväitä päästä kunnolliseen rytmiin hyökkäyksessä

Kumpikaan joukkue ei onnistunut saavuttamaan ottelussa 300 edettyä jaardia. Puolustusten dominoimassa ottelussa avainasemaan nousivat myös erittäin lukuisat rangaistukset. Joukkueet ottivat yhteensä liki käsittämättömät 25 rangaistusta, joista suurin osa oli vääriä aloituksia tai puolustuksen paitsioita. Peli olikin ajoittain varsin rikkonaista ja raskasta seurata. Kummallakaan joukkueella ei tuntunut olevan eväitä päästä kunnolliseen rytmiin hyökkäyksessä. Molemmilla joukkueilla oli lisäksi suuria vaikeuksia laittaa lisäpisteitä haarukkaan.

Vaikka kotijoukkueen kokonaisjaardimäärä jää vaatimattomaksi, oli Indiansin aseena ottelussa kuitenkin ehdottomasti hyvä palautuspeli. Hyvistä palautuksista hieman hermostunut Butchers tyytyi usein potkaisemaan pallon lyhyenä, jolloin Indians pääsi aloittamaan hyökkäyksensä suotuisista asemista. Amerikkalaisvahvistus Vincent Pervis vaikutti pääosin puolustuksen puolella, sillä perinteisellä juoksupelillä Indians ei pystynyt etenemään muutamasta yrityksestä huolimatta juuri lainkaan.

Puolustuspelissä Indiansilta löytyi riittävää varmuutta hyökkäyksen pienen tehottomuuden paikkaamiseksi. Indiansin pääosin suomalaisista pelaajista koostuva puolustuksen linja sai tukimiesten avulla aiheutettua hyvää painetta Porvoon pelinrakentaja Ashburnille. Varsinkin linjan keskeltä tullut paine yllätti Ashburnin useaan kertaan. Butchersin koettaessa takaa-ajoa tilanteessa 26-23 joukkueen hyökkäysvuoro tyssäsi pelinrakentaja Ashburnin juostessa ulos kentältä kolmea jaardia liian aikaisin, vaikka hän olisi voinut taistella lisäjaardeista.

Butchers haki pitkin peliä lyhyitä heittopelejä Micky Kyeille ja Andreas Lindolle, mutta menestys jäi laihanlaiseksi. Kyein avauskierroksen 175 edettyä jaardia ja kolme touchdownia olivat Indiansia vastaan vain muisto. Clinton Graham väläytteli ottelun alkupuolella muutamaan kertaan, mutta joutui sitten loukkaantumisen vuoksi sivuun. Graham palasi vielä kentälle ottelun loppuvaiheilla, mutta nilkutti todella pahannäköisesti eikä pystynyt juuri auttamaan joukkuettaan.

Sen sijaan pitkistä kiinniotoistaan tunnettu Ville Kurvinen onnistui rokottamaan Indians-puolustusta varsin tehokkaasti. Toisella neljänneksellä pelinrakentaja Ashburn löysi Kurvisen kahdesti peräkkäin yli 40 jaardin heittopelillä. Kurvisen 40-jaardisen ja 44-jaardisen maalien väliin mahtui vain vajaa kymmenen sekuntia peliaikaa, sillä maalien välissä nähtiin vain lisäpisteyritys ja Vincent Pervisin rähmäys palautuksessa.

Puolustuksessa Butchers onnistui pimittämään Indiansin juoksupelin liki täysin. Givensin 53-jaardista siivua lukuunottamatta Indiansin juoksupeli oli varsin aneemista. Myöskään joukkueen lyhytsyöttöpeli ei ollut sunnuntaina tehokkaimmillaan. Pelinrakentaja Givens saikin joukkueelleen jaardeja käyttäen hyväkseen atleettisuuttaan ja siirtymällä pois linjamiesten suojasta avoimeen tilaan. Butchers-puolustuksesta erottuivat Santtu Äyräväinen, Rafael Pineda sekä kahteen kertaan näyttävän taklauksen miinusjaardeille tehnyt Sebastian Karbin.

Kommentoi

  • Wasn’t a 30-14 effort, but all that ends well. . .

  • 30-14 show some respect to the Indians tighten yall ass up and give us the respect we deserve that all im asking

  • I missed it on TV, mean the moment someone should pay any respect to anyone on that foregn leaque. A win is a win. Thats all

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *