Huskies yllätysvoittoon Bearsista

Gridiron Staff 9.6.2013 13:44 2 kommenttia

(1-0)

14

(0-1)

10
1 2  
0 14 14
3 7 10

8.-9.6.2013

Hämeenlinna Huskies käänsi ennakko-odotukset päälaelleen ottamalla voiton sarjan kärkipaikoille arvioidusta porilaisjoukkueesta.

Puolustustaisteluksi kehittyneessä ottelussa nähtiin ratkaisu vasta minuutteja ennen loppuvihellystä. Pori Bears onnistui nousemaan touchdownilla kolmen pisteen johtoon vain kolme minuuttia ennen ottelun loppua, mutta Niclas Carpelanin johtama Huskies-hyökkäys käänsi ottelun vielä isännille, kun pelikellossa oli jäljellä vain reilu 30 sekuntia. Carpelan onnistui löytämään jo aiemmilta vuosilta tutun laiturinsa Juhani Kähösen maalin arvoisesti pienen improvisoinnin päätteeksi. Carpelan myönsikin, että tutut laiturit auttavat hyökkäyspelissä todella paljon.

– Pelin ratkaissut maalikin oli osittain broken play, mutta tiesin silti tarkkaan mitä Kähönen siinä tekee, Carpelan kommentoi.

– Uuteen joukkueen siirtyessä on siitä tosi iso apu, että on hyvien nuorten paikallisen lisäksi omat tutut kaverit mukana.

Kokonaisuutena Huskiesin voitosta lohkeaa suurin kiitos joukkueen hyvälle puolustuspelille. Carpelanin ja Kähösen sankariteoilla ei olisi ollut mitään merkitystä, ellei Huskiesin puolustus olisi pystynyt pitämään vieraitaan kurissa. Hyökkäyksessä isännille riittääkin vielä paljon parannettavaa, sillä peli oli varsin ailahtelevaa. Carpelanin kanssa samaan aikaan joukkueeseen siirtynyt Teemu Kuusisto on saanut kehitettyä joukkueen hyökkäyspeliä, mutta virheitä on karsittava.

– Liikaa kävi niin että ensin edettiin hyvin ja sitten otettiin 10 miinusta. Parannettavaa on eniten siinä, että saadaan heittosuoja paremmaksi, ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Carpelan summasi.

Lue myös