Ghosthunters otti revanssin Lightsista

Tuomo Tomperi 9.6.2013 13:04 4 kommenttia

(1-2)

20

(2-1)

18
1 2  
10 10 20
12 6 18

08.06.2013 klo 17:00 Nokia

Viime hetken potkumaali nosti Nokia Ghosthuntersin 20-18 -voittoon vierailevasta Oulu Northern Lightsista.

Toista kertaa tällä kaudella kohdanneet joukkueet järjestivät myön Nokialla varsinaisen trillerin. Ottelu ratkesi noin minuutti ennen loppua kotijoukkueen onnistuttua potkumaaliyrityksessä. Northern Lightsin viime hetken takaa-ajo tyssäsi rähmäykseen ja nokialaisjuhlat saattoivat alkaa.

Ottelu sai varsin vauhdikkaan alun vieraiden hyökkäyspelin napatessa jaardeja nopealla tahdilla. Nokialaisten haparoidessa Lights-pelinrakentaja Zander McKean juoksi ensin maalin ja syötti toisen Joonas Tainalle hetkeä myöhemmin. Lights löysi ottelun alussa tilaa niin juoksu- kuin heittopelilläkin. Ghosthunters-hyökkäyksellä sen sijaan oli suuria käynnistymisvaikeuksia ottelun avausneljänneksellä. Tilanne näyttikin kotijoukkueen kannalta varsin vaikealta, kun neljänneksen vaihtuessa sen hyökkäys oli pysäytetty jo kolmesti, ja Lights hyökkäsi 12-0 -johdossa.

Ghosthuntersin puolustus onnistui kuitenkin kääntämään ottelun kulun puoliajan lähestyessä. Muutoksia puolustukseensa tehnyt Ghosthunters sai pallon hyvissä kenttäasemissa Nicholas Madsenin syötönkatkon jälkeen. Erittäin lyhyt kenttäasema toi kotijoukkueelle touchdownin. Lights-johto kapeni lukemiin 12-10 hieman ennen puoliaikaa, kun nokialaisten onnistui blokata vieraiden lentopotku ja lisätä pistetiliään kenttämaalilla.

Ottelun kolmatta neljännestä värittivät todella lukuisat pallonmenetykset. Northern Lightsin kovaa pelannut puolustus onnistui riistämään ottelun aikana Ghosthuntersilta pallon viiteen otteeseen. Tukimies Mika Mäkelä nappasi myös syötönkatkon oululaisille lähellä omaa maaliaan ja esti näin isäntien maalintekoaikeet. Northern Lightsin hyökkäyspeli sen sijaan sortui virheisiin eikä päässyt koko kolmannella neljänneksellä lähellekään Ghosthunters-maalia. Ghosthunters onnistui siirtymään ottelussa 17-12 -johtoon ja olisi saattanut paremmalla viimeistelyllä karata vierailtaan neljänneksen aikana ratkaisevasti.

Northern Lights palasi kuitenkin peliin käynnistämällä toisen puoliajan ainoan onnistuneen hyökkäysvuoronsa. Hyvän etenemisen jälkeen Ghosthunters-puolustus unohti tanskalaisvahvistus Dennis Okholmin täysin vapaaksi maalialueen kulmaan, ja Lights siirtyi pisteen johtoon. Epäonnistunut kahden pisteen yritys osoittautui kuitenkin myöhemmin varsin ratkaisevaksi, sillä jo seuraavalla hyökkäysvuorolla kotijoukkue sai kulutettua runsaasti kelloa potkaisten lopuksi ratkaisevan kenttämaalin.

Ghosthuntersin päävalmentaja Rami Lilja pyöritteli päätään ottelun jälkeen joukkueensa pallonmenetysten vuoksi. Puolustusten dominoimassa ottelussa molemmilla hyökkäyksillä oli suuria vaikeuksia edetä luotettavasti. Ghosthuntersin juoksupeli yski, mutta joukkue sai edettyä tärkeissä paikoissa heittopelillä Lari Siitosen löytäessä Henri Holopaisen ja Mikko Sinikallion hyvällä prosentilla.

Northern Lights sai otteluun todella hyvän alun, mutta joukkueen hyökkäyspeli hyytyi sen jälkeen liki täysin. Vain kahdeksalla linjamiehellä otteluun lähtenyt vierasjoukkue onnistui linjapelissä hyvin, mutta pelinrakentaja McKeanin ja laitahyökkääjien yhteispeli ei alun jälkeen toiminut lainkaan toivotulla tavalla. Viikon päästä pelattavassa Turku-pelissä Lightsille on luvassa kylmää kyytiä, jos hyökkäykseen ei saada lisää eloa.

Katso myös

Kommentoi

  • Oulun puolella näytti kyllä olevan vaihtomiehiä lähinnä kakkosdivari tyyliin…eli aika vähän. Tiedä sit paljonko vaikutti suoritukseen, mutta olipahan kerrassaan viihdyttävä peli katsoa! Ja Nokialle ansaittu voitto! Mutta hankkikaa jos vaan mahdollista niin sinne kentälle edes se tulostaulu. Monta kertaa yleisössä huudeltiin toisille et paljonko se tilanne nyt on, paljonko kellossa, mitä tapahtui yms. Tulisi vähän katsojaystävällisemmäksi tapahtumaksi Nokiallakin. Mut tietty onko vika enemmän sit kaupungin päässä?

  • Se tulostaulun puuttuminen kertoo Nokian kaupungin kiinnostuksen tähän lajiin. Siitä kertoo myös keskuskentän kunto, ja se minkälaiset jaardimerkit kentällä on. Joukkueen sisällä olisi halukkaita puuhamiehiä varmasti, mutta kun ei anneta mahdollisuutta. Pitkän ruinaamisen jälkeen saadaan Nokiallekkin tekonurmikenttä, heti kun se vaan valmistuis (alkuperäinen aikataulu jo noin kuukauden myöhässä). Tämänkin kunta päätti tehdä vähän puolivillaisesti, kun sinne ei katsomoa rakenneta, saatikka pukukoppeja. Niin sielläpä ei pystytä pelaamaan, ainakaan 1.divaritasolla.

  • Kuopiossa otettiin meiningiksi vasaroita ja nauloja. Tuollainen siellä on, eikä kun pelissä kyselin, montaa euroa ollut kustantanut: https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/484417_373216446078368_1864945892_n.jpg

  • Seuraavaan kotipeliin on tulossa tulostaulu ;)

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *