TAFT haastaa Wolverinesin Tikkurilassa

Gridiron Staff 8.6.2013 18:55 Ei kommentteja

(1-0)

(0-1)

10.06.2013 klo 18:30 Vantaa

Kaikki kolme otteluaan EFL-pelit mukaanlukien hävinnyt Wolverines pyrkii muuttamaan kurssin maanantaina TAFT:a vastaan.

Maanantain ainoassa ottelussa isäntäjoukkue TAFT saa vastaansa ärsytetyn ahmalauman. Vaikka Wolverinesin menestys alkukaudesta on ollut kaukana odotetusta, lähtee se silti TAFT-otteluun suurena suosikkina. TAFT esitti hyvää peliä avausottelussa 69ersia vastaan, mutta voitto Wolverinesista olisi silti todellinen pommi.

Wolverines-vahvistus Stephen Stokes on kuulunut joukkueen kantaviin voimiin jo usean vuoden ajan. Kauden avanneessa Roosters-ottelussa Stokes ei kuitenkaan selvästi ollut oma itsensä. Puheet Stokesin pelikunnosta ovat herättäneet kovaa kiinnostusta. Wolverinesin päävalmentajan Mark Garzan mukaan TAFT-ottelussa nähdään kuitenkin täysin pelikuntoinen Stokes.

– Hänen pelikuntoaan on epäilty, ja se on vain lisänyt hänen motivaatiotaan. Mutta mitä vanhemmaksi tulet, sitä kauemmin toipuminen kestää, Garza kertoo SAJL:n haastattelussa.

Tommi Pinnan lähtö joukkueesta on Wolverinesin tämän kauden otteluiden perusteella vaikuttanut joukkueen hyökkäyspeliin melkoisesti. Viime kaudella Pinta toimi pelinrakentaja Cedric Johnsonin luottomiehenä. Tämän kauden ensimmäisten otteluiden perusteella Wolverines on joutunut nojaamaan Johnsoniin ja Stokesiin varsin vahvasti. Wolverines tarvitsee ehdottomasti lisää ratkaisijoita tuomaan leveyttä hyökkäyspeliin, jotta Johnsonin ja Stokesin taidoista saadaan vielä enemmän irti. TAFT:n päävalmentaja J-P Kuusisto kertoo seuran sivuilla, että Wolverinesin pelitapa tunnetaan.

– Tiedämme mitä odottaa Wolverinesiltä. Wolverines on iskukykyinen joukkue. Meidän tulee olla tarkkana heti ensimmäisestä vihellyksestä lähtien, Kuusisto summaa.

Kadmirylle voitto Wolverinesista olisi hänen uransa kovin temppu

Tämän kauden TAFT:lla on kaikki mahdollisuudet parantaa viime kaudesta, jolloin joukkue saavutti kolme voittoa ja pelasi mm. erittäin tasaisen ottelun Wolverinesia vastaan. 69ersia vastaan joukkueen hyökkäyspeli toimi mainiosti, mutta nyt on luvassa ennakolta kovempi haaste. Liigan ainoalle suomalaispelinrakentajalle Miro Kadmirylle voitto Wolverinesista olisi epäilemättä hänen uransa kovin temppu. Viime kaudella otetut voitot siipirikkoisesta Butchersista, Trojansista ja Northern Lightsista eivät vielä varsinaisesti shokeeranneet. Pystyisikö Kadmiryn johtama hyökkäys todella haastamaan vahvana pidetyn ahmapuolustuksen?

Toinen tärkeä kamppailu nähdään Wolverinesin hyökkäyksen linjan ja Vantaan puolustuksen keskustan välillä. Jos Iiro Luoto, Karri Kuuttila ja kumppanit saavat vaihteen silmään, on TAFT ongelmissa. Wolverines haluaa epäilemättä käynnistää juoksukoneensa heti avausjaksolla, jotta joukkueen suurimmat vahvuudet saadaan parhaiten esille. TAFT:lla on mahdollisuutensa, jos Wolverines joutuu luottamaan heittopeliin merkittävissä määrin.

Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Tikkurilan urheilupuistossa maanantaina kello 18.30.

Lue myös

Kommentoi