TV-ottelussa Indians ja Butchers

Gridiron Staff 7.6.2013 18:02 Ei kommentteja

(1-0)

(1-0)

09.06.2013 klo 18:00 Kuusankoski

Nousijajoukkueen joutuu todelliseen tasonmittaukseen, kun vastaan asettuu perinteikäs ja menestymään tottunut Porvoon Butchers.

Kuusankoskella pelattavassa ottelussa kouvolalaisjoukkue isännöi liigatason ottelua ensimmäistä kertaa liki 20 vuoteen. I-divisioonan kakkossijalta liigaan täksi kaudeksi noussut Indians pyrkii valmentaja Kari Leivojan johdolla nousemaan välittömästi pudotuspeleihin. Pudotuspelitaistelua ajatellen ottelu Butchersin kanssa voikin nousta loppukaudesta arvoon arvaamattomaan. Uuden joukkueen noustessa pudotuspeleihin joku toinen jää väistämättä rannalle. Indiansin suunnitelmiin sopisi mainiosti, jos juuri Butchers seuraisi tänä vuonna jatkopelit kotisohvilta. Porvoossa kuitenkin uskotaan, että Indians on täysin pysäytettävissä.

– Indiansin ratkaisuosasto on kapea, varsinkin kun (Columbus) Givensin pelaaminen on epävarmaa, Butchersin päävalmentaja Pertti Lautala arvioi SAJL:n ennakossa.

Ketään tuskin yllätti, että kymmenennen vahvistuksensa muutama päivä sitten hankkineen Indiansin amerikkalaiset nousivat suureen rooliin avauskierroksella. Varsinkin Chaz Thompson oli Jaguaareja vastaan mies paikallaan. Laitahyökkääjäksi hankittu Thompson nähtiin ottelun loppupuolella myös pelinrakentajan paikalla, eikä lainkaan hassummin tuloksin. Indians väläytteli viikolla mahdollisuutta siirtää avauspelissä hieman loukkaantunut pelinrakentaja Columbus Givens toiselle pelipaikalle. Voitaisiinko Thompson nähdä siis johtamassa peliä alusta alkaen? Ennakolta näin raju suunnanmuutos yhden ottelun jälkeen kuulostaa uskaliaalta, mutta kuten aina, tulokset puhuvat puolestaan. Päävalmentaja Kari Leivojan ainoana tavoitteena on asettaa joukkueensa mahdollisimman hyviin asemiin ottelun voittotaistelussa. Kuriositeettina nimimerkkiä “PerfectPervis” käyttänyt kommentoija ei arvostanut Vincent Pervisin yhtä Gridiron-tähteä avauskierrokselta kovinkaan korkealle. Ehkä sunnuntaina nähdään erityisen motivoitunut amerikkalaisvahvistus?

Butchers ja Indians kohtasivat jo ennen kauden alkua scrimmage-tyyppisessä harjoitusottelussa. Joukkueilla on siis jonkinlainen käsitys toisistaan, mutta sunnuntain ottelussa nähdään epäilemättä myös paljon uutta. Indians pyrkii varmasti hyödyntämään jälleen joukkueen pelinrakentajan juoksu-uhkaa, pelasi QB:n paikalla sitten kuka tahansa. Indiansin hyökkäyksen linjan tulee parantaa otteitaan Butchers-peliin aiemmasta.

Crocodiles-ottelussa loistanut Butchers-hyökkäys pyrkii näyttämään, ettei avausottelun hyvä menestys ollut sattumaa. Näyttävästi uutisoidun keskushyökkääjä Clinton Grahamin debyytti Vaahteraliigassa oli onnistunut, ja saman tahdin odotetaan jatkuvan myös Indiansia vastaan. Avainasemaan nousee se, pystyykö Indians löytämään lääkettä erittäin vaarallisen Micky Kyein pysäyttämiseen. Pelinrakentaja Bill Ashburnin käsi oli avauksessa vireessä, mutta liki yksinomaan Kyein suuntaan. Crocodilesia vastaan loukkaantunut Ville Kurvinen on porvoolaisjoukkueen onneksi jälleen pelikunnossa, joten pelkkä Kyein pysäyttäminen ei Indiansille riitä. Kurvinen on tullut viime vuosina tunnetuksi isojen pelien miehenä.

Kaudesta 2008 kauteen 2012 on avauskierroksella ehditty pelaamaan 19 ottelua. Näiden 19 ottelun voittajasta 15 on selvinnyt pudotuspeleihin runkosarjan jälkeen. Kohtaavatko sunnuntain TV-ottelussa kaksi todennäköistä playoff-joukkuetta, vai alkavatko jyvät hiljakseen erottua akanoista?

Lue myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *