69ers kohtaa ärsytetyn Crocodilesin

Tuomo Tomperi 6.6.2013 12:18 Yksi kommentti

(0-1)

(0-1)

08.06.2013 klo 16:00 Seinäjoki

Avauskierroksella hävinneet joukkueet kohtaavat Seinäjoella lauantaina kello 16.

Kauden avauskierros ei ollut kummallekaan lauantain kilpakumppaneista onnistunut. Crocodilesin hyökkäyspelin odotettiin ontuvan joukkueen pelinrakentajan vaihduttua viime hetkellä, mutta myös puolustuspelissä oli suuria ongelmia. Crocodiles päästi 51 pistettä vasta toista kertaa sitten vuoden 2008. 69ers sen sijaan löysi itsensä kolmen maalin takaa-ajoasemasta jo TAFT-ottelun toisella neljänneksellä, eikä päässyt enää iskuetäisyydelle myöhemmin ottelussa.

Aiempina vuosina ehdottomasti sarjan parhaisiin puolustuksiin kuulunut seinäjokelaisryhmä ei löytänyt aseita Porvoon Butchersin tasapainoisen hyökkäyksen pysäyttämiseksi. Keskushyökkääjä Clinton Graham juoksi yli viiden jaardin keskiarvolla liki 100 jaardia ja teki kolme touchdownia. Louisvillen Bill Ashburnin johtama heittohyökkäys eteni 279 jaardia, joista Micky Kyei nappasi yhdeksällä kiinniotolla 175 jaardia. Varsinkin toinen puoliaika oli Crocodilesille erittäin vaikea. Puolustuksen koordinaattori Scott Rifenbark myönsi, että päästetyt 51 pistettä olivat suurin määrä hänen kymmenvuotisella urallaan puolustuksen koordinaattorin tehtävissä.

Osansa puolustuksen vaikeasta iltapäivästä saa myös Crocodilesin hyökkäys. Joukkueella oli varsinkin ottelun alkupuolella suuria vaikeuksia kuljettaa palloa eteenpäin hyökkäyksessä. Crocodiles-hyökkäys luopui ottelun aikana viisi kertaa pallosta saavuttamatta uusia yrityksiä. Vasta edellisenä päivänä maahan saapunut Rodney Brown on varmasti päässyt tutustumaan joukkueeseen aivan toisella tapaa kuluneen kahden viikon aikana. Avausottelussa laiturit Jarkko Suokas ja Vili Rajamäki jäivät molemmat täysin ilman kiinniottoja. Suurimman jaardimäärän Brownin heitoista keräsi epätavallisesti keskushyökkääjä, Jocques Crawford.

Crocodiles-valmentaja Charles Rifenbark ei vaikuttanut kuitenkaan huolestuneelta SAJL:n ennakossa.

– Emme ole muuttaneet mitään Butchers-pelistä. Meillä on lahjakas joukkue, ja uskon että näytämme jatkossa ihan erilaiselta, Rifenbark kommentoi.

Kuva: Jari Turunen

Rifenbark kehui joukkueensa ulkomaalaisvahvistuksia, joilta hän odottaa epäilemättä lauantaina jälleen paljon. Viime hetkillä joukkueeseen liittynyt puolustuksen linjamies BJ Bell pääsee avausottelusta poiketen nyt tositoimiin. Bellista odotetaan selkeää vahvistusta menetyksiä kokeneeseen Croco-linjaan – onhan kolme viime kauden aloittavista puolustuksen linjamiehistä vaihtanut täksi kaudeksi maisemaa.

Helsinki 69ersilta odotettiin historiansa ensimmäisessä liigaottelussa kovaa juoksupeliä. Sitä myös saatiin – tavallaan. 69ers juoksi ottelussa kunnioitettavat 269 jaardia, muttei pystynyt avaamaan juoksupelillään tilaa Jason Thomasin johtamalla heittopelille. Thomas heitti ottelussa vaivaiset 65 jaardia jopa 20 yrityksellä. Menestyvän heittopelin tunnusmerkkeihin yleensä kuuluu, että yritystä kohden saavutetaan vähintään kuusi jaardia, mielellään paljon enemmän. Nyt 69ers jäi heittoyritystä kohden vain noin reiluun kolmeen jaardiin, mikä ei millään riitä Vaahteraliigassa.

Eräs ottelun käännekohdista tapahtui juuri ennen puoliaikaa, kun muuten hyvin pelanneen Terrell Jacksonin harmillinen rähmäys esti joukkueen nousemisen maalin päähän. Hieman paremmalla viimeistelyllä puoliajalle oltaisiin voitu lähteä tilanteessa 21-14. TAFT-ottelun lopputuloksesta huolimatta 69ersille jäi avauksesta myös jossiteltavaa. Joukkueen todellinen taso alkanee selvitä lauantain ottelun jälkeen.

Avainasemaan Crocodilesin ja 69ersin kohtaamisessa nousee ehdottomasti linjapeli. Porvoon ottelua seuranneiden mielestä myös Crocodilesin hyökkäyksen linjan on parannettava huomattavasti 69ers-kohtaamiseen, mikäli joukkueen hyökkäyspelin odotetaan paranevan. 69ersin linjamiehet ovat ylpeää porukkaa, eivätkä varmasti aio antaa isäntien riepotella heitä. On mielenkiintoista nähdä, miten 69ersin hyökkäyksen linja pystyy auraamaan tilaa Charles McCrean johtamalle juoksupelille viime kaudesta kenties heikentynyttä Croco-linjaa vastaan.

Molempien joukkueiden heittopelit olivat myös kadoksissa avausottelussa. Rodney Brown parantaa varmasti avausottelusta, mutta samaa odotetaan myös Jason Thomasilta ja 69ersin laitureilta. Crocodilesin puolustuksen takakenttä ei varmasti anna sarjanousijoiden laitahyökkääjille mitään ilmaiseksi. Siitä pitävät Stacey Thomas, Tuomas Leinonen ja kumppanit varmasti huolen. Varsinkin ylpeälle Thomasille kaksi viikkoa sitten päästetyt 51 pistettä ovat aivan varmasti liikaa, ja pelimies odottaa vesi kielellä mahdollisuutta pyyhkiä tappion maku suustaan. 69ersin Donavan Williamsin johtama takakenttä pyrkii luonnollisesti myös eliminoimaan pelinrakentaja Brownin ja laitahyökkääjien välisen ilmasillan. 69ersin on pystyttävä pelkistämään Crocodiles-hyökkäys yksiuloitteiseksi, jos pisteet aiotaan kuljettaa takaisin Helsinkiin.

Lue myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *