Bulldogs kohtaa siipirikkoisen Saintsin

Gridiron Staff 5.6.2013 14:28 Yksi kommentti

(0-1)

(0-1)

09.06.2013 klo 16:00 Tampere

Tampere Saints hakee hyvitystä kotiavauksensa tappiolleen, kun joukkue kohtaa Sipoo Bulldogsin Pyynikillä.

Joukkueet kohtaavat nyt ensi kertaa sitten kauden 2003, jolloin Saints oli parempi lukemin 0-41. Bulldogs sijoittui viime kaudella I-divisioonassa viidenneksi. Saints sen sijaan nousi täksi kaudeksi sarjaan II-divisioonan kakkostilalta. Kaudella 2011 molemmat joukkueet pelasivat II-divisioonaa, mutteivat kohdanneet.

Tämän kauden avausottelut olivat molemmille joukkueille selvä pettymys. Bulldogs-hyökkäys oli vielä talviterässä, eikä Saintskaan pärjännyt merkittävästi paremmin. Northern Lightsia vastaan syntyi vain seitsemän pistettä.

Saintsin päävalmentaja Teemu Majander kuvaili avausottelua hieman kaksijakoiseksi.

– Ensimmäisen puoliajan puolustus oli hieman vaikeuksissa Oulun hyökkäyksen kanssa ja hyökkäyksemme nieli jaardeja hyvää vauhtia. Puoliajan lopussa potkumaaliyritys epäonnistui ja menetimme tärkeän neljännen yrityksen. Toisella puolikkaalla puolustus piristyi mutta hyökkäyksen tehot jäivät koppiin. Tarinan kuvaan kuuluvat myös missatut taklaukset, pudotetut pallot ja syötönkatkot.

Majander kertoo, että avausottelun jälkeen Tampereella on palattu nöyrästi sorvin ääreen hieromaan peliä kuntoon. Vaikka joukkueen pelinrakentajatilanne onkin vielä avoinna, kaikki lähtee Majanderin mukaan edelleen perusteista.

– Perusteista saarnattiin viime vuonnakin, ei ole syytä muuttaa sitä. Tätä hupia jatkuu kuitenkin koko kesän ajan, joten ei vielä kannata päätään haudata!

Bulldogsin valmentaja Mikko Ranta-aho piti kauden avannutta Falcons-ottelua tyypillisenä avausotteluna.

– Osittain peli ratkesi mentaali-puolen virheisiin, joita kauden alussa vaan tapahtuu. Lisäksi täytyy muistaa että kyseessä oli kauden ensimmäinen peli ja ajoitukset blokeissa ja heitoissa alkoivat löytyä jo pelin loppupuolella paremmin, Ranta-aho kommentoi joukkueen sivuilla.

Bulldogsin osalta on mielenkiintoista nähdä, miten joukkue on pystynyt keräämään rivinsä avausottelun pettymyksen jälkeen. Avauksesta joukkueen riveistä puuttui muutama pelimies, joista olisi varmasti apua Tampereella. Tampereen pelinrakentajan Scott Drosendahlin loukkaantuminen ja paluu kotimaahansa pakottaa Saintsin lähtemään otteluun suomalaisella pelinrakentajalla, ellei joukkue saa maahan korvaajaa Yhdysvalloista loppuviikon aikana. Saints on ilmoittanut tehneensä sopimuksen amerikkalaisen Ryan Burgessin kanssa.

Kommentoi