Falconsin voittoputki uhattuna – Trojans saapuu Hyvinkäälle

Gridiron Staff 4.6.2013 18:30 14 kommenttia

(1-0)

(1-0)

08.06.2013 klo 14:00 Hyvinkää

Hyvinkää Falconsin tappiottomien otteluiden sarja on uhattuna, kun vieraaksi saapuu vielä viime kaudella liigaa pelannut Turku Trojans.

Ensimmäistä kertaa historiassa kohtaavat joukkueet tulevat ennalta varsin erilaisista lähtökohdista. Turku Trojans pelaa nyt kaikkien aikojen ensimmäistä divisioonakauttaan 31 peräkkäisen liigakauden jälkeen. Hyvinkäällä on ollut toimintaa jo ennen nykypäivän Falconsia, mutta perinteissä ja menestyksessä isäntäjoukkue jää kauaksi vieraidensa taakse. Tämän päivän joukkueiden taso mitataan ensi lauantaina klo 14 alkavassa ottelussa Kankurin Liikuntapuistossa Hyvinkäällä.

Avauskierroksella molemmat joukkueet ottivat voitot vastustajistaan. Falcons kukisti vierasottelussa Sipoo Bulldogsin selkeästi lukemin 35-0. Falcons-puolustuksella ei ollut ongelmia Sipoon virhealtista hyökkäystä vastaan, mutta kotiavauksessa vastaan asettuu ennalta huomattavasti kovemman luokan paketti. Turku Trojansin hyökkäyspeli takkuili pitkän aikaa kotiavauksessa Nokia Ghosthuntersia vastaan, mutta joukkue sai silti iskettyä tarvittavat pisteet taululle pelinrakentaja Joonas Anderssonin johdolla. Andersson heitti ottelussa liki 300 jaardia pääosin neljälle vastaanottajalle. Peräti neljä Trojansin laituria saalisti vähintään 50 kiinniotettua jaardia, mikä kertoo terveestä hyökkäyspelistä. Menestys ei tullut kuitenkaan ilman hintaa, sillä peräti kolme tärkeää Trojans-pelaajaa joutui pitkälle sairaslomalle. Ottelun alussa polvensa loukannut Miko Ylikoski joutuu jättämään kauden väliin. Myös aloittava fullback Mikko Holmberg ja 50 jaardia neljällä kiinniotolla ottanut laituri Kimmo Pajunen joutuvat sivuun viikkokausiksi murtuneen jalan ja nivelsiderepeämän vuoksi.

Jos on Trojansilla loukkaantumishuolia, löytyy niitä myös kotijoukkueelta. Avausotteluun tapaan myös kotiavauksesta puuttuvat mm. Vili Vuorinen, Jyri Kontiainen ja Pauli Sekki. Myös vajaamiehistä Bulldogsia vastaan Falcons pystyi jyräämään ilman avainpelaajiaan, mutta Trojansia vastaan etenkin Vuorisen ja Kontiaisen korvaajat joutuvat koville.

Turku Trojans pelaa tällä kaudella suurilta osin neljän laitahyökkääjän muodostelmaan luottavaa hyökkäyspeliä, joka perustuu pääasiassa vahvaan heittopeliin. Vaikka myös Falconsin pelinrakentaja Henri Winter on mies paikallaan, on kotijoukkueen saatava lauantaina juoksuhyökkäys kulkemaan. Winter ei joutunut viime kaudella voittamaan otteluja ns. “yksin” ilman toimivaa juoksupeliä, mutta lauantaina sitä saadetaan mieheltä pyytää. Jos Trojans saa Falconsin juoksuväylät tukittua, joutuu Winter haastamaan maajoukkueessa viikonloppuna pelanneiden Ville-Valtteri Suojasen ja Seikko Vennelän johtaman takakentän.

Lue myös

Kommentoi

 • Sen verran pakko kommentoida että on Falconsilla historiassa 6 liigakautta ja lukuisia Trojans-pelejä

 • Täsmälleen oikea huomio. Toimittajan sisälukutaito ei ollut ihan kohdillaan. Kiitos korjauksesta!

 • Nyt kun Stan Bedwell aloittaa ottelun pelinrakentajana, Falcons joutuu kivikovaan testiin.

 • Jep, olisi mielenkiintoista tulla paikalle kattoon miten Wintterin pojan hermo kestää tappioasemassa pelata. Vähän eppäilen tuota.

 • Viimeks kun oltiin tappiolla (Rautamalja II) niin Winterin pojan hermo kesti aika hemmetin hyvin. Tappiotilanteessa hänen johtama hyökkäys teki maaleja vielä heittäen ja juosten aivan viimeisillä minuuteilla, eikä ollut Winterin poika ainut poika, joka saunoi sinä iltana Hyvinkäällä. Eikös sun pitäis Ade toi tietää, pelasit vielä Saintsissa viime kaudella, jos en väärin oo ymmärtäny. Ootko muuten jättäny pelaamiset sikseen ja alkanu keskittymään enemmän näihin kirjotteluhommiin?

 • Netissähän on aina hyvä huudella ja kysellä. Mutta noinhan se vähän on että Hyvinkää on nojannut nyt voittoputken aikana tuohon jäätävän kovaan puolustukseensa. Nyt jos Turku saisi hyökkäyksen toimimaan ja Hyvinkää joutuisi oikeesti hyökkäämään myös paineen alla niin miten homma toimisi? Eikö tossa rautamaljassakin hyökkäys herännyt pitkällä juoksulla ja puolustuksen avulla? Mitään en halua ottaa pois Wintteriltä koska voittava pelinrakentaja ollut ja on tällähetkellä! Mielenkiintoinen matsi kyllä tulossa ja harmi että Hyvinkää kärsinyt loukkaantumisista jotka varmasti syövät vähän tasoa

 • Jokos Trojansin uusi vahvistus (Aki Jones) ehtii tähän matsiin?

 • Kuulemma.

 • Ei tainnut winterin pää kestää oikeen kunnolla Ville Valtteri Suojaselle NELJÄ (4)!! syötönkatoa. Enpä tiedä koska olis viimeks missään suomen sarjassa yks pelaaja ottanut neljää ic. http://www.turkutrojans.com/uutiset/news.php?id=3411

 • Eiköhän niitä löydy junnusarjoista vielä aika usein. Kakkosessa ja korkeakoulujefussa varmaan myös silloin tällöin. Vaahteraliigassa nähty vuoden 2003 jälkeen pari kertaa. Tuoreinpana:

  Pekka Rantala, Crocodiles vs Jaguaarit 12.7.2009.

 • Ikinä en oo ite nähny yhdessäkään pelissä, että yks pelaaja ottaa 4 intteriä

 • Juu muuton ja lasten vuoksi kolmosdivaria pelaillut tänä vuonna pelkåstään. Winterillä neljä ontteriä samalle pelaajalle? I rest my case. Hermot oli koetuksella jo toissa kaudella piraatteja vastaan…

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *