Nettisivujen ranking valmis!

Wide Provider 30.5.2013 16:35 4 kommenttia

Gridironin lukijat ovat puhuneet ja rankanneet liigaseurojen nettisivut paremmuusjärjestykseen.

Kysyimme kaksi viikkoa sitten lukijoidemme mielipidettä Vaahteraliigaan osallistuvien seurojen kotisivuista. Sivustojen ulkoasua, selkeyttä, käytettävyyttä ja päivitystahtia arvioinut kyselytutkimus tuotti mukavat 78 vastausta.

Mielenkiintoisesti Seinäjoki Crocodilesin uusi sivusto julkaistiin kesken tutkimuksen. Selkeästi suurin osa saaduista arvioista saatiin kuitenkin ennen uudistusta, joten Crocodilesin saamat arvosanat on annettu jo eläkkeelle siirretyistä sivuista.

Tässä tulokset!

Sivustojen ulkoasu

Arvosana on keskiarvo 78 vastauksestanne pyöristettynä kahden desimaalin tarkkuuteen. Joukkueet on sijoitettu paremmuusjärjestykseen arvosanan perusteella.

Sijoitus Joukkue Arvosana
1 Roosters 3,60
2 Jaguaarit 2,78
3 Crocodiles 2,68
4 69ers 2,64
5 Butchers 2,24
6 Indians 2,14
7 Wolverines 2,12
8 TAFT 1,90

Roosters sijoittuu kategoriassa varsin selkeästi ykköseksi. Arvosana 3,6 on vahva Hyvä, mutta ei aivan Kiitettävä. Kakkoseksi kiilaa Jaguaarit, joka lähentelee Hyvää arvosanalla 2,78. Crocodilesin vanhatkin sivut ylsivät vertailussa pronssille saakka. Mikäli uuden sivuston julkaisu olisi ajoitettu hyvissä ajoin ennen liigan alkua, olisi Roostersin piikkipaikkakin voinut olla uhattuna.

Helsinki Wolverinesin kotisivu-uudistusta lukijat eivät sen sijaan pitäneet onnistuneena. Ahmojen kanssa vertailun häntäpäähän jäävät Sporttisaitin päälle rakennetut Indiansin ja TAFTin sivustot. TAFTin sivuston ulkoasu on myöskin ainut, joka ei aivan ylitä tyydyttävän rajaa (2).

Sivustojen selkeys ja käytettävyys

Näyttävä sivusto voi olla myös käytettävyydeltään hyvä. Osa jutun kommentoijista korosti, että nykyaikaisen sivuston tulee toimia ja olla helppo käyttää myös mobiililaitteilla ja kosketusnäytöillä. Kaikki vastaajat eivät kuitenkaan ole vielä siirtyneet kosketusnäyttö-aikaan ja kaikki liigaseurojen sivustot, mukaanlukien vain perinteisemmillä käyttöliittymillä toimivat, keräsivät lukijoilta vähintään tyydyttävän keskiarvon.

Sijoitus Joukkue Arvosana
1 Roosters 3,67
2 Crocodiles 3,13
3 Jaguaarit 2,90
4 69ers 2,65
5 TAFT 2,44
6 Butchers 2,40
7 Indians 2,23
7 Wolverines 2,23

Roosters on myös toisen kategoriamme ykkönen. Mitalikolmikossa Crocodiles ja Jaguaarit vaihtavat paikkoja. Alemmilla sijoituksilla TAFTin selkeä sivusto nostaa asemiaan ulkoasu-kategoriaan nähden. Indians ja Wolverines keräävät lukijoilta täsmälleen saman keskiarvon jo ennen pyöristämistä ja jakavat näin jumbosijan.

Sivustojen päivitystahti

Oli jenkkifutisseuran sivusto sitten kuinka komea tahansa, se tuskin pysyy kovin informatiivisena ja kiinnostavana kovin pitkään, jos ei sinne ilmesty päivitettyä sisältöä.

Sijoitus Joukkue Arvosana
1 Roosters 4,14
2 Crocodiles 2,76
3 Jaguaarit 2,56
4 Indians 2,50
5 Butchers 2,14
6 69ers 1,91
7 TAFT 1,83
8 Wolverines 1,23

Roosters on kukkona kolmannenkin kategorian tunkiolla ja kirjauttaa vertailussa koko kyselyn ainoan kiitettävän keskiarvon. Rumaksi ja epäselväksi lytätty Indians-sivusto taas kunnostautuu päivitystahdissa ja nousee vertailun neljänneksi. Häntäpäähän sijoittuu tässäkin kategoriassa Helsinki Wolverines, joiden sivuilta ei muuten löydy vielä tätä kirjoitettaessa otteluennakkoa tai raporttia avauskierrokselta. Lukijoiden antama arvosana pysyy kuitenkin vielä välttävänä eikä valahda luokattoman puolelle.

Sivustojen kokonaisarvio

Sivuston kokonaisarviossa arvosanaksi on laskettu joukkueen kolmen edellisen kategorian arvosanojen keskiarvo (ennen pyöristämistä).

Sijoitus Joukkue Arvosana
1 Roosters 3,80
2 Crocodiles 2,85
3 Jaguaarit 2,75
4 69ers 2,40
5 Indians 2,29
6 Butchers 2,26
7 TAFT 2,10
8 Wolverines 1,86

Roostersin sivusto on siis Vaahteramaljan arvoinen kiitettävää lähentelevällä arvosanalla. Crocodilesin vanha sivusto yltää kakkoseksi ja Jaguaarit pokkaa pronssisen lätkän. 69ersin vauhti riittää hivenen leppoisaksi arvioidusta päivitystahdista huolimatta playoffeihin. Indians nousee aktiivisen tiedottamisen ansiosta viidenneksi Butchersin ohi. TAFT yltää tyydyttävään arvosanaan ja seitsemänteen sijaan. Hännän huipuksi jää Wolverines.

Asteikon muuttaminen kolmiportaiseksi (yhdistämällä arvosanat 0 ja 1, arvosanat 2 ja 3 sekä arvosanat 4 ja 5) ei muuta sijoituksia juuri lainkaan. Ainoat muutokset tapahtuvat ulkoasu- ja käytettävyyskategorioissa, joissa Wolverines ja Indians vaihtavat keskenään paikkaa.

Vastaavatko kyselyn tulokset sinun mielipidettäsi? Entä mitkä ovat ykkösdivarin, kakkosdivarin ja naisten sarjojen sivustojen järjestykset? Kerro se kommenteissa!

Kommentoi

  • Divareitten parhaimmat löytyy Hämeenlinnasta.

  • Noloa myöntää kun en Varsinais-suomessa asusta!
    Itse pitäisin Trojanssin sivuja ainakin Divarin, ellei jopa suomen toimivimpina.
    Ovat sitä olleet jo pitkään!

  • http://fearthegaychicken.org/

    Mun mielestä toi Roostersin epävirallinen fanisivu on kaikista paras. Selkeä rakenne ja hyvä tiivis infopaketti kaikesta oleellisesta Roostersiin liittyvästä. Go Big Red Cocks!

  • Artikkelin kirjoittaja olisi voinut myös kertoa joidenkin ykkös-, kakkos- ja kolmosdivarijoukkueiden nettisivuista, jotka ovat laadultaan todella hienoja. Toivottavasti alas rankatuissa seuroissa otetaan tulokset jossain määrin huomioon. Hyvä juttu jälleen, gridiron!