Sarjanousija Indians vei pisteet Jaguaareilta tiukassa ottelussa

Gridiron Staff 27.5.2013 7:30 Yksi kommentti

(0-1)

33

(1-0)

34
1 2  
13 20 33
14 20 34

26.05.2013 klo 17:00 Jyväskylä

Sarjanousija Kouvola Indians nappasi tiukan 33-34 voiton Jyväskylän Jaguaareista. Chaz Thompson ja Vincent Pervis tekivät ottelun isoimmat pelit.

Jaguaarit sai sarja-avaukseensa unelma-alun. Mika Kulmala viljeli ikävästi pomppivan aloituspotkun, jonka keskisuomalaiset peittivät. Tilanteen jälkimainingeissa Evan Mozzochi käytti jalkojaan ja siirsi Jaguaarit 7-0 johtoon. Ensimmäisellä puoliajalla Kouvolan hyökkäys viihtyi pitkään pelissä ja Jaguaarien hyökkäys sai aikaiseksi vain pari pidempää vuoroa. Kouvola kiitti tilaisuuksista ja tasoitti ottelun lukemiin 7-7 pelinrakentaja Columbus Givensin ja Chaz Thompsonin juoksujen avulla.

Toinen Jaguaarien pitkistä draiveista päättyi Pasi Raatikaisen pitkään kiinniottomaaliin, jolla Jaguaarit karkasivat 13-7 johtoon. Thompson näytti palauttajan kykyjään heti Jaguaarien johtomaalin jälkeen ja palautti aloituspotkun syvälle Jyväskylän kenttäpäätyyn. Tämän jälkeen keskushyökkääjä Vincent Pervis rankaisi Jaguaareja hyvällä draw-pelillä ja siirsi Kouvolan 13-14 johtoon.

Indiansin päävalmentaja Kari Leivoja piti ottelua oman joukkueensa kannalta varsin tyypillisenä avausotteluna.

– Normaali ensimmäinen peli – paljon virheitä! Niitä osasin odottaa, mutta tuli siellä pari tosi kummallista juttua vastaan. Uusi 40 sekunnin kello ei aiheuttanut oikeastaan mitään hässäkkää, vaikka sitä odotin, Leivoja kertoi ja lisäsi, että harjoittelussa täytyy keskittyä nyt havaittuihin ongelmiin ja viilata joitain pelejä kohdilleen.

Ottelun toisen puoliajan alku näytti jatkuvan Jaguaarien hyökkäykselle yhtä nihkeänä kuin ensimmäinenkin. Pervis nappasi ottelun toisen syötönkatkonsa. Hyvä suoritus kahteen suuntaan pelanneelta vahvistukselta heti juoksumaalin perään. Tämän jäkeinen Indians-vuoro päättyi Thompsonin nappaamaan heittomaaliin. Kimmo Pasanen oli tilanteessa hyvin mukana, mutta Thompson näytti olevansa todellinen vahvistus ja kurotti pallon käsiinsä vieden Indiansin 13-20 johtoon. Tämän jälkeen Jaguaarien hyökkäys jatkoi yskimistä, ja Thompson loistamista. Miekkonen nappasi Jyväskylän lentopotkun syliinsä ja rikkoi muutaman puolittaisen taklauksen kirmaten tilanteeksi 13-28.

Jaguaareilla takuu tiukoista kotiotteluista

Kuva: Jari Turunen

Viime kesänä Jaguaarit pelasivat tukun tiukkoja otteluita niin vieraissa kuin kotonakin. Vaikka Indians siirtyi jo selvään johtoon, tekivät keskisuomalaiset pelistä tiukan. Kouvola pelasi vuorostaan kaksi erikoistilannetta huonosti ja päästi Jyväskylän liikkeelle hyvistä kenttäasemista. Joonas Karhu sekä Aki Ollenberg kirjauttivatkin kiinniottomaalin mieheen ja ottelu oli yht’äkkiä lukemissa 27-28. Momentum näytti kääntyvän lopullisesti kotijoukkueelle, kun puolustus pysäytti jälleen kerran neljännellä yrityksellä pelanneen Indiansin. Tämän jälkeen Jaguaarien hyökkäys palasi kuitenkin jälleen ensimmäisen puoliajan tasolle, ja joutui luopumaan pallosta.

Momentum näytti kääntyvän lopullisesti kotijoukkueelle

Kouvola Indiansin pelinrakentaja Columbus Givens piteli kättään pitkin ottelua. Hänen pitkä heittonsa tavoitti Dominic Olneyn neljännellä yrityksellä. Tämän jälkeen mies siirtyi kuitenkin Kouvolan sivurajalle. Kouvolan pelinrakentajan tontille siirtyi kukas muukaan, kuin Chaz Thompson. Indians juoksi ensin pari kertaa, kunnes Thompson viritti sidearminsa ja löysi Olneyn maalialueelta. Indiansille siis 27-34 johto.

Jaguaarien Mozzochi löysi kuitenkin vielä seuraavalla vireensä ja toi joukkueensa Joonas Karhun ja William Lahden kopeilla Indiansin maalialueen lähelle. Tähän päälle Walter Pamin juoksu, ja tulostaululle lukemat 33-34.

Jaguaarien potkupelit eivät olleet sujuneet ottelussa parhaalla mahdollisella tavalla, ja joukkue haki johtoasemaa pelaamalla lisäpisteyrityksensä. Mozzochilla näkyi olevan hyvät mahdollisuudet tavoittaa laitahyökkääjänsä maalialueelta tai juosta tarvittavat pisteet itse taululle. Hänen heittonsa viuhui kuitenkin laitahyökkääjän tavoittamattomiin ja Jaguaarien oli turvauduttava lyhyeen aloituspotkuun. Kulmala laittoi sen liikkeelle ja näytti, että Jaguaarien Lahti olisi ollut kiinni pallossa ensimmäisenä. Tuomaristo oli kuitenkin eri mieltä, ja ottelun viimeiset 40 sekuntia kuluivat kellosta Indiansin laittaessa polvea maahan.

Jatkossa?

Sarjanousijan itseluottamuksen kannalta voitto oli varmasti elintärkeä. Toivoa sopii, että pelinrakentaja Givensin loukkaantuminen ei ollut vakava. Vincent Pervis ja Chaz Thompson näyttivät olevansa pelimiehiä. Indians tuskin voi luottaa jatkossa yhtä suureen onneen neljänsien yritysten suhteen. Ketjuja on saatava liikeelle kolmen ensimmäisen yrityksen aikana.

Jaguaarien pelinrakentaja Mozzochi ei varmasti ollut ensimmäisessä ottelussa aivan sellainen sateentekijä, kuin Jaguaarit olisi toivonut. Toisella jaksolla hän pääsi kuitenkin hyvään vireeseen. Jyväskylä ei myöskään esittänyt ottelussa lainkaan viime vuosilta tuttua Flysweep-hyökkäystä, vaan pelasi perinteisimmillä muodostelmilla. Seuraava matsi näyttänee, oliko valinta ottelukohtainen, vai totaalinen muutos hyökkäyksen pelitapaan. Puolustuksessa Jaguaarit onnistui pakottamaan Indiansin useasti neljännelle yritykselle. Pienellä terävöittämisellä Indians hyökkäys olisi menettänyt vuoronsa paljon useammin. Myös erikoisjoukkuepelaamiseen Jaguaareilla jää parantamisen varaa.

Kouvola Indiansin kausi jatkuu kahden viikon kuluttua kotona, kun joukkue kohtaa Porvoon Butchersin. Jaguaarit matkustavat samaan aikaan Helsinkiin pelaamaan Roosteria vastaan.

Katso myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *