Bedwell: ”Iso voitto hyvää joukkuetta vastaan”

Tuomo Tomperi 27.5.2013 10:42 Yksi kommentti

(1-0)

22

(0-2)

16
1 2 3 4 Jatkoaika  
8 0 0 8 6 22
10 0 6 0 0 16

26.05.2013 klo 19:00 Turku

Turku Trojansin päävalmentaja Stan Bedwell oli tyytyväinen joukkueensa 22-16 -voittoon Nokia Ghosthuntersista.

Sateisessa säässä pelattu ottelu oli varsinainen trilleri. Kotijoukkue Trojans oli vielä muutamaa sekuntia ennen loppua tappiolla, mutta onnistui siirtämään ottelun jatkoajalle ja voittamaan pelin hyökkäyskilpailussa. Jatkoajalla ratkaisevan maalin teki liki koko ottelun palloa kantanut Henri Routila, joka korvasi ottelun alussa loukkaantuneen Miko Ylikosken. Ghosthuntersilta maalintekoon kerkesivät Jarrod Williams ja pelinrakentaja Lari Siitonen.

Trojansin päävalmentaja Bedwell totesi voiton olleen erityisen makea jo siitäkin syystä, että isäntäjoukkueen riveistä puuttui noin 10 loukkaantumisen tai pelaajasiirtojen vuoksi pelikelvotonta pelaajaa. Joukkue pelasi ottelussa myös täysin kotimaisin voimin.

– Pidin eniten siitä, etteivät joukkueemme pelaajat antaneet periksi. Emme johtaneet ottelua missään vaiheessa ennen jatkoaikaa, mutta sivurajallamme oli havaittavissa voittoon tarvittavaa itsevarmuutta. Se on menestyvän joukkueen merkki, Bedwell kehui.

Andersson sai homman hoidettua kun tarvitsimme sitä eniten

Trojansin pelinrakentaja Joonas Andersson heitti ottelussa yhteensä 50 kertaa. 25 onnistuneella heitolla edettiin yhteensä 282 jaardia.

– Joonas teki tarvittavan ottelun voittoon. Hän teki virheitä, mutta toisaalta myös laitahyökkääjämme pudottivat palloja. Lähtiessämme viimeiseen hyökkäysvuoroon kerroin hänelle, että nyt on hänen tehtävänsä tehdä pelejä ja saada minut näyttämään hyvältä! Ainoa tilasto josta olen kiinnostunut näkyy tulostaululla. Andersson sai homman hoidettua kun tarvitsimme sitä eniten. Olen tyytyväinen hänen suoritukseensa – hän johti joukkuetta hyvin, Bedwell totesi.

Turku Trojans eteni ottelussa huomattavasti vieraitaan enemmän (355-213), mutta pallonmenetykset ja virheet rasittivat joukkueen otteita. Erittäin märkä keli vaikutti molempien joukkueiden pelinrakentajien ja laitahyökkääjien peliin. Stan Bedwell kertoi, että joukkueella oli useita hyökkäysvuoroja, jotka pysähtyivät tavallaan turhaan huonojen heittojen tai pudotusten vuoksi.

– Nokia pyrki voittamaan ottelun puolustuksellaan pelaten todella konservatiivisesti toisella puoliajalla. Pysyimme kuitenkin suunnitelmassamme ja pysyimme aggressiivisina. Heitimme palloa sateesta huolimatta, ja onnistuimme lopussa voittamaan pelin. Arvostan Ghosthuntersia ja valmentaja (Rami) Liljaa. Heillä on hyvä joukkue, joka on paljon parempi kuin heidän nolla voittoaan ja kaksi tappiotaan antaisi ymmärtää.

Lue myös

Kommentoi