Raiders höyhensi Roostersin Innsbruckissa

jefumaster 26.5.2013 10:22 15 kommenttia

(1-0)

52

(2-1)

13
1 2 3 4  
14 24 0 14 52
0 6 0 7 13

25.05.2013 klo 17:30 Innsbruck

Itävaltalainen Swarco Raiders voitti Helsinki Roostersin runsasnumeroisesti 52-13 EFL-sarjan neljännesvälieräottelussa lauantaina. Tasoero Suomen ja Euroopan huippujen välillä oli suuri.

Roosters lähti haastamaan itävaltalaiset kolmessa edeltävässä ottelussa voiton tuoneella pelitaktiikalla. Robert Johnson liikutti palloa nopeasti laitahyökkäjilleen ja Alexander Kuronen puhkoi välillä keskeltä jaardeja puolustajien ryhmittyessä vastaanottamaan heittoja. Rocky Ciasullikin oli kentällä napsien heittoja haltuunsa ja kaikkiaan helsinkiläiset pelasivat hyvää jenkkifutista omalla tasollaan.

Lauantaina suomalaisen huippuseuran taso ei kuitenkaan riittänyt EFL-välieräpaikan saavuttamiseen. Swarco Raiders jyräsi kukonpojat nurin näytös tyyliin ja erityisesti joukkueen monipuoliset amerikkalaisvahvistukset olivat taitotasoltaan liikaa Roostersin puolustajille. Chicago Bearsin harjoitusvahvuuteen aikanaan kuulunut keskushyökkääjä Talib Wise osasi purkaa rutiininomaisesti punapaitaisten puolustajien taklauksia ja kuljetti palloa pikajunan tehokkuudella eteenpäin Innsbrukin illassa. Suurimman pistepotin keräsi kahteen suuntaan antaumuksella uurastanut Jaycen Taylor, joka kirjasi joukkueelleen kolme touchdownia.

Roostersin tie EFL-sarjassa kaudella 2013 päättyi tähän. Joukkue voitti alkusarjassa kaksi tiukkaa ottelua ja hankki arvokasta kokemusta edetessään alkuperäisen Football Program 2014:n mukaisesti kohden Euroopan huippua. Tässä vaiheessa joukkue kykenee taistelemaan menestyksekkäästi Scandinavian huipulla, mutta matkaa Keskieurooppalaisten joukkueiden etumatkan saavuttamiseksi tuntuu vielä olevan reippaanlaisesti.

Lauantain ottelua pystyi seuraamaan Suomessa Raidersin tuottamassa tasokkaassa internet-tv:n suorassa lähetyksessä. HD-tason toteutus oli laadukasta seurattavaa ja herätti ainakin omaan mieleeni kysymyksen miten tällaista voitaisiin tuottaa tarjolle myös suomalaisesta jenkkifutiksesta ja vielä ilmaiseksi. Swarco Raiders – Helsinki Roosters ottelun jälkilähetys tarjotaan Raiders TV:ssä uusintana maanantai-iltana.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Jos nyt jotain positiivista matsista, niin hyökkäys ajoittain liikutti palloa ihan mallikkaasti. Puolustuskin pariin otteeseen väläytti, mut liekö liikaa latausta ja yliyrittämistä matkassa.

  Nyt ainakin on tasoero tiedossa, mitä pitäis kaventaa FP2014 puitteissa.

 • Katsoin vain ensimmäisen neljänneksen, mutta jo siinäkin ajassa pystyi toteamaan huiman eron linjapelaamisessa. Raidersin hyökkäyksen linja pelasi isoilla linjaväleillä ja Roosters ei saanut mitään painetta edes blitzaamalla. Vastaavasti Raidersin puolustuksen linja pystyi neljällä kaverilla antamaan jatkuvasti painetta Johnsonille, jonka heitot olivatkin heikkoja paineen alla.

 • Painetta voi tulla monesta suunnasta. Innsbruckin paine tuli kyllä muualta kuin linjasta, enimmäkseen ulkopuolelta LB- ja DB-osastolta. Tuskin Roosters olisi juossut niinkään tehokkaasti, jos linjassa olisi ollut tuollainen mainitsemasi huima ero. Yllättävää mielestäni oli, että sitä huimaa eroa tässä suhteessa ei ollut.

 • Roosters linja pelasi hyvän ottelun, paine tuli tosiaan ulkopuolelta.
  Kannattaa katsoa koko ottelu ennekuin arvio musta tuntuu fiiliksellä.

 • Enhän puhunutkaan, kuin 1.neljänneksestä. Tasoero oli niin selkeä, ettei kiinnostanut katsoa koko matsia.

 • Kyllä se huomio on väärä myös 1. neljännekseltä. Mutta siltä se usein näyttää kun painetta tulee jostain, että linja kusee. Ei se aina silti näin ole.

 • Ilman R.Johnsonia Roosters olisi hävinnyt pelin 70-0. Roostersin muut jenkit ihan turisteja Raidersin kahteen suuntaan pelanneisiin jenkkeihin verrattuna. Älkää edes jaksako hyökkäyksen linjasta. Pidempiä heittoja ei voinut edes harkita, koska tackelit vuosi koko ajan muissa kuin lyhyissä heitoissa. Johnson pääsee niin hyvin pallosta eroon että saa linjan näyttämään huomattavasti paremmalta kuin se on.

 • Nimimerkkis on kyllä ihan oikeeseen osunu. Pelkkää höpöhöpöä tulee.

 • Tuo 2014 program raiskattiin pystyyn siinä vaihees kun tuotiin lauma ostomiehiä. Viime kauden mestaruus omilla miehillä oli hieno temppu. Ahneus vei voiton ja tappoi hienon ajatuksen.

 • Pitääkö kaikkien muidenkin joukkueiden pelata täsmälleen samalla rosterilla vuodesta toiseen? Riippumatta siitä, että pelaajia lopettaa, muuttaa muualle, loukkaantuu…? Vai onko niin, että rosteria saa täydentää pelkästään omilla junnuilla? Ei nimittäin taida yksikään vaahterajengi näillä kriteereillä läpäistä J:n fiksusti settaamaa seulaa. What’s the point?

 • Eihän Program tarkoita sitä että kaikki nousee suoraan edustukseen.
  Sehän on ohjelma minkä avulla yritetään antaa kaikille seuran pelaajille mahdollisuus nousta edustusjoukkueeseen.Kaikki juniorithan eivät välttämättä jatka juniorivuosien jälkeen vaan alkavat tekemään jotain muuta.Muutenhan tämä tarkoittaisi myös sitä kun kerran astut seuraan niin et pääse pois programmista kuin korkeintaan eläkkeelle. Program on seuran valitsema ohjelma millä kehitetään pelaajia eteenpäin. Kaikilla seuroillahan on jonkinlainen ”program” minkä mukaan toimivat.

 • Eiköhän luokkaantumiset ja lopettamiset myös vähän vaikuttanut tuohon Roosterssin tilanteeseen. Monta pelaajaa lopetti tai jätti muuten seuran viime kauden jälkeen niin turha on lähteä eurooppaan vallottamaan jollain ”vaahteraliigajengillä” vaan sillon pitää pyrkiä olemaan myös suomessa eliittiä olevan joukkue.

  Mitä itse otteluun tulee niin olihan Roosters linjapelaamisessa selvästi jäljessä pelin alussa mutta homma osittain tasottu pelin aikana. Ongelmia tuotti myös se että puolustus ei pitänyt pelin alussa ja hyökkäys oli sitä kautta pakotettu tekemään pisteitä kovalla tahdilla. Tai näin mä asian näin. Ratkaisevaksi asiaksi kuitenkin näin ton juuri ennen puoliaikaa tulleen maalin, jos Roosters olisi tehnyt maalin eikä vastustaja niin toiselle puoliajalle olisi lähdetty vielä hyvistä asemista. Nyt kuitenkin puoliajan alkaessa tilanne näytti jo todella vaikealta ja Roosterssin oli pakko lähteä pelaamaan pienellä riskilläkin toista puoliaikaa. Eikä kukaan voi kyllä sanoa että Johnson pelasi sen unelma pelin jota herralta olisi vaadittu voittoon, esimerkiksi viikkoa enne pelattu Wolvo matsi oli herralta paljon parempi. Toisaalta kyllähän rissutkin pudotteli ”helppoja” palloja jotka olisivat jäänyt monessa muussa pelissä käsiin. Ehkä se kokemattomuus ton tason otteluista vähän näkyi siis Roosterssin otteissa, ensi kaudella jengi onkin sitten tän jo kokenut ja ovat varmasti paljon valmiimpia haastamaan euroopan parhaitakin jengejä.

 • Raiders sai painetta 6 miehen rushilla ja satunnaisesti 1vs1. Tämä on jenkkifudiksessa aika tavallista.