Falcons vahva avausottelussa

Gridiron Staff 26.5.2013 12:53 2 kommenttia

(0-1)

00

(1-0)

35
1 2  
0 0 0
14 21 35

Vajaamiehisenä otteluun lähtenyt isäntäjoukkue Sipoo Bulldogs joutui taipumaan Söderkullan kentällä selkeästi lukemin 0-35 (0-14).

Sarjanousija Falcons näytti heti avausottelussaan jo viime kaudella I-divisioonaa pelanneelle Bulldogsille, että joukkue kuuluu uudelle sarjatasolle. Pelinrakentaja Henri Winter vastasi neljästä touchdownista ja potki lisäksi kaikki viisi lisäpistettä haarukkaan. Voitollaan Falcons ilmoittautui heti vahvasti mukaan pudotuspelikilpailuun. Ykkösdivisioonan kuudesta joukkueesta neljä jatkaa runkosarjan päätteeksi välieriin.

Falconsin edustusjoukkueen päävalmentaja Olli Hautala myönsi, että ensimmäiseen peliin liittyvää jännitystä oli ilmassa. Joukkue avasikin ottelun hyökkäyksessä varsin hermostuneesti joutuen turvautumaan välittömästi lentopotkuun vain kolmen yrityksen jälkeen.

– Hyökkäyksessä ajoitukset ja blokkausvastuut vielä hiukan hakee, mutta muuten kyllä Vili Vuorisen kutsumat pelit upposivat Bulldogsin puolustukseen. Puolustus jatkoi Jyri Kontiaisen komennuksella siitä mihin oli viime syksynä jääty.

Bulldogsin ongelma ottelussa oli hyökkäyspelin tehottomuus. Ottelun alussa pelinrakentaja Jaakko Heikkinen onnistui ensimmäisellä heitollaan, mutta yleisesti heittopeli ei ollut avausottelussa vielä uomissaan. Joukkue kokeili paljon nopeita heittopelejä laidalle, mutta toteutus ei ollut vielä tarpeeksi hyvällä tasolla. Bulldogs sortui myös harmillisiin virheisiin. Ensimmäisellä neljänneksellä joukkue rähmäsi pallon omassa päässään ja petasi näin vieraiden avausmaalin. Myös maalia seurannut kotijoukkueen toinen hyökkäysvuoro päättyi ikävästi rähmäykseen. Falcons-hyökkäys ei ottelussa ollut suinkaan pysäyttämätön, mutta eteni tasaisesti ja teki helposti riittävät pisteet voittoon.

Falcons kärsi ottelussa myös ikävän loukkaantumisen, kun ensimmäistä otteluaan pelannut linjamies Janne Lehtola loukkaantui pahasti juoksupelin jälkitilanteessa. Lehtolan loukkaantuminen tulee inhottavaan paikkaan, sillä muutama Falconsille tärkeä pelaaja on jo muutenkin sivussa.

Bulldogs hyödynsi jättiläismäistä Barshal Williamsia pääosin puolustuksen puolella, mutta mies nähtiin ajoittain myös hyökkäyksessä. Hyökkäyksessä pelinrakentaja Heikkinen haki Williamsia heittopeleissä, mutta avausottelussa ajoitukset eivät olleet kohdallaan. Bulldogs matkustaa kahden viikon kuluttua Tampereelle Saintsin vieraaksi.

Seuraavaksi Hyvinkää Falcons kohtaa kahden viikon kuluttua Turku Trojansin. Falconsin Hautala kertoo, että joukkue odottaa innolla tulevaa kohtaamista.

– Mielenkiintoista päästä kokemaan minkälaista vauhtia Trojans esittää. Kunhan ottelunauhat on saatavissa, alamme heti työstämään ongelmia Trojansille. Toki molemmat joukkueet ovat kokeneet muutoksia viime vuodesta, mutta on mielenkiintoista kohdata viime vuoden liigajoukkue.

Lue lisää

Kommentoi

 • Bulldogsille terveisiä aitojen ulkopuolelta:
  Pelaatte kuitenkin 1 divaria niin…
  -Katsomossa olisi kiva istua jos sellainen olisi. Siellä oli joskus, mutta on purettu pois. Meneehän se kivilläkin…
  -Tulostaulu olisi kiva ylläri!
  -Selostus saattaisi avittaa katsojaa pelin seuraamisessa.
  -Ei ole mikään kahvin tai makkaran myyminen käynyt mielessä? Saattais porukka viihtyä ja tulla rahaa kassaan?

  Mutta mitäs sitä turhaan kun puolet yleisöstä tuli Hyvinkäältä kolmella henkilöautolla.

 • Bulldogsin raportti: http://www.bulldogs.fi/?p=3202

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *