Butchers voittoon vuoristorata-trillerissä

jefumaster 26.5.2013 18:41 Yksi kommentti

(1-0)

51

(0-1)

35
1 2 3 4  
7 12 18 14 51
0 0 6 29 35

25.05.2013 klo 16:00 Porvoo

Porvoo Butchers avasi kautensa voitolla kotikentällään lauantaina. Viime kauden pronssijoukkue Crocodiles heräsi pelaamaan liian myöhään ja hävisi lukemin 51-35.

Teurastajat aloittivat ottelun tehokkaasti. Joukkueen nimekäs amerikalais-keskushyökkääjä Clinton Graham osoitti vaarallisuutensa ja karkasi kerta toisensa jälkeen seinäjokisten puolustukselta maalintekoon. Graham kirjasi 17 yrityksellään 96 jaardia sekä kolme touchdownia tilastoihin ennen vetäytymistään potemaan reisilihaksen lievää kramppia. Graham ei pelannut lainkaan ottelun viimeisellä neljänneksellä. Pelaajan mukaan hänen lihaksensa ovat vielä tässä vaiheessa kautta liian tiukassa kunnossa, mutta parempaa on odotettavissa jatko-otteluissa. Graham kommentoi ensi kokemustaan Vaahteraliigassa Gridironille sunnuntaina:

– The game yesterday provided some information on what areas we need to work on. Although we got the “W”, we are by no way satisfied with the execution, focus and discipline because there is a lot more to improve on in those areas. We look forward to the bye week and the opportunity to fully appreciate and study the qualities our next opponent while continuing to build our team chemistry.

Butchers vuosimallia 2013 ei ole kuitenkaan yhden miehen show. Pelinrakentaja Bill Ashburn osoitti osaavansa heittää palloa ja innosti Micky Kyein yhteen laitahyökkääjän parhaaseen peliinsä Porvoon keskuskentällä. Vikkeläjalkainen laitahyökkääjä kirjasi nimiinsä Grahamin lailla kolme touchdownia ja muhkeat 175 jaardia.

Grahamin vetäydyttyä lepuuttamaan jalkaansa keskushyökkääjän paikalla peluutettiin onnistuneesti joukkueen kolmatta amerikkalaista Rafael Pinedaa, joka kirmasi pallollisesta vastuusta nauttien kahdella yrityksellä 51 jaardia ja yhden TD:n. Butchersin kotimaisista tähdistä tukimies Santtu Äyräväinen liputti itsensä katsooon ottelun tiimellyksessä. Paluun kentille tehnyt vuonna 2010 liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Sebastian Karbin otti heti paikkansa joukkueensa taklaajatilaston paalupaikalta.

Crocodiles 2013

Crocodilesilla vaikea valmistautuminen kauteen

Vierasjoukkue Crocodiles nousi kahden ensimmäisen neljänneksen montusta taistelemaan jopa ottelun voitosta viimeisellä neljänneksellä. Joukkueen pelinrakentaja Rodney Brown oli saapunut maahan vasta päivää ennen peliä eikä joukkueen pelisysteemi ollut kirjautunut vielä miehen selkärankaan riittävän hyvin. Päävalmentaja Charles Rifenbark onnistui kuitenkin kääntämään miehistönsä matalalennon näyttäväksi loppukiriksi. Se ei kuitenkaan riittänyt aivan voittoon saakka lauantaina. Ryhdistäytyminen ja viimeisen neljänneksen TD:t paransivat varmasti tunnelmaa bussissa pitkän kotimatkan ajaksi.

Pelinrakentaja Brownin ykköskiinniottajaksi osoittautui joukkueen amerikkalainen keskushyökkääjä Jocques Crawford, joka juoksi pallon kahdesta ja koppasi kertaalleen TD:ksi. Northern Lightseista Crocodilesiin siirtynyt Stacey Thomas otti isännän otteet itselleen myös vihreäpaitaisessa joukkueessa ollen seinäjokisten ykköstaklaaja 8 kaadollaan. Näyttävimmän Crocodiles-suorituksen Porvoossa teki kuitenkin kotimainen pelaaja. Juhani Koivumäki palautti Butchersin lentopotkun näyttävästi maaliin saakka 72 jaardin taituroinnin päätteeksi.

Butchersin ja Crocodilesin kohtaaminen oli tyypillinen ensimmäisen kierroksen ottelu. Molemmat joukkueet rähmäilivät palloa vastustajalleen pariinkin otteeseen ja rangaistusjaardeja kirjattiin ottelussa yli 200. Ottelun päätuomari Perttu Hautala liputti kuumimmat pelaajat suihkun puolella päättäväisesti ja piti ottelun kulun hanskassaan yleisön kriittisistä kommenteista piittaamatta.

Porvoon Graham kertoi joukkueensa tarvitsevansa vielä aikaa yhteisen kemian saavuttamiseen. Lauantain perusteella voi sanoa, että maajoukkuetauko kesäkuun ensimäisenä viikonloppuna tulee tarpeeseen erityisesti Crocodilesille, jonka valmistautuminen kauteen on kokenut ikäviä kolahduksia harjoitusottelun peruuntumisen, sekä kahden avain-importin viime hetken vaihtumisen myötä.

Tutustu myös: Ottelun live-tilastot

Kuvat:  Jari Turunen

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

  • Mitäs mitäs? Eikö enää jaeta kierroksen tähtiä?

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *