Taft tyrmäsi liiganousijan avauksessaan

jefumaster 25.5.2013 20:08 10 kommenttia

(1-0)

41

TAFT

vs

69ers

(0-1)

14
1 2 3 4  
7 14 7 13 41
0 7 7 0 14

25.05.2013 klo 15:00 Vantaa

Vantaan ja Miro Kadmiry avasivat kautensa vahvasti voittamalla viidellä amerikkalaisella kentällä esiintyneen ja liigadebyyttinsä pelanneen Helsinki 69ersin.

Poikkeuksellisesti Myyrmäen yleisyrheilukentän nurmella pelattu Vaahteraliigaottelu oli vierasjoukkue 69ersille sen kaikkien aikojen ensimmäinen ylimmällä sarjatasolla. Kulttijoukkueena tunnetut mustapaidat olivat säilyttäneet yhtä yllätystä piilolla vastustajiltaan kalkkiviivoille saakka. Joukkueen riveissä pelasi aiemmin rosteriin listattujen neljän amerikkalaisen ohella viides, kahden passin Terell Jackson, joka säväytti kentällä vikkelillä jaloillaan. 69ers sai Jacksonin lisenssipaperit kuntoon aivan ottelun kalkkiviivoilla ja pääsi yllättämään vastustajan sekä yleisön. Yllätyksestä toivuttuaan Taft vei ottelun suvereenisti lukemin 41-14.

Taft aloitti ottelu vahvasti. Vantaalaiset tilkitsivät 69ersin ensimmäisen liigadraivin aggressiivisella frontillaan ja erinomaisen pelin pelannut pelinrakentaja Miro Kadmiry kuittasi välittömästi painamalla oman hyökkäyksensä pohjaan saakka. Taftin kauden ensimmäinen TD syntyi neljännen yrityksen kikkapelillä jossa Kadmiry itse juoksi keskellä olevaa leveää väylää myöten maalialueelle. Maajoukkuepelinrakentaja heitti ottelussa 143 jaardia, kolme maalia ja eteni itse kuudella yrityksellä 27 jaadia.

Vantaalaiset esittelivät liigayleisölle kolme uutta amerikkalaisvahvistustaan. Kaikki kolme pelasivat hyvän avausottelun ja varsinkin laitahyökkääjä Andre Privott osoitti vaarallisuutensa potkujen palauttajana sekä kiinniottajana. Amerikkalainen koppasi ottelussa kaksi maalia ja 85 heittojaardia. Keskushyökkääjä Greg Tellish hakkasi päätään pitkään 69ersin puolustusmuuriin, mutta pääsi karkaamaan lopulta maaliin saakka 67 jaardin juoksullaan. Myös takapuolustaja Jalon Scott pääsi avausottelussaan maalin makuun katkaistuaan 69ersin Jason Thomasin heiton 25 jaardin päässä maalista ja juostuaan sen pohjaan saakka. Kaikkiaan Scottille kirjattiin ottelussa kaksi syötönkatkoa ja seitsemän taklausta. Taft puolustuksen kuningas oli kuitenkin lauantaina Antti Kousa 11 taklauksellaan.

Sixtarit lähtivät otteluun silmin nähden tunteikkaasti valmistautuneina. Vantaalaisten vahva puolustus onnistui kuitenkin tyrehdyttämään palloa kantaneiden neljän amerikkalaisen, Charles McCrean, Terrel Jacksonin, Donavan Williamsin sekä Q Floydin juoksupelin tehokkaasti ja sitä myöten latisti helsinkiläisjoukkueen rajun alkulatauksen. Joukkue pelasi rohkeaa hyökkäyspeliä, mutta sortui pari kertaa pelaajavalmentajille tyypillisiin yltiöpositiivisiin pelivalintoihin neljäs ja pitkä tilanteissa.

69ersillä oli 21-7 tilanteessa vielä mahdollisuus päästä pelin mukaan ottelun toisen neljänneksen viime hetkillä, mutta palloa kantanut Jackson pudotti pallon kentän pintaan Taftin viiden jaardin viivalla. Taftin sankari, Antti Kousa peitti pallon joukkueelleen ja esti vastustajan pääsyn mukaan kisaan voitosta. Kolmannen neljänneksen ensimmäisen pelin TD:llä vantaalaiset karkasivat mustapaitaisilta liiganousijoilta tavoittamattomiin.

Taft pelasi avausottelussaan kypsää jenkkifutista sekä hyökkäyksessä, että puolustuksessa. Joukkue kohtaa seuraavassa ottelussaan Helsinki Wolverinesin, jonka juoksupeli takerteli Roostersia vastaan pahasti. Lauantain kaltaisella pelisuorituksella vantaalaiset haastavat Ahmat tosissaan.

Helsinki 69ersin liigadebyytti osoitti, että se on kypsä pelaamaan jenkkifutista pääsarjatasolla. Suurinumeroisesta tappiostaan huolimatta joukkue eteni kentällä enemmän jaardeja kuin vastustajansa (334-273). Neljän amerikkalaispelaajan rotaatio keskushyökkääjän paikalla pakottaa vastustajat jatkossa pakkaamaan boksinsa täyteen raskaan sarjan taklaajia. 69ersin sarjaohjelmassa seuraavana joukkueena vastaan asettuu Seinäjoki Crocodiles.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • “Taftin kauden ensimmäinen TD syntyi neljännen yrityksen kikkapelillä” Zone read on nykyään siis kikkapeli.
  Onkohan se uuden jenkin nimi nyt Terell vai Terrel? Vai ehkä joku muu?
  69ers tuli myös toisella puoliajalla 14 pinnan päähän ja saivat myös pallon uudestaan eron ollessa sama, joten TAFTin 2. puoliajan ensimmäinen TD tuskin ratkaisi lopullisesi tätä peliä.

 • Kiitos palautteesta. 69ersin numero seiskan osalta sekä nimen oikeikirjoitusmuoto, että sen toisen passin alkuperämaa selvinnevät silloin kun Sixtarit julkaisevat virallisesti uuden vahvistuksensa kriittiset mitat ja taustatiedot. Muuton spekulointi ottelun kulminaatiopisteistä on aina subjektiivista ja näkemyksiin perustuvaa.

 • Sixtareille tyypillistä perseilyä toi jenkkitouhu. Ilmoittivat vielä Ysftille harhaanjohtavan rosterin säilyttääkseen “pomminsa”. Onneksi vantaalta oli tarjolla vain sitä kakkosnelosta. Menikö toi perseily edes sääntöjen puitteissa?

 • TAFT:n on laitettava Tellish äkkiä kotiin ja hommattava ihan oikea vahvistus RB paikalle jos meinaavat olla uskottava juoksu-uhan kanssa. 3. ja jotain tilanteessa juoksee kentältä ulos reilusti ennen 1st downeja…. KAHDESTI! Pysähtyy ensimmäiseen kotimaiseen taklaajaan ja muutenkin ukko on ihan turisti kentällä. Kiitti, moi ja musta mies juoksemaan pallon kanssa kiitos.

 • Fiksut joukkueet vaihtavat otteluvideoita. Sixtarit väärentää rosterinsa ja kertoo FB:ssa “pommista”. Suuri kiitosTaftille että laittoi pöyhkeät ja ylimieliset nousukkaat ruotuun. Harvemmin toivon Crocoille voittoa mutta parin viikon päähän toivoin sitä suurinumeroisena.

 • Tää on nyt näköjään uusi suoli24.

 • no enpä tiiä, kaverin n.70 jaardin td ja dl:n pehmittäminen sanoo muuta

 • Hyvähän se vaan on, että saadaan tänne enemmän keskustelua

 • Hitto mitä turisteja tuolla sixtareissa

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *