Trojans ja Ghosthunters kohtaavat sunnuntaina

Tuomo Tomperi 24.5.2013 12:03 Ei kommentteja

(0-0)

(0-1)

26.05.2013 klo 19:00 Turku

Northern Lightsille vain täpärästi taipunut nokialaisjoukkue saa vastaansa toisen viime kaudella Vaahteraliigaa pelanneen joukkueen Turussa.

Vierasjoukkue Ghosthuntersilla on ottelussa tilaisuus näyttää, ettei avausottelun hyvä peli ollut sattumaa. Oulu Northern Lights joutui viime sunnuntaina pirteän nokialaisryhmän kanssa varsin tiukille. Ghosthuntersin päävalmentaja Rami Lilja uskoo, että myös Trojansia vastaan pitää lähteä samalla asenteella.

– Lähdemme nöyrästi puolustamaan spreadia vastaan ja tekemään omaa hommaame, Lilja toteaa ja kertoo, ettei joukkue aio lähteä tuijottelemaan vastustajajoukkueen nimiä.

Ghosthunters saa vastaansa kolmessa ensimmäisessä ottelussaan Trojansin ja Northern Lightsin kahdesti. Kun vieläpä kaksi näistä otteluista on vieraissa, joukkueen aloitus kauteen ei ole kaikkein helpoin. Nokialla pidetään kuitenkin hyvänä asiana sitä, että joukkue saa ennalta kovimmat joukkueet heti vastaansa.

– Northern Lights ja Trojans ovat meille erittäin hyviä mittareita. Joukkueemme iso teema on kuitenkin se, että pelaamme omaa peliä. On oikeastaan ihan sama, kuka vastaan tulee, Lilja lataa.

Ghosthuntersin avain Trojansin pysäyttämiseen on Liljan mukaan laitahyökkääjien tarkka vartiointi. Joonas Andersson on parhaita suomalaispelinrakentajia, joka pystyy toimittamaan palloa laidalle, jos vieraiden puolustus ei pidä.

Kuva: Henna Tomperi

Turku Trojansin päävalmentaja Stan Bedwell on ehtinyt vaikuttaa Turussa jo muutaman viikon. Harjoituksissa joukkue on käynyt läpi joukkueen uutta hyökkäystapaa, joka muistuttaa peruskonsepteiltaan merkittävästi Northern Lightsin vastaavaa. Bedwell ei silti aio lähteä jääräpäisesti heittämään, jos puolustus antaa juoksulle tilaa.

– Tulemme varmasti heittämään palloa enemmän kuin viime vuosina Turussa on totuttu, mutta puolustus määrittelee pitkälti mitä teemme. Saatamme heittää palloa 50 kertaa yhdessä pelissä, ja juosta 50 kertaa seuraavassa. Kyseessä on omien vahvuuksien vastustajan heiokkouksen sovittamisesta yhteen, Bedwell kommentoi.

– Pelaajamme opettelevat vielä uutta pelitapaa, mutta yleisesti ottaen olen tyytyväinen siihen, missä olemme tällä hetkellä. Harjoituksissamme on ollut keskimäärin yli 30 pelaajaa. Kaikki pelaajat ovat todella motivoituneita tulevaan kauteen.

Valmentaja Bedwell tietää, että myös Ghosthunters pystyy tarvittaessa heittämään palloa. Bedwell kertoo arvostavansa Rami Liljan tekemää työtä Vantaalla ja tuntee myös Ghosthuntersin maineelta.

– Odotan vastaamme fyysistä ja kurinalaista joukkuetta. Sunnuntaina Turussa nähdään pirunmoinen taistelu.

Lue myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *