Crocodiles matkustaa Porvooseen

Gridiron Staff 24.5.2013 10:38 6 kommenttia

(0-0)

(0-0)

25.05.2013 klo 16:00 Porvoo

Seinäjoki Crocodiles ja Porvoon Butchers kohtaavat avauskierroksella viime vuoden tapaan. Kyseessä on joukkueiden kesän ainoa kohtaaminen runkosarjassa.

Lauantain ottelussa kohtaavat viime kaudella kolmanneksi ja neljänneksi Vaahteraliigassa yltäneet joukkueet. Viime kaudella joukkueiden molemmat kohtaamiset voittanut Seinäjoki Crocodiles lähtee tälläkin kaudella sarjaan menestymään, mutta ennalta Porvoon ottelusta voi odottaa varsin tasaista. Ennakkokaavailujen valossa kumpaakaan joukkuetta ei ole helppo nostaa ottelun suosikiksi. Joukkueiden todelliset voimasuhteet paljastuvat Porvoon Keskuskentällä vasta lauantai-iltapäivänä kello 16.

Vierasjoukkue ei lähde otteluun parhaista mahdollisista asetelmista. Hyvissä ajoin vahvistuksensa kiinnittänyt Crocodiles joutui vielä viime metreillä melkoiseen ruljanssiin, kun joukkueen pelinrakentajaksi kaavailtu kahden passin Sean Reilly ja Purdue Universityn puolustuksen linjamies Gerald Gooden ilmoittivat jäävänsä pois joukkueesta.

SAJL:n tiedotteen mukaan CFL-leiritykseen osallistuvan Goodenin tilalle löytyi pelinrakentaja Reillyn vanha joukkuekaveri Las Vegasista, Brian “BJ” Bell. Viime kaudella Euroopassa Berlin Adlerissa pelannut pelimies tuo kaivattua lisävoimaa menetyksiä kokeneeseen Crocodiles-linjaan. Reillyn poisjäänti viime hetkellä oli Crocodilesille suurempi ongelma, sillä päteviä kahden passin pelinrakentajia ei tässä vaiheessa varsinaisesti kasva puissa. Crocodilesin jenkkikiintiö oli Bellin, Stacey Thomasin ja keskushyökkääjä Jocques Crawfordin myötä jo täynnä, joten tilanne vaati erikoisjärjestelyjä.

Brownin heittokäden tarkkuus mitataan varmasti Butchersin takakentän toimesta lauantaina

Etsinnän jälkeen joukkue palkkasi pelinrakentajakseen 22-vuotiaan Rodney Brownin, jolla on Yhdysvaltain lisäksi myös Saksan passi. Port Huronin pikkukaupungissa CIFL-indoorliigaa pelannut Brown on nopeajalkainen ja vikkelä pelinrakentaja, jonka taitojen avulla Crocodiles pystyy halutessaan monipuolistamaan hyökkäystään. Hyvinkää Falconsin Oscar Vazquez-Dyerin entinen seurakaveri Bluffton Universitystä joutuu heti kovaan paikkaan, sillä nopeasta aikataulusta johtuen hän pääsee harjoittelemaan joukkueen kanssa kunnolla vasta avausottelun jälkeen. Brownin heittokäden tarkkuus mitataan varmasti Butchersin takakentän toimesta lauantaina. Erikoisesta tilanteesta johtuen on varsin todennäköistä, että Crocodiles on hyökkäyksessä aivan toisella tasolla kaksi viikkoa myöhemmin kotiavauksessaan Seinäjoella. Jää nähtäväksi, pystyykö päävalmentaja Charles Rifenbark leipomaan jo lauantaiksi Crocodiles-hyökkäyksestä toimivan ja tehokkaan paketin.

Crocodiles-hyökkäyksen urakkaa hankaloittaa täksi kaudeksi vahvistunut Butchers-puolustus. Joukkueen nuori runko on jälleen vuotta kokeneempi, ja viime kaudella mallikkaasti pelannut tukimies Rafael Pineda nähdään jälleen joukkueessa. Pineda, Tero Kontiainen ja Santtu Äyräväinen saavat tukimiesosastolle rinnalleen jälleen Sebastian Karbinin, joka valittiin vuoden liigapelaajaksi mestaruuskauden 2010 jälkeen.

Micky Kyei nähdään epäilemättä jälleen isossa roolissa lauantaina. Kuva: Henna Tomperi

Crocodilesin tilanne ei ole paras mahdollinen, mutta kotijoukkue ei varmasti tunne sääliä vieraitaan kohtaan. Butchers joutui vastaavaan myllerrykseen viime vuonna – ja vieläpä oikeastaan kahdesti. Viime vuonna joukkue hankki pelinrakentajakseen Jon Grantin, joka kuitenkin loukkaantui aivan kauden alla. Korvaajaksi hankittu Ray Wagner East Stroudsburgin yliopistosta ei täyttänyt odotuksia, ja muutaman ensimmäisen ottelun jälkeen Butchersin hyökkäystä johtikin vanha tuttu Mackenzie McGrady. Tänä vuonna Butchers luottaa Louisvillen yliopiston Bill Ashburniin, joka ehtinyt viettää Suomessa jo reilun kuukauden. SAJL:n ennakossa Butchersin päävalmentaja Pertti Lautala kertoi, että tänä vuonna joukkue luottaa hyökkäyksessä shotgun-muodostelman lisäksi myös perinteiseen hyökkäystapaan, jossa pelinrakentaja on suoraan centerin takana. Näin joukkue toivoo pystyvänsä paremmin hyödyntämään täksi kaudeksi keskushyökkääjän tontille hankitun Clinton Grahamin kyvyt. Amerikkalaisen keskushyökkääjän käyttö mahdollistaa Micky Kyein siirtämisen täysipäiväisesti laitahyökkääjän tontille, jossa nopeajalkainen Kyei lienee parhaillaan. On mielenkiintoista seurata, miten Butchers aikoo hyödyntää hiljattain takaisin joukkueen vahvuuteen palannutta Markus Haverista. Gridironin saamien tietojen mukaan Phung Nguyen ei pelaisi Butchersissa tällä kaudella.

Crocodiles-puolustus on kokenut menetyksiä viime kaudesta, mutta helppoa iltapäivää Butchers-hyökkäykselle tuskin on tiedossa. Oulussa vuosikaudet pelannut Stacey Thomas on vaihtanut täksi kaudeksi maisemaa, ja haluaa varmasti näyttää olevansa edelleen yksi sarjan parhaita ulkomaalaisvahvistuksia. Joukkueen takapuolustus on vahvistunut Porvoossa pitkään pelanneella Toni Haukkamaalla, joka muodostaa yhdessä Tuomas Leinosen kanssa liigan kenties kokeneimman takapuolustajakaksikon.

Viime kaudella joukkueiden kohdatessa Keskuskentällä Crocodiles selvisi voittajaksi vasta hyökkäyskilpailun jälkeen lukemin 35-42. Lauantain ottelusta ei välttämättä tule aivan yhtä runsasmaalista, mutta jännittävä ja tasainen ottelu on ennalta tiedossa. Butchers on ehtinyt jo ottamaan tuntumaa pelivauhtiin scrimmage-ottelussa Kouvola Indiansia vastaan. Avainasemaan nousevatkin avausotteluihin usein yhdistettävät, jo liki kliseiksi laskettavat teesit: ajoitukset, kulmat ja mentaalitason virheet.

Katso myös

Kommentoi

 • onko tuo Butcherssin uusi logo? En tykkää nappi tänne…

 • Näyttää ihan kaljapullonkorkilta.

 • This site has great game previews.

  Can we get more pictures of Finnish players in the headline photo? There are lots of them. I don’t think John Behm even plays for the Crocodiles anymore.

  Go Finland.

 • Andy: thank you! We use the photos that are available. Obviously John doesn’t play for the Crocs anymore, but the problem is that it’s really, really hard to find quality images of Finnish Crocodiles currently on the team.

  For example, please have a look here and here and try to find any isolated pictures of current Finnish Crocodiles. There aren’t many, and we’ve already used them all :)

  Thankfully we have a dedicated Seinäjoki area photographer this year. That should help us quite a bit.

 • Ok. I should have known you have already tried. Glad to hear that you are doing your best to promote the Finnish guys. This sport here is really about them. Great job.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *