TAFT ja 69ers kohtaavat avauskierroksella

Gridiron Staff 23.5.2013 17:50 4 kommenttia

(0-0)

TAFT

vs

69ers

(0-0)

25.05.2013 klo 15:00 Vantaa

Lauantaina Myyrmäessä pelattavassa ottelussa kohtaavat I-divisioonan viimeisen kolmen kauden voittajat.

Viime kaudella Vaahteraliigassa onnistuneen tulokaskauden pelannut Vantaan TAFT saa vastaansa kaudella 2012 I-divisioonaa pelanneen Helsinki 69ersin. Vaahteraliigaseuroille tehdyssä kyselyssä molemmat joukkueet arvostettiin ennen kautta varsin tasaisiksi. Miro Kadmiryn johtama TAFT-hyökkäys on luottanut perinteisesti varsin vahvasti heittopeliin. 69ers pyrkii vastaamaan fyysisellä juoksupelillä, jonka tehokkuudesta vastaa erittäin vikkelä Charles McCrea. Seuran puheenjohtaja Jukka Finni summaa videohaastattelussa ennakko-odotuksensa kaudelle.

– Valmennus on kovasti sitä mieltä, että tullaan pelaamaan aavistuksen erilaista jalkapalloa. Äärimmäisen fyysistä, kovaa jalkapalloa.

69ersia pidetään monestakin syystä varsin mielenkiintoisena joukkueena tällä kaudella. Moni on kiinnostunut näkemään, miten joukkue pärjää ylimmällä sarjatasolla – onhan joukkueesta liikkunut mitä villeimpiä huhuja vuosien varrella. Helsinkiläisjoukkueen pelinrakentajana nähdään myös päävalmentajan tehtävistä huolehtiva ikinuori Jason Thomas, joka on suomalaisille tuttu jo 90-luvun ECG-ajoistaan lähtien.

– Joukkueella on ollut aiemmin jollain tapaa huono maine, Thomas kertoo joukkueen videohaastattelussa.

– Väsyimme kuuntelemaan meistä kertovia juttuja. Viimeisen parin vuoden olemme ottaneet asiat hieman enemmän tosissaan kuin aiemmin. Jotkut eivät ikinä tule uskomaan joukkueeseemme, mutta en välitä siitä. Meidän tavoitteemme on hävittää vanhoja mielikuvia ja jättää oma jälkemme liigaan tänä vuonna.

Seurahistoriansa ensimmäiselle liigakaudelle valmistautuva 69ers on ehtinyt jo käydä pelaamassa harjoitusottelun Ruotsissa STU Northside Bullsia vastaan. Joukkueen talvikauden toiminnasta on voinut aistia, ettei joukkue ole kiinnostunut ranskalaisesta visiitistä, vaan tämän kauden on tarkoitus olla osa pidempää prosessia. Joukkue lähtee rohkeasti haastamaan muut sarjassa jo aiemmin pelanneet joukkueet. Vaikka joukkueen linjapelaajien ikä on asia, josta muistetaan mainita joka käänteessä, voitti joukkue I-divisioonan viime kaudella nimenomaan vahvan linjapelinsä ansiosta. Saatuaan pelinsä kuntoon alkuvaikeuksien jälkeen 69ersille ei löytynyt divisioonasta pysäyttäjää.

Kuten 69ersin julkaisemassa otteluennakossa todetaan, molempien joukkueiden riveistä löytyy toisessa joukkueessa aiemmin pelanneita pelimiehiä. TAFT:n Jani Luiro, Okko Outinen ja Riku Sorsa ovat tuttuja aiemmilta vuosilta 69ersin riveistä. Ovi on käynyt myös toiseen suuntaan – pelaahan TAFT:a useana vuonna vahvistanut takapuolustaja Donavan Williams nyt helsinkiläisjoukkueessa.

TAFT:n toinen vuosi liigassa

Vantaan TAFT pelasi viime kaudella hyvää jalkapalloa liigatasolla Rami Liljan valmennuksessa. Pitkään joukkuetta valmentanut Lilja on siirtynyt toisen joukkueen peräsimeen, mutta tehdyn työn hedelmät ovat yhä nähtävillä. Maajoukkuepelinrakentaja Kadmiryn varaan rakentava hyökkäys saa apua puolustukselta, joka päästi yli 23 pistettä vain kahdesti viime kaudella. TAFT onnistui myös kahdesti pitämään vastustajansa nollilla. J-P Kuusiston valmentama joukkue luottaa vahvaan puolustuspeliinsä myös tänä vuonna. Suomalaisrunko vahvistuu nopealla takamiehellä Jalon Scottilla, jonka uskotaan täyttävän Donavan Williamsin jättämä aukko tällä kaudella.

Tänä vuonna joukkueen odotetaan ottavan askeleen eteenpäin nimenomaan hyökkäyksen puolella

Kadmiryn johtama TAFT-hyökkäys oli kuitenkin viime kaudella varsin tehoton. Joukkueen hyökkäys teki vain 16 pistettä ottelua kohden. Tänä vuonna joukkueen odotetaan ottavan askeleen eteenpäin nimenomaan hyökkäyksen puolella – muussa tapauksessa pudotuspelit jäänevät haaveeksi. Kadmiry on kuitenkin ollut tyytyväinen osin uudistuneen TAFT-hyökkäyksen off-seasoniin. Viime kauden johtava laitahyökkääjä Pekka Utriainen ei enää joukkueessa jatka, mutta tilalle on tullut uusia kasvoja – tärkeimpänä tietenkin laiturivahvistus Andre Privott.

– Heittohyökkäyksen off-season on mennyt todella hyvin. Olemme laittaneet hieman uutta näkökulmaa hyökkäykseen, mikä on tehostanut mielestäni joukkueen harjoittelua, Kadmiry kertoi Gridironin liigaennakossa.

Ennakolta lauantain ottelusta voi odottaa melko vähämaalista ottelua, jossa ratkaisevaan asemaan nousevat joukkueiden kyky estää suurten pelien syntyminen. 69ersin McCrea on vaarallinen aina pallon saadessaan, mutta voi myös sortua virheisiin painostettaessa. Jos TAFT pystyy estämään McCrean pitkät juoksut ja pakottamaan vierasjoukkueen etenemään rauhallisemmin, on joukkue vahvoilla. Toisaalta TAFT-hyökkäyksen on onnistuttava todistamaan, että viime kaudesta on otettu opiksi, ja tällä kaudella hyökkäyksen puolella nähdään räjähtävämpi vantaalaisjoukkue.

Katso myös

Kommentoi