Roosters lentää Itävaltaan

jefumaster 23.5.2013 6:45 7 kommenttia

(0-0)

(2-0)

25.05.2013 klo 17:30 Innsbruck

EFL-alkulohkonsa puhtaalla pelillä voittanut Roosters pelaa lauantaina itävaltalaista Swarco Raidersia vastaan Innsbruckissa. Panoksena on paikka Eurobowlin välierissä.

Roosters on aloittanut kautensa erinomaisesti voittamalla kolme käymäänsä ottelua. EFL-alkusarjassa kaatuivat sekä tanskalainen Sollerod Gold Diggers, että paikalliskilpailija Wolverines. Vaahteraliigan avausottelussa Roosters kylvetti Wolvoja toistamiseen ja tällä kertaa poikkeuksellisen suurin numeroin. Joukkue kulkee positiivisessa myötätuulessa ja sen huomaa kaikessa seuraa ympäröivässä pöhinässä.

EFL-sarjan seuraava kynnys on huikeasti alkukevään mittelöitä korkeammalla tasolla. Vastaan asettuva Swarco Raiders on yksi 2000-luvun parhaista eurooppalaista joukkueista. Eurobowlia on päästy nostamaan Itävallassa taivasta kohden peräti kolme kertaa. Viimeisin voitto joukkueella on vuodelta 2011, jolloin Raiders voitti Innsbruckissa pelatussa finaalissa Berlin Adlerin lukemin 27-12.

Raiders lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta Roosters on osoittanut joukkuehengen voiman kolmessa alkukauden ottelussaan. Helsinkiläiset ovat menettäneet alun perin kaavailemastaan rosterista lukuisia nimekkäitä pelimiehiä, mutta tilalle on noussut omien nuorten joukosta tasokkaita paikkaajia. Itävaltalaisia valmentaa kolmatta perättäistä kauttaan saksalainen Shuan Fatah joka ei ole voinut olla huomioimatta kukonpoikien lentoa kevään aikana.

Raiders-valmentaja tuntee hyvin vastustajansa

Fatah on meriiteiltään yksi Euroopan kakkien aikojen parhaista valmentajista jonka cv:stä löytyy Eurobowl-voiton lisäksi mm. Saksan ja Itävallan sarjojen mestaruudet. Gridiron tavoitti Raiders-valmentajan ja kyseli tunnelmista neljännesvälierän alla. Fatah kertoi seuraavansa Eurooppalaista jalkapalloa mukaan lukien Vaahteraliigaa erittäin tiiviisti.

Shuan Fatah Kuva Thomas Haumer– Olen seurannut Roostersin menestystä viimeisen 25 vuoden aikana suurella mielenkiinnolla. Nykyisistä pelaajista tunnen osan jopa henkilökohtaisesti. Henri Myöhänen ja Sampo Ranta ovat tuttujani NFL Europen ajoilta. Olen myös valmentanut joukkuettani Robert Johnsonin johtamaa joukkuetta vastaan. Olin tuolloin Berlin Adlerin päävalmentajana kohdatessamme Porvoo Butchersin. Olen siis aika hyvin kartalla siitä mitä odotettavissa on ensi lauantaina Tivoli Stadionilla.

– Olemme myös vaihtaneet pelivideoitamme päävalmentaja Hakalan kanssa ja olemme saaneet erityisesti Roostersin EFL-alkusarjan peleistä paremman tuntuman joukkueen nykyisestä iskukyvystä.

Fatah kehuu tulevan vastustajansa organisaatiota sekä yhteistyöhalua valmentajille tyypillisellä liturgialla.

– Roosters on erittäin kurinalainen ja erinomaisesti valmennettu joukkue. Erityisesti olen kiinnittänyt huomioni heidän laajaan ja laadukkaaseen laitahyökkääjien joukkoon. Myös keskushyökkääjä Alexander Kuronen näyttää vaaralliselta. Pelinrakentaja Robert Johnson on esimerkillinen johtaja hyökkäykselleen ja kykenee kylmähermoisiinkin ratkaisuihin paineen alla.

– Puolustuspelaamisessaan pidän Roostersia älykkäänä joukkueena. Heitä on vaikea hätkähdyttää poikkeavilla ryhmityksillä tai liikkeillä kentällä.

Fatah on löytänyt pelivideoilta esille yhden Roostersin alkukauden selkeistä vahvuuksista. Esimerkiksi Wolverinesia vastaan pelatuissa otteluissa Roosters-hyökkäys on päässyt poikkeuksetta etenemään vastustajaansa paremmista kenttäasetelmista.

-Meidän täytyy kiinnittää erityinen huomiomme Roosersin erikoisjoukkuepelaamiseen. Potkupeleissä emme saa antaa heille tilaa suuriin peleihin. Special tiimeissä Roosters käyttää ”importtejaan” tehokkaasti.

Raidersin päävalmentaja suostuu paljastamaan kaikille Raiders TV:n katsojille joukkueestaan ne pelaajat, joihin kannattaa erityisesti kiinnittää huomio lauantaina.

– TV-yleisön kannattaa ensimmäisenä kiinnittää huomionsa keskushyökkääjä Talib Wiseen (#4). Pidän häntä yhtenä parhaista amerikkalaispelaajista Euroopassa koskaan. Takakentällä ja myöskin keskushyökkääjänä pelaava Jaycen Taylor (#7) sekä pelinrakentajamme Kyle Callahan (#5) ovat seuraamisen arvoisia pelaajia. Laitahyökkääjistämme nostan esille nuoren Damaso Tarnellan (#3), Julian Ebnerin (#85) sekä Clemens Erlsbacherin (#84).

Puolustajista Fatah nostaa esille tukimies Philip Margreiterin (#36) ja trinidad-tobacolaisen tukimiehen Chis Jamesin (#4).

– He molemmat kykenevät suuriin peleihin ja ovat kaikkiaan erinomaisia amerikkalaisen jalkapallon pelaajia.

Kaikkiaan Raidersin 60 miehen rosteriin on kirjattu 11 ei-itävaltalaista pelaajaa joista 6 on saksalaisia.

Roosters valmistautunut äänekkääseen yleisöön

Roostersin päävalmentaja Juha Hakala myöntää katselleensa Raiders TV:tä viime viikkoina suurella mielenkiinnolla.

– Kyllä Raiders TV:tä on tullut seurattua ja sieltä viimeksi seurasin Swarco Raiders vs. Danube Dragons
ottelun ja sitä edelliseltä kierrokselta heidän ja Grazin välisen ottelun. 

– Joukkue on erittäin hyvin valmennettu ja etenkin heidän hyökkäys tuntuu toimivan todella hyvällä varmuudella pelinrakentaja Kyle Callahanin johdolla.

Tarkkasilmäinen Hakala on kirjoittanut muistikirjaansa Fatahin listaa laajemman tarkkailtavien miesten listan.

– Ratkaisijoita hyökkäyksen puolelta löytyy todella laajalta rintamalla niin importien Jaycen Taylor Spears, Talib Wise sekä kansallisten pelaajien Andreas Hofbauer, Damaso Tarneller, Clemens Erlsbacher ja Julian Ebnerin muodossa. Joukkueen hyökkäyksen linjasta edukseen on esiintynyt Michael Habetin, josta voisin väittää, että hän yksi Euroopan parhaista linjamiehistä tällä hetkellä.

– Puolustuksen puolelle Swarco Raiders selkeästi koittaa vältellä isojen pelien antamista ja joukkueen puolustus on melko konservatiivinen, sieltä vahvin osa-alue näyttäisi heidän puolustuksen linja ja etenkin puolustuksen endit.

Ottelumainos 2013

Roostersin mahdollisuudet

Lauantaina Roosters tulee pelaamaan areenalla, jossa raivoisa kotiyleisö kannustaa erittäin äänekkäästi omiaan. EFAF-listalla 7. sijoitettu Roosters omaa pelissä voiton mahdollisuudet, mikäli se onnistuu samassa asiassa kuin se onnistui kahteen kertaan Wolverinesia vastaan – pysäyttämään joukkueen murskaavan juoksupelin. Helsinkiläisten nuori hyökkäyslinja joutuu todelliseen tulikasteeseen suojellessaan pelinrakentaja Jonhsonia Raidersin aggressiiviselta puolustukselta. Ensimmäisessä EFL-ottelussa tanskalaisia vastaan loukkaantunut Rocky Ciasulli seurasi joukkueensa liiga-avausta kentän laidalla, mutta ei ainakaan havaittavasti ontunut enää nilkkaansa. Miten on Juha Hakala onko miehityksessä muutoksia ja pelaako Ciasulli lauantaina?

– Lähdemme Innsbruckiin samalla rosterilla kuin Gold Diggers ja Wolverines EFL-otteluihin. Rocky Ciasullin pelikunto on vielä arvoitus ja hänen pelaamisensa tulee olemaan game day päätös. Kuntoutus on sujunut hyvin ja aikataulusta etupainotteisesti, mutta vielä ei ole varmaa pystyykö hän pelaamaan.

Raiders tvOttelu Suorana Raiders TV:ssä

EFL-neljännesvälierä Swarco Raiders – Helsinki Roosters pelataan lauantaina 25. toukokuuta Innsbruckissa Tivoli Stadionilla. Ottelusta tarjotaan live streaming-lähetys tasokkaasti tuotetussa Raiders TV-palvelussa. Suomen aikaa lähetys alkaa klo 17.30. Löydät sen tästä linkistä

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Onko jollakin tietoa paljonko liput kyseiseen otteluun maksavat?

 • 10€/7€ ja vip lippu 45€. https://shop.etix.co.at/raiders/

 • Onko siellä mahdollisuutta mennä Picknick-katsomoon. Voisin mielelläni maksaa siitä tupla tai tripla hinnan.

 • Swarco Raidersin game preview löytyy täältä… auf deutch natürlich.
  http://www.raiders.at/default.aspx

 • Jukka 23.05.13 klo 10:29
  Onko siellä mahdollisuutta mennä Picknick-katsomoon. Voisin mielelläni maksaa siitä tupla tai tripla hinnan.

  Ei, mutta kaltaisillesi jefu-faneille löytyy Nitpicking-katsomo. Pääset sinne ilmaiseksi.

 • Itävallassa tehdään jotain väärin kun ei ole picnic-katsomoa. Voittavan organisaation luominen on pienistä asioista kiinni. Tämän tietää Roosters ja SAJL, mutta eihän tuolla Euroopan periferiassa näistä asioista mitään ymmärretä. Suomi on Euroopan ykkösmaa jefussa ja Raidersin pellet saa mitä jefukehitysmaalle kuuluu! Ehkä ensi vuonna tajuavat pistää sen picnic-katsomon pydeen.

 • Onko tätä Roostersin räpellystä pakko katsoa, jos ei taho. Miehet vastaan pojat.