Northern Lights ja Saints mittaavat sarjojen tasoerot

Gridiron Staff 23.5.2013 16:58 3 kommenttia

(0-0)

(1-0)

25.05.2013 klo 16:00 Tampere

Lauantaina klo 16 Pyynikin kentällä kohtaavat joukkueet pelasivat viime kaudella Vaahteraliigaa ja kakkosdivaria. Miten käy nyt, kun molemmat osallistuvat I-divisioonaan?

Perinteikkäät seurat kohtaavat nyt ensimmäistä kertaa sitten kauden 2006, jolloin molemmat pelasivat ykkösdivisioonaa. Molemmat joukkueet voittivat silloin omat kotiottelunsa. Sekä Northern Lights että Saints ovat sittemmin osallistuneet Vaahteraliigaan sekä molempiin divisiooniin, mutta mielenkiintoisesti samassa sarjassa joukkueet eivät ole pelanneet – ennen kuin nyt. Viime viikonloppuna Oulussa Ghosthuntersia vastaan kautensa avannut Northern Lights lähtee otteluun sarjan kärkipaikalta voitettuaan nokialaiset lukemin 25-23. Tampere Saintsille ottelu on sen sijaan kauden ensimmäinen. Avausottelussa usein nähtävät virheet saattavatkin kiusata isäntäjoukkuetta oululaisia enemmän, mikäli Northern Lights on oppinut avausottelun erheistään.

– Lähdemme otteluun avoimin mielin, Saintsin päävalmentaja Teemu Majander kertoo joukkueen ennakossa.

– Emme aio kotiyleisön edessä peruutella vaan lähdemme omien vahvuuksiemme kautta haastamaan vastustajaa reippaasti!

Ennalta joukkueet ovat varsin erityyppiset. Hyökkäyksessä molemmilla joukkueilla on amerikkalaispelinrakentaja, vahva keskushyökkääjä sekä hyvä linjapeli, mutta siihen yhtäläisyydet pitkälti loppuvatkin. Saints on pelinrakentaja Scott Drosendahlista huolimatta ennenkaikkea juokseva joukkue, joka elää ja kuolee Matti Airaksisen ja muiden pallonkantajien mukana. Joukkueen heittopeli on tässä vaiheessa kautta pienoinen arvoitus. Saintsille avain on saada juoksupeli toimimaan, jottei joukkueen tarvitse jatkuvasti laittaa palloa ilmaan. Vasta maahan saapunut Drosendahl ja joukkueen nuoret laiturit auttanevat joukkuetta parhaiten silloin, kun heiltä ei odoteta ottelun voittamista yksin.

Northern Lightsin Zander McKean väläytteli sunnuntaina heittokätensä lisäksi myös jalkojaan. Yhteensä miehen tilille merkattiin yli 300 edettyä tai heitettyä jaardia sekä kaksi juoksumaalia. Lights onnistui myös raivaamaan Mika Nissiselle mukavasti tilaa fyysisen nokialaispuolustuksen keskeltä. Sairastelusta kärsinyt Nissinen sai kerättyä mukavat 96 jaardia 23 yrityksellä sekä kaksi maalia. Saintsin valmennusjohto on varmasti merkinnyt tanskalaisen Dennis Okholmin (165 jaardia) erityisesti mieleensä – niin suuren osan vahvistus Lightsin heittohyökkäyksestä sunnuntaina muodosti.

Vaikka ottelussa kohtaavatkin sarjanousija ja -putoaja, joukkueiden tasoero ei välttämättä ole niin suuri, kuin ennalta voisi kuvitella. Tampere Saints pelasi kuitenkin viime kaudella II-divisioonassa erittäin onnistuneen kauden, jonka aikana joukkue hävisi vain yhden ottelun. Northern Lights sen sijaan päätti liigakautensa seitsemään perättäiseen tappioon. Joukkueiden ero ulkomaalaisvahvistusten määrässä (Saints 1, NL 5) kielii joukkueiden erilaisesta lähestymisestä kauteen.

Lue myös

Kommentoi

  • No se tasoero ei ollut ihan niin suuri kuin numerot (7-37) antoivat ymmärtää. Vaan mikähän mätti Saintsin ennen vahvaa puolustusta lauantaina? Mitähän Oulun jenkki-QB oikein ajatteli hölmöillessään itsensä suihkuun?

  • Totta tasoero ei ole tuo 30 pinnaa vaan paljon enemmän!! Se että QB lensi pihalle tuollaisessa tilanteessa kertoo lähinnä siitä että tuomaristo ei osaa lukea pelitilannetta mitenkään, eikä siten suhteuttaa rangaistusta oikein. kaiken lisäksi tuomarit olivat pelin jälkeen keksineet sanoja miehen suuhun puolustellessaan ratkaisujaan. Eikä sitä saintsin puolustusta mättäny mikään muu kuin selvästi parempi vastustaja!!!

  • Lol

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *