Jaguaarit ja Indians valokeilassa sunnuntaina

Gridiron Staff 23.5.2013 16:25 2 kommenttia

(0-0)

(0-0)

26.05.2013 klo 17:00 Jyväskylä

Sunnuntaina pelataan vain yksi Vaahteraliigaottelu, joten suomalaisen jenkkifutiskansan katse kääntyy kohti Jyväskylää. 

Ottelu on muutenkin mielenkiintoinen, sillä se on Kouvolan ensimmäinen liigassa sitten vuoden 1994 ja antanee suuntaa molempien mahdollisuuksista menestyä tämän kauden Vaahteraliigassa. Sekä sarjanousija Indians että muiden seurojen häntäpäähän rankkaama Jaguaarit palavat varmasti näyttämisen halusta.

Ottelu on hyvä esimerkki Vaahteraliigan tämän kauden ulkomaalaisten pelaajien määrästä. Kotijoukkueella on riveissään kolmen amerikkalaisvahvistuksen lisäksi kolme EU-pelaajaa. Indians pistää kuitenkin paremmaksi ja marssittaa kentälle kolmen jenkin lisäksi peräti kuusi EU-passin haltijaa. Ottelussa nähdään näin peräti 15 tuontipelaajaa. Kyseessä onkin koko liigakauden kansainvälisin ottelu tuontipelaajien määrällä mitattuna.Vaikka osa Kouvolan importeista pelaa varmasti kahteen suuntaan, löytyy lähes kaikkien ykköspelipaikka hyökkäyksen puolelta. Teoriassa Indians pystyy miehittämään yhdestätoista hyökkäyksen pelipaikasta tuontipelaajilla jopa kahdeksan.

– Riski on aina olemassa ulkomaalaisten kanssa, tuot sitten yhden tai useamman. Näinkin suuri määrä tuontipelaajia tuo varmasti haasteita kesälle. Kuitenkin esimerkiksi kaikki joukkueemme jenkit ovat jo pelanneet useita vuosia Euroopassa, joten suurimmat kulttuurijärkytykset on koettu, Indiansin joukkueenjohtaja Juha Hallikainen totesi kuunvaihteessa Gridironin liigaennakossa.

Indiansin ulkomaalaisvahvistukset

Vahvistus Pelipaikka
USA Columbus Givens QB
USA Vincent Pervis RB
USA Chaz Thompson WR
Puola Dominik Dabrowski OL
Iso-Britannia Benjamin Watkins OL
Iso-Britannia Dominic Olney WR
Saksa Kristof Schroeder TE
Espanja Alfonso Ruitiña OL/DL
Espanja Roberto Moya OL

Jaguaarien ulkomaalaisvahvistukset

Vahvistus Pelipaikka
USA Evan Mozzochi QB
USA Walter Pam RB
USA Demetrius Cody LB/DB
USA Josef Saker RB
Iso-Britannia Malik Mustapha OL
Iso-Britannia Luke Painter DB

Clicheet sarja-avauksesta

Puolustusten sanotaan yleensä olevan hyökkäyksiä valmiimpia ensimmäisissä otteluissa. Jyväskylän ja Kouvolan kohtaaminen saattaa kuitenkin poiketa käsikirjoituksesta.

Puolustusten sanotaan yleensä olevan hyökkäyksiä valmiimpia ensimmäisissä otteluissa. Jyväskylän ja Kouvolan kohtaaminen saattaa kuitenkin poiketa käsikirjoituksesta. Columbus Givens ja Vincent Pervis vaikuttavat pelaajilta, jotka pystyvät tekemään isoja pelejä jaloillaan. Heidän edestään pitäisi löytyä myös blokkausvoimaa, mikäli Puolasta, Briteistä ja Espanjasta haalitut linjamiehet osaavat hommansa. Jaguaarien hyökkäyksen rutiini ja Evan Mozzochin hankkimisen ansiosta parantuva heittopeli saattavat puolestaan olla liian kova pala pääosin kotimaiselle, divarivauhtiin tottuneelle Indians-puolustukselle. Myös Jaguaarien päävalmentaja BJ Jensen uskoo Jyväskylän hyökkäyksen olevan valmis.

– Amerikkalaispelaajamme ovat olleet Suomessa jo kuukauden, mikä on uusi asia. Vuodesta 2009 asti jenkkivahvistuksemme eivät ole pystyneet tulemaan Suomeen niin aikaisin, joten kauteen valmistautuminen on sujunut hienosti, Jensen kertoo SAJL:n otteluennakossa.

Sen sijaan mantrat ohitaklausten ja pallonmenetysten minimoimisesta pätevät varmasti tähänkin avausotteluun. Isoja virheitä tekemällä häviää pelin. Ei liene myöskään maailman suurin yllätys, mikäli perinteinen avausottelu-clichee keltaisten lippujen määrästä toteutuu, varsinkaan kun Indiansin sivurajalta löytyy tuomareiden ja oman pulssinsa herkästi miljoonaan kohottava Kari Leivoja.

Molempien joukkueiden prinsiipeiksi avausotteluun kävisikin varmasti:

  • Älä menetä palloa
  • Älä ota turhia rangaistuksia
  • Dominoi hyökätessä
  • Hidasta vastustajan hyökkäystä tarpeeksi

Kurissa pidettävät isojen pelien tekijät

Columbus Givens vaikuttaa todella vaaralliselta juostessaan pallon kanssa. Miehen rauhallisuuden heittotilanteissa Jaguaarit testaa varmasti blitsaamalla. Mikäli ajoitukset eivät natsaa laitahyökkääjien kanssa, kirjauttavat Givens ja Vincent Pervis isoimmat jaardit Indiansin riveistä. Pervis on varmasti suuressa roolissa myös Kouvolan puolustuksen takakentällä.

Jaguaareista Walter Pam lienee se pitkiin siivuihin karkaava pallonkantaja. Hänen nopeutensa paikkaa leikkauksesta toipuvaa Perttu Ahilaa alkukaudesta. Heittopeleissä William Lahti kerännee puolestaan komeat tilastot Jaguaarien ykköslaiturina.

Katso myös

Ottelu pelataan sunnuntaina Jyväskylän Palokassa klo 17 alkaen. Jos live-tilastoinnissa ei ole ongelmia, pitäisi ottelun tilastojen seuraamisen onnistua myös Jaguaarien sivujen kautta.

Kommentoi

  • Go jags!

  • Red Landen on näköjään tehnyt Comebackin.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *