Roosters avasi liigan murskaavasti

jefumaster 20.5.2013 6:30 4 kommenttia

(1-0)

48

(0-1)

10
1 2 3 4  
14 7 7 20 48
3 7 0 0 10

19.05.2013 klo 18:00 Helsinki

Helsinkiläiset Roosters ja Wolverines kohtasivat toisensa liiga-avauksessa Käpylän Velodromilla sunnuntaina. Roosters otti rökalevoiton lukemin 48-10.

Roosters päihitti paikallisvastustajansa Velodromilla perusteellisesti. Joukkueet pelasivat EFL-jatkopaikasta tasapäisesti Vantaan ISS Stadionilla kaksi viikkoa aikaisemmin. Nyt liigan avausottelussa Roosters oli parempi kaikissa kenttätapahtumissa. Yksi ottelun onnistujista oli kukonpoikien kakkospelinrakentaja Eino Matikainen, joka johti kaksi draivia maaliin saakka ottelun viimeisellä neljänneksellä. Matikainen pelasi varmuudella, joka varmasti kiinnitti paikalla olleiden maajoukkueen scouttien huomion puoleensa.

Roosters avasi ottelun nihkeästi ja rähmäsi pallon vastustajalleen kertaalleen ensimmäisen neljänneksen alussa. Wolverines-hyökkäys ei ollut kuitenkaan aiemman kaltaisessa iskussa ja joutui tyytymään potkumaaliin. Ainoita valopilkkuja ahmajoukkueessa oli sunnuntaina liigadebyyttinsä tehnyt juniori-ikäinen potkaisija Patrik Yli-Kujala, joka potkaisi virheettömästi kaikki joukkueensa potkupelit läpi ottelun.

Roosters jyräsi kentällä leveällä rintamalla. Robert Johnson pelasi kolme neljännestä tehokasta jenkkifutista. Ennen kun päävalmentaja Juha Hakala antoi ykköstykilleen lepovuoron, oli Rojo ehtinyt heittää pallon maaliin kahdesti sekä juosta itse kaksi touchdownia. Keskushyökkääjistä Alexander Kuronen ja Christoffer Anttila näpäyttivät jälleen kerran Roostersin juoksupelin arvostelijoita. Miehet nakuttivat tarvittavat jaardit oikeassa kohdassa valituilla juoksupeleillä. Ottelun pisimmän juoksusiivun kipitti kuitenkin Roostersin Ville Roitto, joka karkasi Wolverines-puolustukselta aloituspotkun palautuksessa 82 jaardin karkumatkalle. Ottelun jaardikunkkuna hääräsi nuori Kimi Linnainmaa 96 koppijaardillaan.

Matikainen pelasi varmuudella, joka varmasti kiinnitti paikalla olleiden maajoukkueen scouttien huomion puoleensa.

Roosters pelasi sunnuntaina rauhallista ja tasapainoista jenkkifutista ja näytti varsin valmiilta siirtymään suuremmille kentille EFL-jatkopelien merkeissä. Varsinkin joukkueet ulkomaalaisvahvistukset, pelinrakentaja Johnson, monitoimimies Stephen Peyton, Emil Westrin sekä Mark De Swart pelasivat vahvan pelin Wolverinesia vastaan. Peyton onnistui maalinteossa sekä hyökkäyksen, että puolustuksen pelaajana. Pelinrakentaja Johnson kommentoi ottelun jälkeen lyhyesti joukkueen menestyksen perusteita:

– We are playing together as a team. We knew they were a good team. If we didn´t come out and play the way we know we could play, it could have been a long game for us.

Roostersin ruotsalainen Emil Westrin juhlin illalla kahta voittoa. Kesken Ruotsin jääkiekkomestaruusjuhlien tavoitettu linjamies yhtyi Johnsonin lausuntoon joukkueen hyvästä yhteenpelaamisesta:

– Todays win was a true team effort! We felt that we handled the Wolverines physical running game well in the EuroBowl matchup and knew we had a good chance to do the same today. Throughout the game I think we adjusted nicely to prevent Cedric from running around making plays which was key in the second half.

SONY DSCWolverinesin sunnuntai oli murheellista katsottavaa. Joukkueen ykköstykki Stephen Stokes oli kentällä, mutta kaikki peliä seuranneet näkivät miehen pelaavan suurissa tuskissa. Suurin osa pelaajista olisi pysynyt sivurajalla tuossa kunnossa, mutta Wolvojen amerikkalainen pelasi loukaantuneenakin keräten Ahmojen suurimmat jaardit kentällä. Kun Stokes ei ole iskussa muuttuu Wolvojen peli tervan juonniksi. Wolverines keräsi ottelussa juoksujaardeja ainoastaan 49. Muistaakseni näin vähille jaardeille joukkue ei ole jäänyt koskaan aikaisemmin Stokesin pelatessa Ahmoissa. Wolverinesissa ensimmäistä kertaa pallollista vastuuta kantanut Teemu Pietiäinen keräsi ottelussa viidellä yrityksellä kuusi miinusjaardia.

Velodrom effect

Siinä missä Ahmojen hyökkäys oli tehoton, kärsi joukkueen puolustus käsittämättömästä loukkaantumisten sumasta. Ottelun lääkäri päivysti lähes pysyvästi aurinkokatsomon puoleisella sivurajalla Wolverines puolustajien loukkaannuttua yksi toisensa jälkeen. Liigadebyyttinsä tehneen Ari Halldorssonin peli päättyi ensimmäisellä neljänneksellä nilkkavammaan. Ottelun jälkeen Halldorsson kommentoi lyhyesti vammaansa:

– Pystyn kävelemään jalalla ihan hyvin, mutta täytyy tuo käydä tarkastuttamassa kuitenkin.

Haldorssonille tekivät seuraa ottelu edetessä Arno Sjöblom, Ilya Redin ja Anssi Saari. Myös laitahyökkääjänä pelannut Sebastien Sagne jätti kentän kesken ottelun olkapäätään pidellen. Halldorsson oli hämillään Velodromin pinnan vaarallisuudesta:

– Tämä oli ensimmäinen kerta kun pelasin astroturf-pelialustalla. Olisi pitänyt teipata nilkat paremmin. Näköjään tämä on yleinen vamma tällaisella kentällä.

Sunnuntain kaltaisella pelillä Wolverines tulee olemaan vaikeuksissa seuraavassa ottelussaan Vantaan Taftia vastaan

Molemmat joukkueet antoivat vaihtomiehilleen peliaikaa viimeisellä neljänneksellä ottelun ratkettua. Myös kakkosmiesten taistelussa Roosters otti kirkkaasti voiton vastustajastaan. Siinä missä Roosters matkaa vahvassa myötätuulessa kohti EFL-välierää, joutuu Wolverines-valmennus taikomaan varastostaan monta loitsua nostaakseen joukkueen taisteluilmeen takaisin liigan playoff-paikan edellyttämälle tasolle. Sunnuntain kaltaisella pelillä joukkue tulee olemaan vaikeuksissa seuraavassa ottelussaan Vantaan Taftia vastaan kesäkuun kymmenentenä Wolvoille vaikealla ISS Stadionilla. Päävalmentaja Mark Garza uskoo vastoinkäymisten kasvattavan joukkuetta yhtenäisemmäksi ja on tyytyväinen joukkueensa paremmasta hermokontrollista tappiosta huolimatta:

– There are a lot of plays that go into the season. We have not reached our max potential. We did get better on one very important phase of the game (mental). Our attitude will reflect our actions. These actions will make a difference: They will affect not only ourselves but others as well. We expect to encounter adversity. Great teams will learn to deal with adversity.

Roosters pelaa ensi lauantaina Insbruckissa

Wolverinesin huilatessa ensi viikonloppuna matkustaa Roosters Itävaltaan Insbruckiin Swarco Raidersin vieraaksi. Panoksena ottelussa on paikka EFL:n semifinaaleissa. Ottelu on seurattavissa Suomessa Raiders TV:n suorassa lähetyksessä.

Lue myös: 

Artikkelin kuvat: Riku Flink & Sami Ranta

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Tuo Stokesin loukkaantuminen varmaan selittää osan seuraavista huomioista:
  Wolverines näytti muuttaneen pelitapaansa heittopainotteisemmaksi. Hakiko sitten yllätysetua?
  Roosters puolustus näytti paljon nopeammalta kuin edellisessä pelissä. Paljon nopeammalta.

  Ja tietenkin heräsi kysymys:

  Eino Matikainen? Kuka ihmeen Matikainen?

 • Laitetaas vielä videota näkyvämmin:

 • Anssi Saari ei ole ollut suomessa kohta kuukauteen.

 • Näin on moni jo väittänyt joten sen on pakko olla totta. EI tainnut olla matsissa jaettu pelaajaluettelo ihan ajantasainen.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *