Lights päihitti Ghosthuntersin tasaisessa kamppailussa

Tuomo Tomperi 19.5.2013 19:56 2 kommenttia

(1-0)

25

(0-1)

23
1 2  
25 0 25
17 6 23

19.05.2013 klo 14:00 Oulu

Oulu Northern Lights otti kotivoiton Nokia Ghosthuntersista jännittävien vaiheiden jälkeen, kun nokialaisten takaa-ajo hyytyi kalkkiviivoilla.

Aurinkoisessa säässä pelatussa ottelussa nähtiin ensimmäisellä puoliajalla varsinaista hyökkäyspelin juhlaa, kun joukkueet tehtailivat yhteensä 42 pistettä kotijoukkueen johtaessa 25-17. Toisella puoliajalla onnistui vain vierasjoukkue – ja sekin vain kertaalleen. Ghosthuntersilla oli mahdollisuus tasoittaa ottelu kahden pisteen yrityksellä vain minuutteja ennen loppua, mutta pelinrakentaja Lari Siitosen heitto ei tavoittanut vastaanottajaansa. Northern Lights onnistui kuluttamaan kellon loppuun ja varmistamaan kotivoiton.

Ottelun alkupuolella molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia pysäyttää vastustajansa hyökkäyspeliä. Northern Lightsin pelinrakentaja Zander McKean löysi heitoillaan varsinkin Dennis Okholmin useaan kertaan kotijoukkueen vyöryttäessä kohti vastustajan maalia. Ghosthunters vastasi kuitenkin isäntien johto-osumaan nopeasti, kun amerikkalaisvahvistus Jarrod Williams hyödynsi saamansa blokit ja taiteili laitaa pitkin maaliin saakka. Molemmat joukkueet tekivät maaleja vuorotahtiin, kunnes Northern Lights onnistui ottamaan 25-14 -etulyöntiaseman takamies Niklas Krogeruksen ottaman syötönkatkon jälkeen. Ghosthunters ei kuitenkaan luovuttanut, ja onnistuikin vielä potkumaalissa aivan ensimmäisen puoliajan loppuun.

Northern Lightsin hyökkäyspeli oli ensimmäisellä puoliajalla varsin tehokas, mutta numerot eivät ehkä kerro koko totuutta. Pelinrakentaja McKean otti useamman kerran jalat alleensa heittopeleissä ja juoksi joukkueelleen uusia yrityksiä. Ghosthunters sai Lightsin myös toisella neljänneksellä jo kertaalleen pysäytettyä, mutta myös lentopotkaisijana toiminut Okholm onnistui juoksemaan joukkueelleen uudet yritykset. Vierasjoukkue pysyi tiukasti mukana pelissä ollen iskuetäisyydellä toiselle puoliajalle lähdettäessä.

Varsinkin hyökkäyksemme yskähtely red zonella oli pettymys

Lightsin päävalmentaja Petteri Isokoski osasi odottaa vaikeaa ottelua, mutta hyökkäyksen peli oli silti pieni pettymys. Valmentaja ei ole valmis antamaan kellekään puhtaita papereita avausottelusta.

– Vastustaja pelasi hyvin, ei siinä mitään. Varsinkin hyökkäyksemme yskähtely red zonella oli pettymys. 25 pistettä avausjaksolla ja nolla toisella – eihän siihen oikein voi olla tyytyväinen.

Isäntäjoukkue Northern Lightsilla oli kolmannen neljänneksen alkupuolella kaksi loistavaa tilaisuutta kasvattaa johtoaan suuremmaksi, mutta molemmilla kerroilla hyökkäysvuoro hyytyi aivan Ghosthuntersin maalin porteille. Lights onnistui sekoittamaan heittopeliinsä myös Mika Nissisen hyvin toiminutta juoksupeliä, mutta pisteet olivat toisella puoliajalla tiukassa. Ghosthunters siirtyi toisella puoliajalla yhä enemmän heittopeliin, ja onnistuikin saavuttamaan pitkiä hyökkäysvuoroja. Varsinkin laitaan suuntautuneet screen-pelit tuottivat ajoittain tasaista etenemistä vierasjoukkueelle.

Kuva: Henna Tomperi

Pelin lähestyessä loppuaan Ghosthunters sai aikaan hyvän hyökkäysvuoron, joka myös päättyi toisen puoliajan ainoaan pistesuoritukseen. Joukkue onnistui kaksi kertaa neljännellä yrityksellä hyökkäysvuoron aikana ja sai kun saikin toimitettua pallon oululaisten maalialueelle. Kahden pisteen pelattu lisäpiste kuitenkin epäonnistui, ja tilanteeksi jäi 25-23 kotijoukkueelle, kun peliaikaa oli jäljellä vain kolmisen minuuttia. Ottelu ratkesi, kun Ghosthunters potkaisi pallon pitkänä ja Northern Lights onnistui kuluttamaan pelikellon loppuun.

Ottelu oli tyypillinen kauden avausottelu molemmille joukkueille. Sekä Northern Lights että Ghosthunters esittivät paikoin mallikasta hyökkäyspeliä, mutta virheitä sattui molemmille vielä liikaa. Molempien joukkueiden otteet varmasti paranevat kesän edetessä, kun asioihin saadaan riittävää rutiinia. Molemmilta joukkueilta jäivät mieleen luonnollisesti amerikkalaisvahvistukset, joista jo edellä mainittujen lisäksi myös Lightsin Antonio Harris pelasi kelpo ottelun. Harris poimi kertaalleen Siitosen heiton parempaan talteen toisella puoliajalla ja aiheutti nopeudellaan ongelmia Ghosthunters-hyökkäykselle. Ghosthuntersin Williams loukkaantui ensimmäisellä puoliajalla, mutta oli varsinkin ottelun alkupuolella vaarallinen. Myös Oulun tukimies Santtu Karjalainen nappasi yhden syötönkatkon.

Ghosthunters yllätti katsojat varsin mallikkaalla heittopelillään. Joukkueen heittopelistä huokui varmuus, ja pallot jäivät laitureiden käsiin hyvällä prosentilla. Ottelun loppupuolella Ghosthuntersin laitureille sattui muutama harmillinen pudotus, joita ilman joukkue olisi voinut hyvinkin tehdä enemmänkin pisteitä. Myös puolustuspeli tiivistyi vierasjoukkueen osalta mitä pidemmälle ottelussa mentiin.

Ottelussa nähtiin myös useita loukkaantumisia. Liekö kuumalla kelillä ollut osansa siihen, että tuomarit saivat jatkuvasti olla pysäyttämässä peliä loukkaantuneen pelaajan siirtämiseksi pois kentältä.

Lightsin puolustuksen koordinaattori Jyrki Seppälä uskoo, että perusasioiden parantaminen on avain Northern Lightsille jatkoa ajatellen.

– Tämä oli eka matsi tässä sarjassa ja voitto tuli, joten ollaan siis oikealla tiellä. Nyt täytyy vaan tehdä asiat paljon paremmin, jotta myös pysytään sillä tiellä, Seppälä päätti.

Northern Lights ansaitsi voittonsa, mutta vierasjoukkueelle jäi epäilemättä ottelusta myös hampaankoloon. Joukkueet kohtaavat uudestaan Nokialla kolmen viikon kuluttua. Ensi viikonloppuna Northern Lights matkustaa Tampereelle ja Ghosthunters Turkuun.

Kommentoi

  • Välihuomautuksena vaikka tähän: on muuten ihan älytön ero kuvien laadussa jos vertaa Darkroomissa olevia kuvia niihin, mitä laitoin Facebookkiin. Facebook pakkaa nuo kuvat vissiin tosi voimakkaasti.

    Jos siis kaipaa laatua, kannattaa kuvia käydä katselemassa Darkroomissa :) Ja laittaa vaikka sieltä sinne Facebookkiin.. ;)