Crocodiles-vahvistukset vaihtuivat

jefumaster 17.5.2013 13:54 10 kommenttia

Crocodiles joutuu vaihtamaan kaksi aiemmin joukkueeseen kiinnitettyä amerikkalaistaan. Sean Reilly (QB) ja Gerald Gooden (DL) eivät saavu Pohjanmaalle.

Viime kauden pronssijoukkue on valmistautunut liigakauteen toinen toistaan huonompien uutisten saattelemana. Ensin Oulusta värvätty maan parhaisiin laitahyökkääjin lukeutuva Aappo Saloranta siirtyi Sveitsiin Calanda Broncoihin vastoin Crocodilesin toivomusta. Seuraavassa aallossa viimekauden avaavina pelaajina menestyneet Ilkka Laitinen (WR), Lasse Kankaanpää (DL) ja Hannes Jokinen (DL) kertoivat sopimuksestaan Roostersin kanssa aivan siirtoikkunan viimeisinä hetkinä. Viimeisin niitti seinäjokisten arkkuun iskettiin ulkomaalaisahvistusten toimesta. Pelinrakentaja Reillyn ja vahvan CV:n omanneen Goodenin menetys vain pari viikkoa ennen kauden avausta ovat tapahtuma joita kukaan liigajoukkue ei haluaisi kokea.

Brown ja Bell pikakomennuksella Suomeen

Crocodiles-johto ei ole kuitenkaan jäänyt kieriskelemään tuhkassa. Korvaavat miehet on hankittu pikatahtia markkinoilta. Sean Reillyn (USA/GRB) korvaajaksi on värvätty niin ikään kahden passin haltija Rodney Brown (USA/GER) Chicagosta. Brown on pelannut viimeksi sisäliigassa Port Huron Patriotsin riveissä ja sitä ennen pelinrakentajana ja laitahyökkääjänä Bluffton Universityssä. Pelinrakentajan valinnassa CV:tä tärkeämpää Crocodilesille on ollut todennäköisesti pelinrakentajan kaksoiskansalaisuus.

Puolustuslinjan Goodenin tilalle Crocodiles on hankkinut 189-senttisen ja 117-kiloisen BJ Bellin. Amerikkalainen pelasi edellisen kauden Saksassa Berlin Adlerin miehistössä. Ennen Eurooppaan saapumistaan Bell pelasi yliopistojalkapalloa suomalaisille tutussa Las Vegasin UNLV yliopistossa. Joukkueella on hyviä kokemuksia UNLV:n pelimihistä aiemmilta vuosilta. Vuonna 2011 Crocodilesin Vaahteramaljaan saakka johdattanut pelinrakentaja Alex Good on BJ Bellin pelikavereita Nevada-vuosiltaan.

Avainpelaajien vaihtuminen juuri kauden kynnyksellä merkitsee joukkueelle ja valmennukselle kiireistä loppusuoraa ennen Butchersia vastaan pelattavaa avausottelua. Joukkueen päävalmentaja Charles Riefenbark kertoi aiemmin Gridironille joukkueensa hyökkäysfilosofian olevan varsin joustava:

– Käyttämämme hyökkäys pystyy rokottamaan vastustajia niin monella tapaa, että lopullinen pelitapamme määräytyy vasta pelaaja-arvioinnin jälkeen. Pelifilosofiamme hyökkäyksessä on yksinkertaisesti asettaa pelaajamme tilanteisiin, joissa he voivat onnistua parhaiten.

Crocodiles ja uudet vahvistukset nähdään tosi toimissa ensimmäisen kerran 25. toukokuuta Porvoon keskuskentällä Butchersin isännöidessä joukkueiden avausottelua.

Lue myös:  Uutinen Crocodilesin nettisivuilla

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Miten siirtosäännöt näissä menee? Onko jotain pakollista huilia välissä koska siirtoikkuna on jo kiinni?

 • Siirtoikkuna koskee vain pelaajia jotka ovat pelanneet IFAF:in alaisessa liigassa, käsittääkseni Jenkkisarjat ei ole kyseisen järjestön alaisia.
  Eli heitä kohdellaan kuin uutta harrastajaa, eli koska vaan saa tulla mukaan. Tämä ei siis ole mikään passi kysymys vaan kysymys on siitä onko pelannut tämän liiton alaisissa joukkueissa edellisen kauden aikana.

 • Liiton edustajan mukaan jenkkisarjat ovat USA Footballin kautta IFAFin alaisia, näin ainakin oli maaliskuun lopussa. Se että koskeeko karenssi heitä, en tiedä.

 • Näin se tosiaan taitaa olla et jenkkeihin niin vaikuta. Ja olisin se typerää tälläisessä tapauksessa. Lopullinen takarajahan tulee kuitenkin vasta mylhemmin kaudella vastaan

 • B J Bell, Berlin Adler?

 • ”Pelaajan siirtyessä IFAF:n toisen jäsenmaan alaisesta seurasta SAJL:n alaiseen seuraan noudatetaan samoja määräaikoja kuin SAJL:n jäsenseurojen välisissä siirroissa”

  Näin lukee kilpailusäännöissä, eli vaikuttaa siltä että vähintään yhden ottelun karenssi on ainakin sille DL-pelaajalle

 • “Viimeinen niitti seinäjokisten arkkuun iskettiin ulkomaalaisahvistusten toimesta”. Pelit palaamatta ja nyt jo toimittaja iskee nauloja arkkuun?

 • “Pelinrakentajan valinnassa CV:tä tärkeämpää Crocodilesille on ollut todennäköisesti pelinrakentajan kaksoiskansalaisuus.” Siis mitä halluja hra toimittaja on vetänyt?

 • Hyvää tekstiä ja 100% oikea pelinlukua. Kahden passin QBita ei ole ylitarjontaan asti kaupan 2 viikkoa ennen pelikauden alkua. Jos Crocoilla ei ois ollut jenkkikiintiö täynnä olisi valinta ollut kristuksenvarmasti ihan eri tason kaveri. Nyt hankkivat heittotaitoisen rissun jonka suurin meriitti ja pääsylippu Euroopan kentille on Saksan passi. Turhaa tota on miksikään muuksi tulkita.

 • Pieni korjaus juttuun Alex Good on Carson-Newmanin miehiä.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *