Roosters jatkaa EFL-välieriin

jefumaster 5.5.2013 11:13 3 kommenttia

(2-0)

29

(0-2)

22
1 2  
17 12 29
6 16 22

Virheetön Roosters voitti helsinkiläisjoukkueiden kohtaamisen 29-22 ja eteni EFL-sarjan neljännesvälieriin. Joukkue menetti kuitenkin Rocky Ciasullin nilkkavammaan.

Helsinki Roosters pelasi Vantaan ISS Stadionilla järkevää jenkkifutista. Euro-sarjan välieräpaikkaan punapaitaisille riitti niukka tappiokin, mutta nyt Keski-Euroopan matka varmistui seitsemän pisteen etumatkalla. Joukkue pelasi Juha Hakalan johdolla lauantaina virheetöntä peliä eikä sortunut kertaakaan turhiin rangaistuksiin, virheisiin tai pallonmenetyksiin.

Johnsonin pelinrakentajaveljesten kohtaamisessa suurimmat etenemisjaardit kirjasi nimiinsä ehkä hieman yllättäen Wolverinesin Cedric. Hän voitti Robertin heittojaardeissa 201-176 ja henkilökohtaisissa juoksujaardeissa 97-40. Wolverines QB menetti pallon kuitenkin peräti neljästi vastustajalleen kesken hyökkäysvuoron ja tämä ratkaisi pelin. Kolmesta syötönkatkosta ja yhdestä rähmäyksestä kunniaa voidaan antaa myös hyvin pelanneelle Roosters-puolustukselle.

Rockyn nilkka rikki

Roosters menetti ykköslaiturikseen profiloituneen Rocky Ciasullin jo ottelun avauspuoliskolla. Yhdysvaltalainen ehti kirjauttaa nimiinsä ainoastaan yhden kiinnioton. Joukkueen ykköspyssyn nilkka tutkitaan paremmin ottelun jälkeen, mutta ensimmäinen ennuste viittaa nivelsiteen repeämään tai jopa luunmurtumaan. Roostersin leveästä laitahyökkääjäkalustosta nousi tilalle kuitenkin tasokkaita vastuunkantajia ja Markus Lievonen, Julius Majander sekä Henri Myöhänen ottivat riittävän määrän koppeja voittoon. Ratkaisevissa tilanteissa joukkue käytti taitavasti juoksupeliä yllätysmomenttinaan ja kolme neljästä maalista syntyikin juoksupeleillä. Robert Johnsonin lisäksi pistesuorituksiin maata pitkin ylsivät Alexander Kuronen, sekä ensimmäisen maalinsa punapainossa viimeistellyt Eino Matikainen. Matikainen sai peliaikaa ottelun loppuminuuteilla, kun päävalmentaja Juha Hakala otti Rojon varmuudeksi sivurajalle.

Roosters puolustus oli ottanut Wolverines-valmentaja Mark Garzan esittämän haasteen vastaan ja panosti vahvasti Stephen Stokesin pysäyttämiseen. Jenkkikeskushyökkääjä onnistuttiin pitämään juosten alle sadassa jaardissa ja Wolverines pakotettiin heittämään enemmän kuin se olisi halunnut. Roostersin ykköstaklaajana kentällä urakoi Roni Salonen. Ratkaisevat syötönkatkot napsivat haltuunsa Pekka Rantala, Sampo Ranta ja Ville Roitto. Ensimmäisen pelinsä punapaidoissa pelannut Mark De Swart osoitti olevansa edelleen iskussa ja pelasi tukimiehen paikallaan varman ottelun. Hollantilais-kanadalainen Mark oli tyytyväinen otteisiinsa alun tunnustelun jälkeen:

– I felt a bit rusty to begin the game, but as the game went on i became more comfortable…Happy to be with the roosters they have alot of good local talent, and I am optimisitic of our future

Nivelside tai murtuma, selviää röntgenissä...

SAJL:n haastattelema päävalmentaja Hakala oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa tekemisiin:

– Gameplan toimi hyvin. Saimme Wolverinesin hyökkäyksen tekemään niitä asioita mitä halusimmekin, eli heittämään. Saimme myös minimoitua isot pelit Wolverinesin juoksupelistä.

Wolverinesin avaus ISS Stadionilla oli identtinen viimekautiseen peilattuna. Ensimmäisen hyökkäysdraivin ensimmäisessä pelissä pallo rähmätään vastustajalla 12 jaardin etenemisen jälkeen. Viime vuonna Calanda Broncoja vastaan suorituksessa onnistui Mike Andrew, eilen Roostersia vastaan merkintä kirjattiin Cedric Johnsonille. Wolverines hyökkäys onnistui kuljettamaan jälleen kerran palloa suuremman jaardimäärän kuin vastustaja (395-280), mutta neljä pallonmenetystä käänsivät pelin Roostersille. Tällä kertaa ottelun ei voida katsoa ratkenneen rangaistuksiin, mutta edelleen Wolverines-joukkueella on vahva peiliin katsomisen paikka tälläkin osa-alueella. Mitatut rangaistusjaardit menivät Ahmoilla puhtaasti 65 – 0 ja rangaistukset 80-15 yhden kahinan päätyttyä 15-15 tuomioon. Ottelun tiimellyksessä mm. Karri Kuuttilaa penkitettiin hetkeksi henkilökohtaisen rangaistuksen jälkeen.

Wolverines puolustus oli lukenut Gold Diggers-ottelusta saamansa laiskanläksyt ja pelasi tappiosta huolimatta hyvän ottelun. Viime kaudella Roosters ei jäänyt kertaakaan heittohyökkäyksessään Johnsonin johdolla alle 200 jaardiin. Nyt siinä onnistuttiin. Wolverines kykeni peittämään lyhyet heitot paremmin kuin viikkoa aiemmin ja pelinrakentajalle tuotettiin jatkuvaa painetta. Laadukasta tukimiesmateriaalia kierrätettiin tehokkaasti ja näin samalla syötiin no-huddle menetelmän etua. Johnson säkitettiin kolmasti joista kaksi kriittisessä kolmas ja vähän-tilanteessa. Wolvo-puolustus blokkasi potkupelit kahdesti ja pysäytti Rojon hyökkäyksen riittävän monta kertaa tarvitun 9 pisteen takamatkan kirimiseen. Joukkueen hyökkäyksen virheet söivät teoreettisenkin mahdollisuuden jatkaa eurosarjassa pitempään ja nyt päävalmentaja Garzan tehtävänä on motivoida joukkueensa taistelemaan Vaahteraliigassa mitaleista. Valmentaja aloitti tämän työn välittömästi ottelun päätyttyä:

– You have two choices as a man, pick your self up and dust yourself off or run and hide like a coward. We are going to dust ourself off and fix our problems

Vastaan asettuu Swarco Raiders

Roosters voitti EFL-alkusarjalohkonsa puhtaalla pelillä ja jatkaa 25. toukokuuta pelattavaan neljännesvälieräotteluun itävaltalaista Swarco Raidersia vastaan. Raiders on pelannut Itävallan liigassa jo viisi ottelua voittaen niistä neljä. Ainoan tappion joukkue on kärsinyt Vienna Vikingseille (13-48) huhtikuun puolessa välissä. Kaikkien suomalaisten jenkkifutisfanien iloksi Raiders tuottaa otteluistaan tasokkaan streaming-lähetyksen internetissä. Oletettavasti myös EFL-ottelu tarjotaan Raiders-TV kanavalla kolmen viikon kuluttua.

Swarco-Raiders-Tirol-Logos

 Tutustu myös:

Kuvat: Riku Flink

 

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

  • Onnea Roosters!!! Tsemppiä Itävaltaan!

  • Ihan hyvä peli. Ilman karkeita virheitä Wolvot olisivat hyvinkin voineet voittaa. Joukkueet ovat varsin tasaväkiset, mikä tietysi on hyvä asia kauden ja Vaahteraliigan kannalta. Ciasullin menettäminen ehkä pidemmäksikin aikaa on iso asia. Toivottavasti sairasloma ei veny viikkojen pituiseksi.

  • Hieno peli. Tuosta on hyvä Roostersin jatkaa.

    Onko tietoa Ciasullin vamman vakavuudesta?

    Roosters – Raiders ottelu on ilmestynyt Raiderstv:n lähetyslistaan: http://www.raiderstv.at/