Wolverines menetti etumatkansa ja hävisi

jefumaster 27.4.2013 23:03 7 kommenttia

(0-1)

28

(1-1)

40
1 2 3 4  
0 21 0 7 28
0 10 13 17 40

27.04.2013 klo 18:00 Espoo

Helsinki Wolverines hävisi EFL-ottelussaan tanskalaiselle Søllerød Gold Diggersille lopulta selvin lukemin 28 – 40. Tanskalaiset varmistivat jatkopaikkansa sarjassa.

Helsinki Wolverines ei päässyt lauantai-iltana eroon EFL-otteluittensa kirouksesta. Toisella neljänneksellä dominoivalla pelillä hankittu 21-3 -johto haihtui kahden maalin tappioksi toisella puoliajalla. Ottelu ratkesi tanskalaisvalmentaja Kim Ewén taitaviin pelivalintoihin sekä Wolvojen karkeisiin virheisiin. Pelinrakentaja Cedric Johnson heitti pallon vastustajan hyppysiin kolme kertaa ja kaikkiaan Ahmoille kasaantui rangaistusjaardeja peräti 158. Kunnia voitosta kuuluu kuitenkin itse tanskalaisille. Joukkue pelasi hyvää jenkkipalloa lähes oman kylän poikien voimin ja osoitti ansaitsevansa paikan EFL:n neljännesvälieräkierrokselle.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli ajoittain Wolverines-näytöstä. Ainoastaan karkeat omat virheet estivät helsinkiläisiä karkaamaan suurempaan johtoon ottelussa. Maalintekijöinä onnistuivat tutut nimet, Johnson, sekä kovassa iskussa ollut Stephen Stokes, joka eteni kentällä yli 200 jaardia heitto- ja juoksupeleissä. Ottelun pisimmän yksittäisen pelin, 76 jaardisen heiton koppasi maaliin juniori-ikäinen Sebastien Sagne. Wolverines-puolustus onnistui tyrehdyttämään tanskalaisten heittopelin tehokkaasti ja joukkue näytti marssivat voittoon lähes näytöstyyliin.

Käännekohtana onside kick

Ottelun käännekohtana voidaan pitää toisen puoliajan aloittavaa kick offia. Tanskalaisvalmentaja Ewé oli päättänyt muuttaa pelin voimatasapainoa potkaisemalla lyhyen onside-potkun, ja onnistui shokkihoidossaan täydellisesti. Tanskalaiset voittivatkin ottelun toisen puoliajan peräti 30-7. Pelinrakentaja Zach Shaw kirjasi joukkueelleen heittojaardeja 415. Juosten Gold Diggers eteni nettojaardeina ainoastaan 16, mutta ratkaisevilla hetkillä keskushyökkääjä Alexander Simonsen yllätti heittohin tottuneen Wolvo-puolustuksen kirjauttaen tililleen kaksi touchdownia.

SGD 21

Wolverines pelasi kauden ensimmäisen pelinsä. Ajoittain meno näytti mallikkaalta, mutta 158 jaardia rangaistuksia on vaan liian paljon näinkin tasokasta joukkuetta vastaan pelattaessa. Helsinkiläiset keräsivät ottelussa vastustajaansa enemmän jaardeja, mutta lopputulos lasketaan pisteissä. Ahmojen tilastoissa maalisuhde on nyt -12. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että joukkueen on voitettava Roosters (+5) vähintään 9 pisteellä edetäkseen jatkoon alkusarjasta. Ottelun toisen neljänneksen aikana asiantunteva yleisö Espoossa spekuloi Roostersin mahdollisuuksista aggressiivisesti ja tehokkaasti pelannutta Wolverinesia vastaan. Toisella puoliskolla keskusteltiinkin sitten muista ajankohtaisista asioista Wolverinesin menettäessä otteen pelistä.

Wolverines päävalmentaja Mark Garza oli lyhytsanainen kommentoidessaan tappioon päättynyttä suoritusta:

– We need to work on our discipline. Overall we did some bad things and some good things. We will clean our mistakes up and get better.

We need to work on our discipline. Overall we did some bad things and some good things. (Mark Garza)

Muutama Wolverinesille tuomittu iso rangaistus olisi ollut vältettävissä paremmalla hermokontrollilla. Aivan täydellinen ei ottelun kansainvälinen tuomari-tiimikään ollut ja ajoittain epävarmuus näkyi tilanteiden pitkittymisenä. Homma pysyi kuitenkin päätuomarilla hallinnassa ja ratkaisu kentällä oli pelaajien omaa käsialaa.

Wolverinesin on erityisesti karsittava turhat virheet pelistään. Pahimmin Ahmoja nakersivat lauantai-iltana molempien linjojen turhat henkilökohtaiset rangaistukset sekä pelinrakentaja Johnsonin paineen alla lennättämät turhat roiskaisut. Wolverines kohtaa seuraavaksi paikallisvastustajansa Roostersin Vantaan ISS Stadionilla pelattavassa lohkon viimeisessä ottelussa.

Espoossa Kullankaivajien lyhyet heitot olivat välillä myrkkyä Ahma-puolustukselle. Katsomossa peliä seuraamassa ollut Rocky Ciasulli painoi varmasti mieleensä tulevan vastustajan heikkoudet. Gold Diggers painosti heittopeleissään erityisesti Wolvojen oikeaa laitaa, jossa brittitakamies Ric Hennessyllä oli kiireinen ilta. Tanskalaiset pyrkivät silmin nähden välttämään pallon pelaamista Jeremy Hendersonin vahtimalle puolelle. Henderson ehti kuitenkin kertaalleen koppaamaan itselleen syötönkatkon vain yhden jaardin päässä omasta maalista.

EFL karsinnat 2012Wolverines on pelannut nyt viisi EFL-ottelua voittamatta niistä yhtään. Ensi lauantaina joukkue pelaa Vantaalla sekä kunniasta, että EFL:n jatkopaikasta. Jännittävä asetelma kerää stadionin katsomoon toivottavasti sankan yleisöjoukon kannustamaan omiaan voittoon.

EFL lohko 2 päätösottelu Helsinki Roosters – Helsinki Wolverines pelataan 4. toukokuuta Vantaan ISS Stadionilla klo 18.00.

Lue myös: Ottelun tilastot

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Jos oikein lasketaan, niin Wolvoille riittää siis 9 pisteen voitto, koska jokainen Wolvojen piste on miinusta Roostersseille.

 • Olet oikeassa, tähän aikaan ei numeroilla leikkiminen ole paras harrastus

 • Mitä on ulkomainen valmennustiimi saanut aikaan Wolvoissa?

  Jos tämä olisi ollut scrimmage-peli ja oltaisiin ajettu sisään omia juttuja niin ihan ok että pysyttiin siinä mitä osat.. siis ollaan treenattu. Viime syksynä finaalissa oli vaikea ymmärtää miksi Wolvot pelasi puolustuksessa kuten pelasi – Roostersin recieverit juoksivat kasia hidasjalkaisten LB:ien ympärillä – tekemättä näkyviä muutoksia.
  No nyt on ulkomainen valmennustiimi, Tanskalaisvastustajan peliä on nähty ja analysoitu (oletus) ja joukkue on valmis. Pelaamaan 4-3 puolustusta kahdella syvällä safetyllä. Käytännössä blitzaamatta. Ja vaikka Tanskalaisten hyökkäys ei pysähdy niin mitään näkyviä muutoksia ei tehdä. Vaikea ymmärtää, kovin kovin vaikea ymmärtää. Olihan 1.puoliajalla pari säkkiä ja interceptionia, mutta ennusmerkit tulevasta näkyivät, tästä ei välttämättä hyvä heilu… Jos vastustaja pelaa 5:llä WR:llä ja QB:n juoksu-uhka on nolla niin 4-3 ja LB:t heittocoverissa? Nickel- ja dime-puolustukset täysin tuntemattomia? Olisiko cornereiden puolia voinut vaihdella? Tuplata? Pumpata? Blitzata? TEHDÄ JOTAIN. Joku juttu tässä on varmaankin takana mikä mulle ei aukea, ei sitten millään.
  Matsin loppupuolella Söllerödin johtaessa peliä selostaja epäili jotta nähtäisiinkö heiltä vihdoin juoksupeliäkin. Kattia kanssa, Wolvot makaa edelleen puolustuksessa samalla tavalla niin miksi muuttaa mitään kun heitto uppoaa jatkuvasti samoilla peleillä.

  Hyökkäyksestä viitsi hirveästi kommentoida, C.Johnson ei ole heittävä QB, ei vieläkään tälle tasolle. Yksi takajalkaroiskaisu osui kyllä nätisti kohdalle ja recieverit tiputti pari pahasti, mutta mutta…

  Pelaajat pelaa, valmentajat valmentaa.

 • Garzan ja Ewen haastikset löytyy täältä: http://www.youtube.com/touchdownfi Mahtavaa duunia Touchdown.fi! :)

 • Tuolla toisaalla satunnaiset harrastajat ovat kommentoineet peliä, täällä ”oikealla” fudiskanavalla on melko hiljaista… Mutta minä jatkan:

  Propsit Touchdownin haastattelulle (katsoin toistaiseksi vain Garzan), hyvin tehty ja asiallinen, mutta mielestäni ehdottomasti suurin kysymys jäi tekemättä: Miksi puolustus ei tehnyt mitään muutoksia, vaikka vastustajan hyökkäys ei pysähtynyt lainkaan? 1. puoliskolla toki pariin turnoveriin, mutta… Se jäänee mysteeriksi kuten JFK:n tapaus, ei se kuulu kaikille?