Northern Lights vaihtaa pelinrakentajaa kauden kynnyksellä

Tuomo Tomperi 24.4.2013 13:30 Ei kommentteja

Northern Lightsin jo aiemmin hankkima amerikkalaispelinrakentaja Toby Henry ei saavu Suomeen. Hänet korvaa Zander McKean Arizonasta.

Ykkösdivisioonaan valmistautuva oululaisjoukkue julkaisi maaliskuun puolessavälissä kokeneen 32-vuotiaan amerikkalaispelinrakentaja Toby Henryn sopimuksen. Henry sai kuitenkin houkuttelevan työtarjouksen Yhdysvalloista, ja joukkueen suunnitelmat menivät uusiksi. Lights toimi joukkueenjohtaja Jyrki Seppälän johdolla kuitenkin nopeasti. Pikaisella aikataululla haaviin tarttui 21-vuotias Zander McKean Arizonasta, joka saapuu maahan jo toukokuun alussa.

Joukkueenjohtaja Seppälän mukaan Toby Henryn poisjäänti oli luonnollisesti harmillinen asia, mutta joukkue osaa nähdä asiat myös isommassa kuvassa. Lights ei halunnut olla esteenä Henrylle, joka pääsee työtarjouksen avulla rakentamaan omaa valmennusuraansa Yhdysvalloissa.

– Zander on nuori pelinrakentaja, josta olemme saaneet positiivisia, puoltavia kommentteja. Lights uskoo, että McKean on voittajatyyppi. Vaikka hänellä ei ole vielä ollutkaan urallaan suuria tilastollisia näyttöjä, uskomme hänen olevan hyvä johtaja hyökkäykselle, Seppälä kertoo.

– Vaikka menetimme Henryn myötä valtavan kokemuksen, saamme tilalle nuoruuden innon.

Isokokoisen (188cm/96kg) McKeanin tie Eurooppaan ei käynyt tavalliseen tapaan. Vasta 21-vuotias pelinrakentaja pelasi kaksi kautta Junior College -tason Pima Community Collegessa Arizonassa ennen siirtymistään uusiin ympyröihin Colorado Mesa Universityyn täksi kevääksi. Kevään harjoituskauden aikana McKeanille kuitenkin selvisi, ettei yliopiston vaihtunut valmennusjohto välttämättä tarjoaisi hänelle parasta mahdollista tilaisuutta taistella peliajasta. McKean teki näin päätöksen siirtyä Eurooppaan pelaamaan, vaikka juuri allekirjoitettu sopimus tarkoittaakin samalla sitä, ettei pelinrakentaja voi jatkossa enää pelata NCAA:n sääntöjen mukaan yliopistotasolla.

Zander McKean (oikealla) ja joukkuekaveri esittelevät pelinrakentajan uutta sopimusta.Viimeisenä vuotenaan lukiotasolla McKean heitti yli 2000 jaardia ja syötti tai juoksi 22 maalia. Pima Community Collegessa McKeanin paras vuosi tuotti 1200 jaardia ja 14 maalia pelinrakentajan joutuessa jakamaan peliaikaa ennen nousemistaan aloittavaksi pelaajaksi. McKean on ollut lukioajoistaan asti hyvässä valmennuksessa, sillä häntä on valmentanut Arizonassa tunnettu pelinrakentajavalmentaja Mike Giovando, jonka asiakkaisiin kuuluvat myös mm. NFL-pelinrakentajat Tim Tebow, Brock Osweiler ja Christian Ponder.

Koska pelinrakentajan peliura yliopistotasolla ei enää jatku, on tuleva kausi ainakin toistaiseksi hänen viimeisensä amerikkalaisen jalkapallon parissa. McKean aikookin ottaa kaudesta kaiken irti, ja odottaa jo innolla joukkuetovereidensa tapaamista toukokuun alkupäivinä.

Katso myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *