Finaalitappio lisäsi Halldorssonin voitonnälkää

jefumaster 22.4.2013 8:00 9 kommenttia

Wolverinesin Ari Halldorssonin Hertfordshire Hurricanes voitti kaikki muut kauden ottelunsa paitsi sen yhden. Lauantain finaalissa vastustaja meni ohitse viimeisellä minuutilla.

Britannian yliopistosarjoilla on pitkä perinne uusien jenkkifutarien tuottamisesta maan palloilusarjoihin. Siinä missä oma kotimainen korkeakoulusarjamme on vasta leviämässä suurimpiin opiskelijakaupunkeihimme, on Iso-Britannian mestaruudesta taistelemassa 70 joukkuetta. Yhtäläisyyksiäkin on, toiminnan kehittymistä ovat rasittaneet välillä erimielisyydet taustaorganisaatioissa. Nykyään korkeakoulujen jenkkifutistoiminta on kerätty BUCS:n siipien alle.

Kaudella 2013 BUCS:n pelaajia tullaan näkemään useampiakin Suomen liigakentillä. Wolverinesiin saapuvan Halldorssonin lisäksi Jyväskylä Jaguaarit esittelee rosterissaan Luke Painterin sekä Malik Mustaphan. Seinäjoki Crocodiles värväsi brittien korkeakoulusarjasta päävalmentajansa Charles Riefenbarkin suositteleman Blair Gordonin. Gordonin ohella myös Jagujen Painter kuuluu Riefenbarkin valmennettaviin briteissä.

Opiskelija Halldorssonin piti lentää peleihin

Gridiron julkaisi joulukuussa kotimaiselle yleisölle vieraan Halldor Ari S. Halldorssonin pelaajasopimuksen Helsinki Wolverinesin kanssa. Britaniassa asuva Suomen kansalainen jossa virtaa islantilaisten viikinkien verta – mielenkiintoinen yhdistelmä. DE:n paikalla pelaava Ari ei ole vielä päässyt harjoittelemaan uuden joukkueensa kanssa, koska miehen opiskelut yliopistossa jatkuvat toukokuun toiselle viikolle asti. Alunperin Halldorssonin piti lentää edes takaisin joukkueensa EFL-peleihin. Wolverines-valmennus halusi hänet ehdottomasti rosteriinsa ja Arin nimi löytyy Wolverinesin EFL-rosterista. Kalkkiviivoilla on kuitenkin huomattu, että EFAF säännöt eivät salli BUCS-finaaleihin osallistuneen miehen pelaamista EFL-sarjassa. Näin ollen pelaaja numero 95 ei nähdä sidelinella Espoon illassa.

This young man is a blessing! He is what we are trying to install in all our players. (Mark Garza)

Wolverines on offseasonin aikana kiinnittänyt rosteriinsa useampia tulevaisuuden prospekteja, joilta odotetaan tuloksia pitemmällä aikavälillä (Nikita Shevchenko, Ardo Aasmaa). Myös Halldorsson haluttiin kiinteäksi osaksi organisaatiota nyt, kun yliopistoura on päätöksessään. Kysyin Wolverines-valmentaja Mark Garzalta miten yhteys seuran ja kotimaisittain tuntemattoman pelaajan välillä syntyi. Garza kertoo Halldorssonin olleen hänen oma löydoksensä:

– I found him. This young man is a blessing! He is what we are trying to install in all our players. His attitude and effort are something to be admired. The wolverine organization is only getting better. We just keep adding bricks to our foundation and making it secure. I can show you why I choose him. Picture says a thousand words. He is the first one up and the last one to go to sleep!

Garza viittaa Arin YouTubeen lataamaan harjoitteluvideoon jossa Halldorsson esittelee englantilaiskollegoilleen suomalaista sisuaan ja asennettaan jenkkifutikseen. Hurricanes-joukkuetoveri Simon Hatcher kommentokin Halldorsonia BUCS-finaalin jälkitunnelmissa näin:

– If people were businesses I would be buying shares in you. Whatever you do is 100%

Nälkäinen nuori mies

Aivan kylmää miestä Wolverines ei ole Suomeen lennättämässä. Halldorsson on ehtinyt pelaamaan talven ja kevään aikana yhteensä yksitoista ottelua BUCS-sarjassa. Viime lauantaina Ari pelasi uransa viimeisen yliopistopelinsä Iso-Britanniassa. Hertfordshire Hurricanes hävisi Birmingham Lionsille niukasti 13-17. Hurricanes johti peliä sen viimeiselle minuutille saakka, mutta kahden 15 jaardin rangaistuksen avulla vastustaja pääsi iskuetäisyydelle eikä erehtynyt. Tavallaan Halldorsson sai kokemuspankkiinsa samanlaisen karvaan kalkin elämyksen, minkä hänen tulevat joukkuetoverinsa kokivat viime kauden Vaahteramaljassa.

BUCS 2013Brittiläisellä Gridiron TV-sivustolla livenä lähetetty mestaruusottelu oli loppuun asti jännittävä. Erityisesti Hurricanesin puolustus oli pelissä dominoivassa roolissa pakottaen Lions-hyökkäyksen virheisiin ja viiteen pallonmenetykseen. Tällä kertaa sekään ei riittänyt ja sarja sai uuden mestarin. Halldorsson kuvaa tunnelmiaan näin ottelun jälkilöylyistä toivuttuaan:

– Ensimmäisenä täytyy onnitella Birmingham Lionseja voitosta. Puolustuksemme taidot laitettiin todelliselle koetukselle vastustajan pitkissä draiveissa. Ikävä kyllä hyökkäyksemme ei pystynyt hyödyntämään kenttäasetelmia, joita turnovereillamme heille tarjosimme. Mutta en kadu mitään omasta pelistäni. Annoin kentällä kaikkeni ja tiedän että pelasin itse hyvän pelin.

– Nyt täytyy vaan motivoitua uudestaan työskentelemään entistäkin lujemmin. Haluan voittaa vielä mestaruuden.

– Uskon, että Vaahteraliiga on kovin sarja jossa olen päässyt tähän mennessä pelaamaan. Olen hämmästynyt, miten paljon erilaista laadukasta taustatyötä joukkueessa tehdään kulissien takana. Odotan nyt innolla sitä että saan olla osana Wolverines-organisaatiota. Haluan antaa kaikkeni Vaahteramaljan voittamiseksi.

Nuorella miehellä on siis nälkää jatkaa tappioon päättynyttä kauttaan. Nälkä on tahtotilaakin konkreettisempi käsite Halldorssonille. Hänellä on kiire lihottaa itsensä Wolverinesin EFL-rosteriin ilmoittamaan kilomäärään nopeasti. Matkaa sinne lienee vielä 10 kiloa.

Ari Halldorssonin uusi joukkue Helsinki Wolverines kohtaa tanskalaisen Søllerød Gold Diggersin Espoossa Laaksolahden urheilupuistossa. Ottelun kick off potkaistaan klo 18.00.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Näin ne tilanteet muuttuu eli Halldorssonin pelikelpoisuus EFL:ssa on evätty hänen BUCS finaaliin osallistumisensa johdosta. EFAF säännöistä on tällainen tulkinta. Itse pidän sitä merkillisenä opiskelijasarjojen luonteen takia. Joka tapauksessa yllä oleva kirjoitus muutettu huomioimaan EFAF tulkinta. Aiemmasta poiketen Ari keskittyy opiskelujensa päättämiseen Englannissa ja saapuu Wolvojen liiga-avaukseen Velodromille aikanaan.

 • Kannattanee tarkistaa tuo edustusoikeustilanne. Luotettavista lähteistä saadun tiedon perusteella asia ei ole niin kuin kirjoitit.

 • En voi itsekään perustaa juttuja kuin luotettaviin lähteisiin ja niillä mennään kunnes uutta tietoa on tarjolla.

 • Se peli pelataan Laaksolahden urheilupuistossa (ei Laajalahden)

 • Jefumaster, tarkista luotettava lähteesi. On tässä asiassa väärässä. Usko pois.

 • Suora lainaus Eurobowlin säännöistä:

  “A player registered for the teams 60-man roster will loose his eligibility for the Eurobowl tournament in the year of that competition, if transferring or playing for any other team under the EFAF member federations after the march 31st roster-deadline.”

 • Alunperin BUCS finaali piti pelata 23. maaliskuuta. Koska tuolloin pyrytti lunta pelipaikkakunnalla ensimmäistä kertaa sataan vuoteen ajankohtaan nähden, jouduttiin ottelu siirtämään aluksi tuntemattomaan ajankohtaan tulevaisuudessa. Alkuperäisellä aikataululla Halldorsson olisi ehtinyt mukaan rosteriin, mutta kun ottelu pelattiin lopulta 20. huhtikuuta, oli tuo EFAFin asettama rosterin deadline ummessa. Kiitos kaikista kommenteista ja erityisesti Breakawaylle sääntölainauksesta.

 • Kaikki kunnia sääntöjen lukemiselle, mutta ottakaa nyt ihan oikeasti näistä asioista selvää kysymältä joltain joka oikeasti tietää asian ennen kuin kirjoitatte. Ao pelaaja on saanut Brittien liiton hakemuksesta EFAF:lta poikkeusluvan pelata tuo siirtynyt ottelu menettämättä edustusoikeuttaan EFL:ssä.

 • Niin, näitä juttuja kirjoitetaan pääosin kuitenkin asianomaisten itse antaman informaation perusteella ja jos henkilö itse antaa tietoa itsestään niin aivan niin paljon en/emme ole vainoharhaisia, että tuota tietoa kyseenalaistaisimme – oletusarvona on, että ihminen itse tietää omista asioistaan. Tämä meidän toimitus ei ole verrattavissa Ylen M.O.T:n koneistoon jonka tehtävänä on kyseenalaistaa kaikki. Henkilöjutuissa paras ja luotettavin lähde on loppujen lopuksi henkilö itse.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *