Saloranta jatkaa hyviä otteitaan Sveitsissä

Tuomo Tomperi 19.4.2013 22:05 Ei kommentteja

Jälleen maalin Sveitsin liigan ottelussa tehnyt tehnyt oululaislaituri tähyää joukkueensa kanssa puhtaasti EFL-kentille.

Ylivoimaisilla voitoilla Sveitsin liigan kautensa aloittanut Calanda Broncos harjoittelee myös Sveitsin liigan käynnistyttyä puhtaasti EFL-otteluja silmällä pitäen. Jälleen maalin makuun Bienna Jetsia vastaan päässeen Aappo Salorannan mukaan joukkue pystyy säästelemään parhaita pelaajiaan otteluissa siten, että täysi huomio voidaan keskittää joukkueen harjoitteluun talvikauden tapaan. Joukkueen backup-pelaajatkin ovat täysin kotoista liigatasoa, joten edellytykset laadukkaaseen harjoitteluun ovat olemassa.

– Harjoitukset ovat tällä hetkellä tärkein asia. Olen itse onnekas saadessani harjoitella liki joka downin Tissi Robinsonia vastaan. Ollaan Tissin kanssa yhtä pitkiä, jolloin molemmat ikään kuin menettävät yhden valttikorttinsa, Saloranta kertoo.

Saloranta mainitsee joukkuekavereistaan erityisesti Robinsonin sekä kaikki joukkueen amerikkalaisvahvistukset. Myös joukkueen isokokoiset linjamiehet Saksasta ovat tehneet Salorantaan vaikutuksen. Neljä maalia Broncosin viimeisimmässä ottelussa tehnyt itävaltalainen laituri Christian Steffani kerää myös vikkelyydellään Salorannan kiitokset.

Oulu Northern Lightsia viime kesänä valmentanut Cam Olson keskittyy Broncosissa päävalmentajan ominaisuudessa liki yksinomaan hyökkäykseen. Joukkueella on amerikkalaisvalmentajat myös puolustuksessa ja linjassa. Resurssit näkyvät kovana tempona, joilla harjoitukset etenevät. Broncos hyödyntää myös monen muun huippuseuran tapaan Hudl-palvelua, johon ladataan liki päivittäin uutta tietoa ja muutoksia pelitapoihin. EFL-otteluihin joukkue lähtee todennäköisesti laiturikalustolla Saloranta, Steffani, Robinson ja DJ Wolfe.

Harjoituskulttuuri ja puitteet huippuluokkaa

Koko uransa Suomessa kovaa harjoitellut pelimies on tyytyväinen siihen, että Sveitsissä on sekä mahdollisuus että puitteet kehittyä tehokkaasti urheilijana. Broncos harjoittelee useimpina päivinä kaksi kertaa ohjatusti.

– Teemme paikallisessa Wellness Centerissä salitreenit ja joukkueen yhteiset kuntoharjoitukset. Keskuksessa on myös saunaosasto sekä poreammeet, joissa on mukava käydä kerran viikkoon välipäivinä völläämässä. Punttitreenit teen yhdessä pelinrakentaja Josh Firmin ja safety Hilton Dawsonin kanssa, Saloranta kertoo.

– Kuntosalin jälkeen DJ Wolfe vetää meille ohjatusti ”insanity-treenin”, joka on 30-60 minuutin cardio/voimatreeni liikuntasalissa. Touhu on aivan hullua ja hiki virtaa!

Aamun kuntotreenin jälkeen pelaajat siirtyvät kootusti syömään paikalliseen ravintolaan. Maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin iltasella on vuorossa videopalaveri ja lajiharjoitukset. Keskiviikkona Broncos keskittyy huoltavaan harjoitteluun, ja viikonloput perjantaista alkaen pyhitetään otteluille ja niihin valmistautumiseen. Saloranta kertoo harjoittelevansa tällä hetkellä kaikin puolin erittäin todella kovaa.

Intensiteetti treeneissä on todella kova

– Punttitreeneistä vastaava safety Dawson tekee treeneistämme todella kovia. Hänen harjoituksissaan mennään pitkälle epämukavuusalueille – intensiteetti treeneissä on todella kova. Lajitreenit ovat myös paljon nopeatempoisempia kuin mitkään, missä olen aikaisemmin ollut mukana.

Myös Chur kaupunkina ja Sveitsi maana on tehnyt pohjoisen poikaan lähtemättömän vaikutuksen.

– Lopuksi Sveitsistä on sanottava, että se on todella kaunis kaunis maa! On uskomatonta olla niin onnekas, että pääsee harjoittelemaan kahdessakymmenessä celsiusasteessa lumihuippuisten vuorten ympäröimänä! Hintataso täällä on tosin kova ja sää vaihtelee erittäin epämääräisesti. Esimerkiksi torstaina oli 24°C, mutta nyt perjantaina +6°C – ja vettä sataa kaatamalla.

– Ollaankin tuontipelaajien kanssa tultu siihen tulokseen, että aina kun homma ei esimerkiksi säätilan, hintatason tai jonkun muun asian takia mene ”ihan kuin Strömsössä”, voi todeta ”it’s Switzerland dawg!”

Katso myös

Kommentoi