Roosters voitti EFL-trillerin

jefumaster 13.4.2013 18:23 7 kommenttia

(0-1)

44

(1-0)

49
1 2  
23 21 44
28 21 49

13.04.2013 klo 16:00 Kööpenhamina

Tuoreet vahvistukset ratkaisivat EFL-sarjan avausottelun Roostersin hyväksi lukemin 44-49. Rocky Ciasulli kirjasi nimiinsa 3 TD-suoritusta.

EFL-alkusarjan ottelu Søllerød Gold Diggers– Helsinki Roosters ei ollut puitteiltaan suurta urheilun juhlaa. Huonoista olosuhteista johtuen varakentälle siirretty ottelu pelattiin kentällä, joka vastasi 80-luvun Talin harjoituskentän olosuhteita parhaimmillaan. Alkukauden aikana lukuisissa Euroopan sarjoissa on jouduttu siirtämään otteluita myöhäisen kevääntulon takia. Onneksi Gold Digers onnistui viemään oman EFL-ottelunsa läpi kunniallisesti ilman peruutuksia. Paikan päällä scouttaus-matkalla ollut asiantuntija kommentoi kenttäolosuhteita Gridironille näin:

– Field conditions are horrible! Playing on their practice field. Helsinki Velodrome practice field looks likes Dallas Cowboys stadium

Itse ottelu oli tyypillinen kauden avausottelu. Kun pelaajien epävarmuuteen lisätään huonojen olosuhteiden tuoma lisä, oli tarjolla vaiherikas jenkkipallo-ottelu, jossa pallo vaihtoi omistajaansa tavallista useampaan kertaan. Sankarin viittaa tarjoiltiin kummankin joukkueen puolustajille pallojen irrotessa hyökkääjien hyppysistä kerta toisensa jälkeen. Molemmat joukkueet kävivät vuorotahtiin johtoasemassa ja maaleja nähtiin runsaasti. Ottelu oli loppujen lopuksi hyvää viihdettä paikalle saapuneelle yleisölle.

Players #6 and #8 have done most of the work all day for the Roosters

Roosters sai otteluun lentävän lähdön joukkueen onnistuessa maalinteossa jo toisella hyökkäysvuorollaan. Ensimmäistä otteluaan Roostersissa pelannut Rocky Ciasulli nappasi varmasti Robert Johnsonin syötön kiinni maalialueella ja siirsi joukkueensa johtoon. Ciasulli onnistui maalinteossa 3 kertaa osoittaen suomalaisjoukkueiden tiedossa olleen vaarallisuutensa välittömästi. Muut maalinteossa kunnostautuneet olivat Henri Myöhänen ja Ilkka Laitinen Rockyn ohella myös Crocodilesista siirtynyt Laitinen otti välittömästi oman paikkansa kukonpoikien nokkimisjärjestyksessä erinomaisin ottein. Kahden TD:n lisäksi Laitinen potkaisi joukkueensa lisäpisteet haarukkaan taitavasti. Gold Diggersin Twitter-tiedottaja kuvasi ottelun kulkua 4. neljäneksen lopulla näin:

– Players #6 (Rocky Ciasulli) and #8 (Robert Johnson) have done most of the work all day for the Roosters

Alexander Kuronen osallistui keskusteluun Roostersin juoksupelotteen olemassaolosta väläyttämällä parhaimmillaan jopa 40 jaardisen siivun tanskalaispuolustajien hämmästellessä lähitäisyydeltä miehen menoa. Roosters-puolustuksesta sankareina voidaan nostaa esille takapuolustaja Sampo Ranta, sekä ratkaisevan TD:n rähmäystilanteesta kirjannut Emil Westrin.

EFAF Cupin viime vuoden voittaja, Søllerød Gold Diggers oli odotetun kovatasoinen joukkue. Nuori pelinrakentaja Zach Shaw osoitti osaavansa heittää palloa, mutta hyökkäyslinja epäonnistui suojelemaan häntä kriittisillä hetkillä ja päästi Roostersin puolustuksen ratkaisemaan ottelun. Tanskalaiset johtivat ottelua kahteen kertaan ensimmäisellä puoliskolla, mutta Roosters otti taisteluhengen kannalta tärkeän puoliaikajohdon viimeisen minuutin TD:llä. Tanskalaisten puolustuksen ykkösmiehenä taisteli alla olevan kuvan hymypoika, Mikkel Vangsgaard jonka iloista peli-ilmettä niukka tappio ei onnistunut hyydyttämään.

Tanskalaisilla oli kertaalleen paikka siirtya kahdenkin maalin johtoon, mutta joukkueen valmennus päätti yrittää TD:n sijasta potkumaalia. Potku toki onnistui, mutta onnistuneesti pelattu TD olisi saattanut olla ottelun käännekohta. Gold Diggers teki kaventavan TD:n ottelun viimeisellä minuutilla, mutta epäonnistui lopulta pelaamaan lyhyen aloituspotkun haltuunsa.

Mikkel Vangsgaard Kuva Gold Diggers

Suomalaisjoukkueiden EFL-pelit jatkuvat kahden viikon kuluttua lauantaina 27. huhtikuuta Wolverinesin kohdatessa Gold Diggersit Espoossa Laaksolahden keinonurmella klo 18.00.

Katso hihlights:  Gold Diggersin julkaisema Highlights video

Lue myös:  Gridiron Live seurasi ottelun kulkua minuutti minuutilta

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Kiitos artikkelista. Oli siisti lukea tarkempi analyysi facebook statusten lisäksi. RedNation!

 • Kun katselee näitä tanskalaisen jefu-kuvaajan ottamia otoksia eilisestä EFL-ottelusta niin jälleen arvostaa vielä piirun verran enemmän suomalaisia valokuvaajia kuten Riku Flink ja Jari Turunen…

  http://www.blind-side.dk/images/2013/EFL/SGD%20vs%20Roosters/s70.htm

 • Kuten asrvasin tälla saralla me suomalaiset olemme parempia… Linkki Salla lahden kuvakokoelmaan ottelusta

  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151578663500435&set=a.10151578621650435.1073741826.43173245434&type=1&theater

 • Gold Diggersin otteluraportin voi lukea joukkueen sivuilta englanniksi: http://gold-diggers.dk/nyheder/2013/4/15/efl-gold-diggers-fall-short-to-helsinki-roosters-in-turnover-battle

 • Juu kyllä suomalaisen jefuscenen valokuvaajat ovat loistavia! Kiitokset niille kenelle se kuuluu. Toivottavasti jätkät jaksaa, kuten myös gridironin toimitus. Nämä viime vuosina tapahtuneet asiat (touchdown.fi / gridiron / 2minuutinvaroitus.com / ja miksei jefu.fi) ovat parasta mitä suomijefun tiedotuksen suhteen on tapahtunut!!!

 • Onko muuten ottelusta tilastoja missään?

 • Eurobowl.info sivun Downloads, ja kun menee sivua alaspäin, löytyy tilastoja satunnaisista otteluista mutta kun kurkistaa esim ainoaa tältä kaudelta tuotettua tilastopläjäystä niin ymmärrän miksi niitä ei tuoteta liukuhihnalta. Kyseessä on excell-taulukko. SAJL:n tilasto-ohjelma on HiFi-tason tuote tuohon verrattuna varmaan ylläpidollisestikin. Odottelen kuitenkin, että tuolle sivulle ilmestyisi Tansakastakin postia. Noilla osallistumis- ja hallinnoitimaksuilla seuroille kuvittelisi tulevan jonkin verran palveluakin.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *