Stan Bedwell Trojans-valmentajaksi

jefumaster 11.4.2013 17:19 Ei kommentteja

Trojans julkaisi maaliskuun lopulla jatkosopimuksen pelinrakentaja Joonas Anderssonin kanssa. Nyt joukkueeseen on liittymässä myös jenkki-QB – päävalmentajan roolissa.

Touchdown Europe julkaisi keskiviikkona ”breaking news” kategoriassa uutisen serbialaisen Kragujevac Wild Boarsin pelinrakentaja Stan Bedwellin siirtymisestä Suomeen kesken sarjakauden. Sebian sarjassa oltiin ehditty pelata ainoastaan yksi kierros, jossa Wild Boars hävisi avausottelunsa murskalukemin 41-14. Bedwell loukkaantui ottelussa ja ensi arvio oli kauden päättyneen hänen osaltaan. Pelinrakentajan roolin lisäksi amerikkalainen oli joukkueensa päävalmentaja.

Tarkempi diagnoosi paljasti, että Bedwell on pelikuntoinen 5-6 viikon toipumisella. Nettijulkaisun mukaan amerikkalainen oli artikkelin julkaisuhetkellä matkalla Suomeen. Tänään Trojans vahvistaa tehneensä sopimuksen kokeneen Suomen kävijän kanssa. Bedwell ei ole kuitenkaan tulossa syrjäyttämään Anderssonia pelinrakantajan paikalta. Hän on Trojansin uusi päävalmentaja. Bedwell on aikaisemmin edustanut Suomessa Pori Bearsia ja Kouvola Indiansia.

Alkanut kausi on Bedwellille Euroopassa kahdeksas. Suomen lisäksi Bedwell on pelannut ja valmentanut Tanskassa Hvidovre Starsissa, Espanjassa Valencia Firebatsissa, Sveitsissä Basel Gladiatorsissa, Italiassa Lazio Marinesissa, Puolassa Wroclaw Giantsissa ja Serbiassa Kragujevac Wild Boarsissa. Amerikkalaisen tämänhetkinen voittoprosentti Euroopassa on 82 % ja saldo 61–14, joista päävalmentajana 26–4. Mestaruuksia on vyöllä kaksi ja lisäksi hän on johdattanut joukkueensa EFAF Cupin finaaliin.

Bedwell kertoo tavoitteensa olevan korkealla Trojansin suhteen:

– En aio tulla Suomeen lomailemaan, vaan näen tämän pitkän aikavälin projektina. Aion tehdä väsymättömästi töitä sen eteen, että Trojans palaa suomalaisen jenkkifutiksen huipulle

Viime kaudella Trojansin liigajoukkuetta valmensi Pauli Ojanen.

Lue myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *