Brandon McElwee ei pelaa Roostersissa

jefumaster 7.4.2013 10:50 2 kommenttia

Helsinki Roosters sai vielä yhden huonon uutisen EFL-kauden kynnyksellä. Yhdysvaltalainen tukimies Brandon McElwee ei pääse Suomeen henkilökohtaisten syitten takia.

Roosters julkaisi McElween sopimuksen jo hyvissä ajoin lokkuussa 2012. Tukimiehen signaus merkitsi samalla sitä, että joukkueessa erinomaisesti pelannut puolustuksen linjan Jaren Wilcox ei mahtunut mukaan joukkueen suunnitelmiin kaudelle 2013. Joukkue on ollut varsin epäonninen harjoituskauden aikana. Se menettänyt talven aikana McElween lisäksi myös Henri Jussilan (RB), sekä Ville Tanskasen (LB) alunperin kaavaillusta miehityksestään.

Roostersin nettisivuilla päävalmentaja Juha Hakala kommentoi amerikkalaistukimiehen viime hetken menetystä ennen EFL-sarjan käynnistymistä:

– McElween pois jäänti ei vaikuta peluuttamiseen puolustuksessa mitenkään. Niillä pelaajilla pelataan, mitä rosterissa on ja jokaiselle löydetään game plan:n kautta sopivat roolit ja vastuut.

– Ensimmäisessä ottelussa vastaamme asettuu tanskalaisjoukkue, jolta on odotettavissa heitto-painotteisempaa hyökkäämistä, joten puolustuksen takakentältä tulemme varmasti siirtämään pelaajia tukimiesosastolle.  

Todennäköistä onkin, että EFL-rosterissa takamiehen paikalle kirjattu Stephen Payton tullaan näkemään viime kaudelta tutulla linebackkerin paikalla ainakin alkukauden aikana.

Viimehetken poisjäännit rosterista ovat kiusallisia joukkueille jotka pelaavat EFL-sarjaa. EFAF.lle ilmoitettuun rosteriin ei saa tehdä muutoksia kauden aikana. Näin olle Roosters ei voi hankkia korvaavaa jenkkivahvistusta EFL-peleihin. Alun perin Roosters ilmoitti EFAF.lle tiukan 45 miehen listan kun säännöt sallivat jopa 60 nimen listan kiinnittämisen. Esim. Wolverines on huomioinut omalla pelaajalistallaan mahdollisen pelinrakentajansa loukkaantumisen backup pelaajan nimeamisellä. Vaahteraliigan rosteriin Roosters voi edelleen hankkia vahvistusta.

SAJL:n uudet siirtosäännöt asettavat 31.3. jälkeen kuitenkin rajoituksia. Huhtikuun alun jälkeen rosteriin lisätty pelaaja joutuu olemaan karenssissa 1-2 ottelua siirtymisajankohdasta riippuen. Näin ollen on jo varmaa, että Wolverinesia vastaan pelattavassa liigakauden avauksessa joukkue joutuu lähtemään peliin kahdella amerikkalaisella ellei McElween tilanne muutu. Mikäli joukkue onnistuisi solmimaan sopimuksen rosteriinsa kuuluneen Wilcoxin kanssa olisi tilanne tulkittavissa jatkosopimukseksi joihin karenssia ei kohdisteta. (Kirjoittajan oma tulkinta jonka voi haastaa)

Lähde: Juha Hakalan haastatelu Roosters-sivuilla

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi