Gold Diggers löysi rahaa kolmanteen jenkkiin

jefumaster 5.4.2013 10:54 Ei kommentteja

Søllerød Gold Diggers lähtee EFL-peleihin kolmen amerikkalaispelaajan vahvistamana. Aiemmin seurajohto kertoi budjetoineensa kauteen ainoastaan kaksi jenkkiä.

Tanskalainen Gold Diggers lähtee viikon päästä lauantaina pelattavaan Roosters-otteluunsa vahvasti tanskalaisittain miehitettynä. Joukkueen 60 hengen rosterissa on kolmen kiintiöamerikkalaisen lisäksi ainoastaan yksi ei-tanskalainen pelaaja. EFAF Cupin voittaja seurasi alkuvuoden aikana mielenkiinnolla suomalaisjoukkueiden varustelukilpaa ja todennäköisesti päätti reagoida asiaan rekrytoimalla loppujen lopuksi jenkkikiintiönsä täyteen. Vielä helmikuussa joukkueen edustaja kommentoi havaintojaan Suomesta näin:

– The finnish teams must be loaded

Gold Diggersin peliä johtaa yhdysvaltalainen Zach Shaw. Viime vuonna joukkueen johdatti EFAF Cupin voittoon tanskalais-qb Alexander Cimadon, joka kuitenkin loukkaantumisten johdosta päätti uransa viime kauteen. Peräti seitsemän kautta kullankaivajien peliä johtanutta Cimadonia on pidetty Tanskan parhaan pelinrakentajana ja johtajahahmon menettäminen on tuntuva kolaus joukkueen aiempaan iskukykyyn.

Pelinrakentajan lisäksi joukkueessa pelaa viimekautiseen EFAF Cup miehistöön kuulunut amerikkalainen puolustuksen linjamies Robert Shapel. Joukkueen viimeisin USA-hankinta on Missouri Southern Universityssa pelannut laitahyökkääjä Bryan North. Joukkueen jenkkejä täydentää neljäs ”importti”, ruotsalainen 135 kiloinen OL-pelaaja Kristoffer Croon, joka Shapelin ohella kuului EFAF Cupin voittoisasti kotiuttaneeseen miehistöön.

Ei live-lähetystä internetissä

GD GameGold Diggersin Kristian Christensen kertoi Gridironille, että Roosters-ottelusta ei ole tarjolla suoraa streaming-lähetystä netissä, vaikka joukkue aiemmin kertoi sellaista harkitsevan. Ikävä kyllä Tanskassa ei ole käytössä myöskään Suomen liigaotteluista tuttua live-tilastoinnin palvelua. Christensenin mukaan joukkue pyrkii tarjoamaan ottelun tilannetietoa sosiaalisen median keinoin Twitterin ja Instagramin avulla:

– There will be live images on our Instagram account and live tweets @golddiggers account

Gridiron julkaisee Søllerød Gold Diggers – Helsinki Roosters ottelun ennakkoartikkelin lähipäivien kuluessa. Itse ottelu pelataan ensi viikon lauantaina, 13.4. klo 15.00 alkaen paikallista aikaa Tanskassa.

Gold Diggersista aiemmin Gridironissa:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *