Wasa Royals – uuden aikakauden alku

Tuomo Tomperi 28.3.2013 12:29 10 kommenttia

Vaasalaisen West Coast Vikings ry:n edustusjoukkue tunnetaan tästä lähin nimellä Wasa Royals.

Keskiviikkona vaasalaisessa Rocktails-ravintolassa pidetyssä lehdistötilaisuudessa seuran puheenjohtaja ja uuden edustusjoukkueen päävalmentaja Seppo Evwaraye esitteli edustusjoukkueen uuden nimen, logon ja peliasut. Uusi ilme on selkeästi erilainen tuttuun Vikingsin siniseen tottuneelle. Wasa Royals on ilmeeltään klassisen perinteinen, mutta myös varsin rohkea ja erottuva kirkkaine värisävyineen ja kultaisine kypärineen.

Muutos ei kuitenkaan ole pelkästään pintapuolinen. Uusi erottuva ilme on merkki muutoksista joukkueessa laajemminkin. Vaasassa haetaan selvää muutosta edustusjoukkueen toimintatapoihin. Royals pyrkii ajamaan ammattimaista otetta lajiin joka osa-alueella. Vaikka suurin näkyvä muutos liittykin joukkueen uuteen ilmeeseen, konkreettisin muutos pelaajille näkyy vaatimustasossa.

– Olemme hakeneet joukkueeseemme kilpailunhenkisiä oikeat mitat täyttäviä nuoria miehiä. Tähän asti signaali pelaajilta on ollut erittäin positiivinen. Vaikka amerikkalainen jalkapallo Suomessa on harrastus, ei tämä ole harrastusjoukkue. Pelaamme vain ja ainoastaan voitosta – aina, päävalmentaja Evwaraye kertoo.

Ehkä hyökkäystämme voisi amerikkalaisittain kutsua nimellä High Octane Ground’n’Pound

– Mielestäni urheilussa hauskinta on se, kun on valmistautunut huolella, antanut kaikkensa ja voittanut sen tuloksena, Evwaraye kiteyttää.

Royals ei kuitenkaan täysin korvaa Vikingsia – jatkossa vaasalainen Vikings pelaa III-divisioonaa. Myös emoseura jatkaa nimellä West Coast Vikings.

– Pidemmän tähtäimen tavoitteena on, että Vikingsista tulee harrastejoukkueen sijasta ”haastajajoukkue”, minne nuoret ja uudet lajin harrastajat ohjataan, jos fyysiset tai lajitaidolliset kyvyt vielä riitä edustukseen, Evwaraye kertoo.

– Vikings siis säilyttää omat värinsä ja peliasunsa.

Mitä uudistus tarkoittaa?

Thomas Ceken oli yhtä hymyä lehdistötilaisuudessa. Kuva: Samppa ToivonenRoyals julkaisi tilaisuudessa myös virallisesti Seinäjoella pitkään pelanneen Thomas Cekenin sopimuksen. Evwaraye näkee Cekenin liittymisen joukkueeseen tärkeänä osana Royals-kulttuuria. Royals haluaa luoda mielikuvan kovaa treenaavasta joukkueesta, johon sitoudutaan ja jonka puolesta taistellaan. Evwraye hakee joukkueeseen periksiantamattomia, fyysisiä, nopeita ja päättävisiä pelaajia. Royalsissa jatkavat kokenut Arto Similä, nuori linjamies Oliver Vasanoja, pelinrakentaja Walter Vasanoja sekä moni muu viime kauden avainpelaaja. Tällä hetkellä yhdistyksen edustusjoukkue Royals ilmoittaa rosterinsa laajuudeksi 27 nimeä.

Yksi uuden brändäyksen tavoitteista on nostaa joukkueen profiilia Vaasan seudulla ja huutaa kovaan ääneen ”Hei me olemme olemassa!” Vaasassa on pelattu amerikkalaista jalkapalloa lähes 30 vuotta, mutta kuitenkin vain harva vaasalainen edes tietää joukkueesta. Evwarayen mukaan tunnettavuus on sellainen asia, johon Royals haluaa saada muutosta.

– Tottakai halusimme samalla luoda nuorelle urheilijalle ja fanille vetovoimaisen tuotteen, johon lähteä mukaan.

Wasa Royals lähtee yhtenä mestarisuosikkina kesäkauden II-divisioonaan. Sarja on tullut huomattavasti eteenpäin 2000-luvun alusta. Joukkueiden taso toki edelleen vaihtelee, mutta sarjasta löytyy useita elinvoimaisia, potentiaalisia joukkueita. Lohkossa A pelaava Royals kohtaa I-divisioonan runkosarjan viime kaudella voittaneen Pori Bearsin sekä kotona että vieraissa.

– Tavoitteenamme on pelata nopeatempoista ja fyysistä jenkkifutista. Sille näyttäisi olevan markkinarakoa, kun yhä useammat joukkueet ovat siirtyneet spread-hyökkäyksiin. Palloa ei todennäköisesti tulla koskaan minun aikanani näkemään 40 kertaa ilmassa ottelua kohden.

– Ehkä hyökkäystämme voisi amerikkalaisittain kutsua nimellä High Octane Ground’n’Pound, Evwaraye myhäilee.

En usko voivani vaatia jätkiltä ankaraa sitoutumista, jos he eivät tiedä, että tulen olemaan remmissä pidemmän aikaa

30-vuotias vaasalaislähtöinen Evwaraye on suomalaisille tuttu maineikkaan pelaajauransa ansiosta. Nebraskan suuryliopistossa vuosina 2001-2005 pelannut pelannut järkälemäinen hyökkäyksen linjamies oli mukana NFL-joukkue Minnesota Vikingsin harjoitusvahvuudessa kaudella 2007. Evwarayen pelaajaura päättyi kauden 2010 päätteeksi Vaahteramaljan voittoon Porvoon Butchersissa. Ensi kaudella hän valmentaa samassa sarjassa Helsinki East City Giantsia valmentavan veljensä Ari Evwarayen kanssa. Vaikka Royals ja Seppo Evwaraye lähestyvätkin projektia vuosi kerrallaan, on joukkueen visiot ja tavoitteet tehty seuraavaa viittä vuotta ajatellen.

– En usko voivani vaatia jätkiltä ankaraa sitoutumista, jos he eivät tiedä, että tulen olemaan remmissä pidemmän aikaa, Evwaraye vakuuttaa.

– Vaasa on kotini, ja tänne haluan tehdä elämäni. En voisi tällä hetkellä kuvitella valmentavani muualla, poislukien ehkä maajoukkuepestejä.

Uusi Royals on päävalmentajansa näköinen joukkue, jolle tärkeitä arvoja ovat urheilullisuus, sitoutuneisuus, ylpeys ja rakkaus lajiin. Royals haluaa tuoda yhteen tavoitteellisia ja kunnianhimoisia pelaajia taustaan katsomatta. Mitä ensimmäinen vuosi uudessa komennossa tuokaan mukanaan? Sen näemme kesällä, kun Evwaraye ja Royals virallisesti kääntävät uuden lehden vaasalaisessa jenkkifutishistoriassa.

Katso myös

Mitä tykkäät Royalsin uudesta ilmeestä?

Kommentoi

 • Tää on kyl hieno juttu!

 • Tossa on sitä munaa mitä tää laji kaipaa.. Monessa jengissä mietitään karvojen kasvatusta mutta Vaasassa mentiin suoraan asiaan. HIENOA ja tosta voi ottaaa moni mallia.

 • Ei taida pelata kakkosessa ensi kesänä Royals nimellä kun ei ole sinne ilmoittautuut sillä nimellä.
  Säännöissä ei tunneta nimenvaihtoa mahdollistava pykälää.

  Hieno juttu kun brändätään uusiksi. Toivotavasti kantaa hedelmää.

 • Hei Alix, mitä vitun lupaa kukaan tarvitsee nimenmuutokseen. Mitä helveton säänyöjä sä halut seurojen markkinoinnille keksiä.

 • Olisihan sen rosterinkin voinut nähdä, jos noin monta ukkoa jo sopimuksen on kirjoittanut. Ainakaan sitä en tuolta löytänyt.

 • Nyt näkyis löytyvän rosteri joukkueen FB-sivulta.

 • On se tuolla kotisivuillakin, missä sen kuuluukin olla. Tuo lärvikirjahan on täydentävää sosiaalista mediaa.

 • Mitäköhän tarkoittaa Vikings-jutun viimeisessä virkkeessä mainittu SAJL:n sarjauudistus??

  http://www.vikings.fi/tpl_actual_01.asp?sua=1&lang=1&s=362

 • http://www.sajl.fi/?x118281=1062892

  ”Kevätliittokokous
  Kevätliittokokous pidetään sunnuntaina 14.4. ja toimialapalaveri lauantaina 13.4. Tampereella. Liittokokouksessa hyväksytään kilpailujärjestelmät vuosille 2014-2016. Kutsut jäsenseuroille toimitetaan erikseen. Lauantaina järjestetään Vaahteraliigan ja 1-divisioonan sekä 2-divisioonan sarjakokoukset. Sunnuntaina on liittokokous.”

  Parin viikon päästä ollaan viisaampia, mutta kyseessä lienee huhuissa pyörinyt III-divarin muuttaminen 11v11 sarjaksi ja kakkosen joukkueiden jakaminen kahteen eri sarjaan. Tuohon kolmoseen sitten mukaan myös halukkaat joukkueet nykyisestä kolmosesta. IV-divari sitten nykyisen kolmosen säännöillä.