Kohti Kööpenhaminaa

Tuomo Tomperi 26.3.2013 10:28 2 kommenttia

U19-maajoukkue leireilee viimeisen kerran ennen huhtikuun alun ratkaisevaa Tanska-ottelua tulevana viikonloppuna.

Huhtikuun kuudentena Kööpenhaminassa käytävä ottelu tarjoaa voittajalleen paikan U19-ikäluokan EM-lopputurnaukseen. Venäjän Tšeljabinskiin suunniteltu turnaus jouduttiin kuitenkin perumaan viime kuussa alueelle pudonneen meteorin aiheuttamien vaurioiden vuoksi, sillä turnaukseen varatut varat ohjattiin uudestaan vahinkojen korjaamiseen. Turnaus pelataan tavalla tai toisella, mutta mikäli EFAF ei löydä turnaukselle nopeasti uutta isäntämaata, saatetaan ottelut pelata hajautetusti tai vasta vuonna 2014.

Luonnonkatastrofi ei kuitenkaan vaikuta mitenkään Kööpenhaminan otteluun, jonka häviäjän pelit loppuvat joka tapauksessa siihen. Maajoukkue on leireillyt jo muutamaan kertaan keväällä ottelua silmällä pitäen. Ottelun lähestyessä Suomi hioo vielä yksityiskohtia pääsiäisenä, kun kaksipäiväinen leiri järjestetään Pajulahdessa. Molemmat päivät sisältävät kaksi harjoitusta sekä runsaasti luokkahuonesessioita, joiden avulla ajetaan pelisysteemiä sisään.

– Imatran leirien jälkeen myös pelikirja on tarkentunut ja tiivistynyt, ja varmasti nojaa nyt joukkueen vahvuuksiin, maajoukkueen joukkueenjohtaja Toni Vahla kertoo.

– Tavoitteena on ajaa pelikirjaa sisään ja hioa ajoituksia lopulliseen kuntoon. Varmasti myös valmennuksen ajatuksissa depth chartkin on valmis pääsiäisen leirin jälkeen. Viikonloppu tulee olemaan erittäin tiivis, mutta mielestäni tällainen intensiivinen leiri vajaata viikkoa ennen Tanska-peliä antaa hyvät eväät hioa joukkueen lopulliseen kuntoon. Uskon, että joukkue tulee olemaan tasaisen vahva jokaisella osa-alueella.

Esa Vanhoja huudatti kansaa Suomen voittaessa Tanskan U19 PM-kisoissa 2010. Kuva: Touchdown.fiMaajoukkue on kärsinyt joidenkin maajoukkuetason pelaajan loukkaantumisista kevätkaudella. Muutama runkopelaaja on myös vaihdossa Yhdysvalloissa kesään saakka, joten aivan täydellä miehityksellä joukkue ei Tanskaan pääse lähtemään. Suomi on ilmoittanut EFAF:lle sallitusta 75 miehestä 47 pelaajaa, kun taas Tanska lähtee ainakin paperilla otteluun täydellä 75 miehellä. Suomen vuosina 1994, 1995 ja 1996 syntyneistä pelaajista muutama on nähty viime kaudella tärkeissä rooleissa myös liigatasolla.

Voitolla joukkue vahvistuisi jatkopeleihin vielä tuntuvasti. U19-maajoukkueella on kuitenkin käytössään niin laaja materiaali, ettei joukkueenjohtaja Vahla ole kuitenkaan huolissaan Kööpenhaminaan lähtevästä joukkueesta.

– Uskon, että lauantaina 6.4. meillä on iskukykyinen joukkue valmiina kaatamaan Tanskaa!

Kommentoi

  • Juutit voittivat 27-6. Tanskalaisten heittopeli oli näköjään melkoista myrkkyä ja oma heittopeli takkusi. Toiselle puoliajalla lähdettiin 7-6 juuteille, mutta toisella puoliajalla juutit tekivät kolme TD:tä, johon meikäläiset eivät pystyneet vastaamaan.

  • SAJL:n sivuilla juttu: http://www.sajl.fi/?x167512=1148053