Mika Nissinen sopimukseen Oulussa

Tuomo Tomperi 25.3.2013 6:57 Ei kommentteja

Viime kaudella Jaguaareissa liigaa pelannut 21-vuotias keskushyökkääjä on ensi kauden revontulihyökkäyksen kulmakivi.

Oulussa asuva Lights-kasvatti on harjoitellut syksystä asti oululaisjoukkueen kanssa, mutta päätös sitoutua joukkueeseen ensi kaudella syntyi vasta kevätpuolella. Henri Jussilan ja Micky Kyein kanssa samoissa nuorisomaajoukkueissa maatamme edustanut Nissinen on ensi kaudella Northern Lightsin ehdoton ykköskeskushyökkääjä. Vaikka Lights tuleekin luottamaan ensi kaudella varsin heittopainotteiseen Air Raid -hyökkäykseen, ei keskushyökkääjän rooli kuitenkaan jää vähäiseksi. Kahdessa eri joukkueessa Vaahteraliigaa pelaneelta Nissiseltä odotetaan tulevalla kaudella murtautumista kansalliseen eliittiin.

Kausi 2011 Lightsissa kului Nissisellä vaihtomiehen roolissa Mikko Suutarin ja Olli Mämmelän varjossa. Nissistä käytettiinkin toissakaudella runsaasti puolustuksen puolella. Viime kautta varjostivat ikävät loukkaantumiset sekä asepalvelus. Northern Lightsin joukkueenjohtaja Jyrki Seppälä odottaa mieheltä tulevalla kaudella paljon.

– Vastuuta tarjotaan – toivottavasti mies ottaa sen vastaan, Seppälä kommentoi.

– Nyt Nissinen voi keskittyä yhteen rooliin. Uskon, että Mika tulee tekemään hyvän kesän ja lyö itsensä läpi niin kentällä kuin tilastojen valossa. Meillä on jo pitkä historia Mikan kanssa junioreista asti, ja minulla on täysi luotto häneen pelaajana.

Joukkueenjohtaja uskoo Nissisen tehneen oikean päätöksen tulevan kauden seurastaan, vaikka hänen palveluksiaan metsästivät myös useat liigaseurat. Northern Lightsissa väkivahva Nissinen tulee saamaan runsaasti vastuuta niin juoksu- kuin heittopelissäkin. Komean Lights-uransa kauteen 2011 päättäneeseen vikkeläjalkaiseen Suutariin verrattuna Nissisen juoksutyyli on suoraviivaisempi. Nissinen (178cm/90kg) on myös hieman edeltäjäänsä isokokoisempi.

Nissisen varamiehenä nähdään tulevalla kaudella nuori 18-vuotias Joona Törmänen. 28-vuotias Olli Mämmelä on ollut loukkaantumisen vuoksi sivussa käytännössä koko talvikauden. Hänen pelaamisensa kesällä on epävarmaa.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *