Eagles – jenkkifutista Kotkassa

Gridiron Staff 25.3.2013 10:16 Ei kommentteja

Korkeakoulusarjaan osallistuvan Kymeenlaakson AMK:n Eaglesin lisäksi Kotka Eagles valmistelee kesäsarjoihin osallistumista.

Korkeakoulusarjan lohkoon 3 on tänä vuonna osallistunut uusi joukkue – KyAMK Eagles. Pääosin uusista jenkkifutareista koostuva joukkue pelaa Aalto Predatorsin ja NDU Black Knightsin kanssa samassa lohkossa. Lauantain ulkona pelatussa kotiottelussaan Eagles oli jo lähellä ottaa avausvoiton, mutta vieraileva Aalto Predators vei kuitenkin pisteet lukemin 0-6. Joukkue päättää kautensa niinikään ulkona ensi keskiviikkona, kun vieraaksi saapuu Maanpuolustuskorkeakoulun lohkokärki Black Knights.

Kouvolan Lehtomäen kentällä pelattavat Eaglesin kotiottelut ovat sarjan historian ensimmäiset ottelut ulkona. Kotkasta ei löytynyt joukkueelle sisätekonurmea, mutta joukkuetta paljon tukeneen Kouvola Indiansin Mika Lindholmin kautta kotiotteluille löytyi sijainti. Eaglesin Osku Karttunen kiittelee Indiansia kenttäolojen järjestämisestä.

– Sää oli hyvä ja lämpötilakin vallan mainio! Kouvola Indians on muutenkin auttanut meitä paljon muun muassa varusteiden suhteen. Kotkassa on ainoastaan yksi sisätekonurmi, ja se on tosi ahkerassa käytössä.

Monen muun joukkueen tapaan myös KyAMK Eagles harjoittelee liikuntasalissa. Karttusen mukaan tilat ovat muuten varsin sopivat, mutta sali saisi olla suurempi. Noin kolmanneksen pelikentästä kattava tila ei tarjoa parhaita mahdollisia olosuhteita heittopelin harjoitteluun. Eaglesin hyökkäyspeli luottaakin varsin vahvasti juoksuun. Nopea Jan Olkkonen on ollut joukkueen hyökkäyspelin kulmakivi.

– Olkkoselle on pelattu paljon palloa. Tämän oli ainakin Aalto huomannut. He onnistuivatkin hyvin estämään lauantaina juoksupeliemme onnistumisen. Puolustus on meillä ollut tosi vahva. Viime pelissä Aalto onnistui vain kerran tekemään touchdownin, tosin tällä kertaa se riitti ottelun voittoon.

KyAMK Eaglesissa on muutama aikaisemmin Kouvola Indiansissa ja Hyvinkää Falconsissa lajia harrastanut pelaaja, mutta suurin osa pelaajista on uusia. Kotkassa pyritään siirtämään laji-innostusta myös kesäkaudelle. Tänä vuonna toimintansa aloittanut Kotka Eagles on hankkinut harjoitusajat kesälle, ja käynnistelee myös junioritoimintaa kaupungissa. SAJL:n alaisiin sarjoihin joukkue ei ole ilmoittautunut, mutta asioiden edetessä suunnitelmien mukaan sekin on varmasti asialistalla pian. Kotka Eaglesin edustajana toimii tällä hetkellä Kouvola Indiansin Lindholmin lisäksi myös Indiansissa pitkään pelannut Patrik Thesleff.

KyAMK Eaglesin kauden viimeinen kotiottelu pelataan keskiviikkona Kouvolan Lehtomäen kentällä klo 19 keinovalojen alla.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *