Back in business, Jaguaarit

jefumaster 22.3.2013 20:32 7 kommenttia

Jaguaareja on pidetty tähän mennessä suurimpana häviäjänä siirtomarkkinoilla. Perjantaina julkaistut sopimukset hiljentävät kovimman kohinan.

Jyväskylästä on talvikauden kuluessa kuulunut yksisuuntaisia siirtouutisia toinen toisensa perään. Joukkue on menettänyt useita avainpelaajiaan eikä korvaajia ole löytynyt kuin menneen kauden tusinatavaraksi osoittautuneelle jenkkikolmikolle. Perjantaina Jaguaarit löivät tiskiin tukun sopimuksia, jotka luovat keskisessä Suomessa uskoa joukkueen menestymiselle myös tulevana kesänä. Joukkueen omassa viestinnässä kurssin sanotaan kääntyneen kohden pudotuspelejä. Jaguaarit is back in business!!

Jaguaarien ensimmäinen kotimainen vahvistus on mies kokeneemmasta päästä, hyökkäyksen linjamies Harri Väyrynen. Aiemman jaguaariuransa ohella Harri on pelannut kotimaassa mm. Trojansissa, sekä Northern Lightsissa. Kainsainvälistä kokemusta mies on kerännyt kahden kauden ajan Calanda Broncojen paidassa, Broncojen riveissä Väyrynen oli voittamassa EFAF Cupia vuonna 2010. Maajoukkueessakin käväissyt mies on todellinen vahvistus aiemmin kapeaan Jaguaarilinjaan.

Kolme europelaajaa

Väyrysen ohella Benjamin Jensen esitteli joukkueensa vahvistuneen kolmella eurooppalaisella pelaajalla. Aiemmin Gridiron kertoi brittiläisen puolustuksen takamiehen, Luke Painterin julkaisseen sopimuksensa Jaguaarien kanssa. Linjamiehistöön perjantaina esitelty toinen vahvistus, Malik Mustapha tulee myös saarivaltakunnasta. Kookas britti (186cm/136kg) osaa pelata linjapositioita pallon molemmilla puolilla, mutta päätyönään hän pitää puolustusta. 22-vuotias Mustapha aloitti kontaktiurheilun rugbyn parissa, mutta korkeakouluun siirtymisen myötä aloitti jenkkifutiksen pelaamisen vuonna 2009 Plymouth Blitzin joukkueessa. Korkeakoulupallon ohella Malik on ehtinyt pelata amerikkalaista jalkapalloa Cambridgeshire Catsin riveissä.

Keskushyökkääjäpulaansa Jaguaarit paikkaavat 21-vuotiaalla ruotsalaisella, Josef Sakerilla (180cm/94kg). Viime kaudella Saker pelasi Örebro Black Knightsien riveissä. Josefin meriittilistalta löytyy nuorten pohjoismainen mestaruus vuodelta 2010. Viime kauden päätteeksi nuori pelaaja valittiin Örebrossa kauden kehittyneimmäksi pelaajaksi.

Yli 40 ulkomaalaista pelaajaa Vaahteraliigaan

Tänään julkaistu euro-kolmikko nostaa Jaguaarien ulkomaalaispelaajien määrän kuuteen. Aiemmin joukkue on esitellyt vahvistuksinaan yhdysvaltalaiset pelinrakentaja Evan Mozzohin, keskushyökkääjä Walter Pamin, sekä takamies Demetrius Codyn. Kuudella “importillaan” Jaguaarit nostaa itsensä liigan jaetulle neljännelle sijalle, mitä tulee tähän mennessä julkaistuihin ulkomaalaispelaajiin. Uusien vahvistusten rohkaisemana Jaguaarit kertovat tavoittelevansa vakavissaan liigan play off-paikkaa. Päävalmentaja Jensen uskoo lujasti joukkueensa tulevaan iskukykyyn ja lupaa joukkueen nettisivuilla tavoitteen olevan korkealla:

Liigajoukkueet ovat julkaiseet tulevan kauden rostereihinsa tähän mennessä Gridironin laskujen mukaan jo 42 ulkomaalaispelaajan nimet

– Europelaajat ovat vahva lisä keskisuomalaiseen Jaguaariperheeseemme ja voin luvata, että olemme vahvempi joukkue kuin kesällä 2012.

Mitalipelitavoitteensa kanssa Jaguaarit eivät suinkaan ole yksinään markkinoilla. Tuleva kausi näyttää olevan yksi kaikkien aikojen kansainvälisimmistä, kun mittarina käytetään ulkomailta joukkueisiin värvättyjen pelimiesten määrää. Vaahteraliigajoukkueet ovat julkaiseet tulevan kauden rostereihinsa tähän mennessä Gridironin laskujen mukaan jo 42 ulkomaalaispelaajan nimet. Todennäköisesti kokonaismäärä ei tule jäämään tähän kevään edetessä. Esimerkiksi Vantaan Taft on tähän mennessä kirjannut joukkueeseensa vasta yhden amerikkalaispelaajan nimen. Lukumääräisen listan kärjessä ovat Kouvolan Indians ja Helsingin Wolverines kahdeksalla vieraan maan passia kantavalla miehellään.

Lähde: Jaguaarit lastasi laivansa – kurssi kohti pudotuspelejä!

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Mistä tämä rahasampo on löytynyt??Nyt suomi jefussa tehdään isoa piikkiä.

 • Joukkueet panostavat todella paljon näköjään pelaajiin. Eli kaudesta tulee kiinnostava!
  Tekeekö toimitus vielä toukukuussa uuden arvion voimasuhteista, vai pitääkö odottaa että saadaan pelattua ensimmäinen kierros?

 • Kyllä ennen kauden alkua ehditään spekuloimaan voimasuhteita moneen kertaan. Odotetaan ensin, että saadaan nuo jenkkikiintiöt täyteen kaikkien osalta tai tieto siitä että kiintiö jää vajaaksi. EFL-joukkueiden osalta rosterianalyysit saadaan kasaan jo aiemmin.

 • Ei nämä paljon jaguaarien osakkeita nosta. Varmistaa ehkä sen, että kausi saadaan läpi vietyä.

 • Pakko kyllä ihmetellä, että mistä näihin kaikkiin pelaajiin on yht’äkkiä löytynyt rahaa. Toivottavasti ei mennä vaan yhden kauden tähtäimellä ja syksyllä mietitään, että mitäs nyt tehdään (case Rajaritarit 2011).

  Kukaan näistä ulkkareista tuskin on tullut suomeen vain rakkaudesta lajiin…

 • Itse asiassa useammallakin europelaajalla on ainakin Europlayers-profiilissaan merkintä siitä, että eivät odota saavansa maksua pelaamisestaan. pelaavat siis rakkaudesta lajiin mutta useimmat odottavat kuluttomuutta kaudesta eli kyllä seuralle aiheutuu menoja näistäkin.

 • Tätä juuri meinasin, että vaikka varsinaista palkaa ei makseta, niin asuminen, safkat, vakuutukset, lisenssit ym. tuo jo jokaisen pelaajan kohdalla kuluja seuralle.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *