III-divisioona käynnistyy kuunvaihteessa

Gridiron Staff 20.3.2013 21:16 5 kommenttia

III-divisioona ottaa varaslähdön kauteen 2013, kun sen ensimmäinen osaturnaus pelataan lauantaina 30.3 Iisalmen jalkapallohallissa.

Iisalmen turnauksessa Nokia Hunters, Kiuruveden Milky City Farmers ja Joensuu Wolves mittaavat toistensa lopputalven kunnon. Loput turnaukset pelataan sitten kesäkuun aikana. III-divisioonan voittaja selviää 29.6 pelattavassa lopputurnauksessa.

Vähälle huomiolle jäänyt III-divisioona on sarjaan osallistuvien joukkueiden mielestä loistava tapa harrastaa lajia pienemmällä rosterilla ja hieman rennommalla otteella. Sarjaan osallistuvien joukkueiden kesken vallitseekin varsin omatoiminen ja avoin tunnelma.

– Yksi alkavan kauden tavoitteista sarjan osalta on nostaa sen profiilia ja osoittaa ettei kolmosdivarikaan ole ihan pelkkää puuhastelua, Hermanni Kauranen Vaasa Vikingsista toteaa hymy huulessa.

Tänä vuonna sarjaan osallistuu viisi joukkuetta: Malmi Blaze, Nokia Hunters, Kiuruvesi Milky City Farmers, Vaasa Vikings ja Joensuu Wolves. Runkosarjassa pelataan yksinkertainen sarja kolmen joukkueen turnauksina. Näin ollen jokainen joukkue pelaa kahdessa turnauksessa yhteensä neljä runkosarjaottelua. Viidestä joukkueesta neljä parasta etenee lopputurnauksessa pelattaviin pudotuspeleihin.

III-divisioonan ottelut pelataan 7vs7-säännöin. Nämä säännöt eroavat 11vs11-säännöistä käytännössä vain kentän koon, peliajan ja kenttäpotkujen puuttumisen suhteen. Säännöt eroavat joiltain osin käynnissä olevan korkeakoulusarjan säännöistä. Korkeakoulusarjassa ottelut pelataan kahdeksalla miehellä, ja pelaajien sijoittumisessa on joitain rajoituksia. III-divisioonassa tilaa on huomattavasti korkeakoulusarjaa enemmän, vaikka pelaajia on kentällä yksi vähemmän.

Kommentoi

  • Toivottavasti kolmonen on kaikin puolin menestys tänä vuonna. Tämänkaltaiselle sarjalle on tilausta.

  • Todella hienoa että nostetaan kolmosta otsikoihin. Mielipiteeni onkin että kolmoseen pitäisi saada paljon enemmän joukkueita. Ja 7vs7 on hyvä systeemi, koska pienemmätkin paikkakunnat/porukat voi saada joukkueen kokoon. Veikkaisin että harrastaja halukkaita on useita, mutta ei mahdollisuuksia. Ehkä kolmosta pitäisi mainostaa enemmän? Korkeakoulusarjakin kasvaa samalla tavalla jo aika tahtia.

  • Kohta pääsee ryskään ^^

  • Mites eka turnee meni? Mistään ei irtoa tietoa, sajl!?!?