Jarrod Williams Nokia Ghosthuntersiin

Gridiron Staff 19.3.2013 9:32 Ei kommentteja

Nokia Ghosthuntersin puolustuksen takakenttää vahvistaa tulevalla kaudella amerikkalainen Jarrod Williams Rhode Island Ramsista.

Toukokuussa joukkueeseen liittyvä 25-vuotias Williams on pelannut yliopistouransa Rhode Island Ramsin riveissä (1AA). Ensisijaisesti Williams on pelannut puolustuksen takakentällä sekä erikoisjoukkueissa, mutta hän on myös pelannut hyökkäyksessä running backin paikalla. Yliopistouransa aikana Williams keräsi 42 ottelussa 101 soolotaklausta, avusti 42 taklauksessa (yht. 143). Syötönkatkoja miehen tilastoihin on kertynyt 9 kappaletta ja potkunpalautusjaardeja on kertynyt yli 500.

184-senttinen ja 91-kiloinen Williams tulee Nokialla pelaamaan puolustuksessa, hyökkäyksessä ja erikoisjoukkueissa. Tuleva urakka ei kuitenkaan pelota Williamsia – päinvastoin.

– Pelasin jo Collegessa molemmilla puolilla palloa sekä erikoisjoukkueissa. Odotan erityisesti erikoisjoukkueissa pelaamista, koska hoitamalla tämän osa-alueen hyvin, voimme vaikuttaa koko pelin kulkuun . Tulemme varmasti tekemään pisteitä myös erikoisjoukkueissa, toteaa innostunut Williams.

Ghosthuntersin päävalmentaja Sami Telenius on hyvillään ulkomaalaishankinnasta.

– Olemme erittäin tyytyväisiä uuteen vahvistukseemme. Jarrod William on lahjakas urheilija ja todellinen monitoimikone kentällä. Williams on erittäin fyysinen ja nopea pelaaja joka sopii meidän muottiimme samoin kuin Dan O´Connell viime kaudella. Positiivista on myös se, että hän tietää mihin tulee ja on saanut paljon tietoa seurasta ja Suomesta O´Connelilta. Williams oli alusta asti ykköskorin mies vallittaessa pelaajaa tälle kaudelle.

Williamsin vihjaama Dan O’Connelin paluu Nokialle ei ole poissuljettu vaihtoehto.

Jarrod Williamsin päätyminen Nokialle ei ole täysin sattumaa. Viime kauden jenkkivahvistus Dan O’Connell pelasi samassa yliopistossa Williamsin kanssa ja on ollut todellinen myötävaikuttaja asiassa. Myös Williams itse myöntää asian.

– Kuulin ensimmäisen kerran Nokiasta ja Ghosthuntersista hyvältä ystävältäni Dan O’Connellilta. Hän suositteli joukkuetta ja mahdollisuutta pelata jalkapalloa toisella puolen maailmaa. Voin rehellisesti sanoa, että ilman Dania en välttämättä olisi tässä tilanteessa ja valmistautumassa viettämään kesää Suomessa. Hän haluaa että menestyn Ghosthuntersin mukana! Toivottavast Dan saa asiansa järjestymään siihen malliin, että Keskuskentällä nähdään tulevana kesänä kaksi Rhode Islandin kasvattia.

Williamsin vihjaama Dan O’Connelin paluu Nokialle ei ole poissuljettu vaihtoehto. Myös päävalmentaja Telenius toivoo, että Keskuskentällä nähdään tulevana kesänä Rhode Islandin kasvatteja kaksin kappalein.

– On tosiaan mahdollista, että kesällä kentällä nähdään kaksi Rhode Island Ramsin pelaajaa. O´Connell yrittää järjestää asiansa niin että hän pääsee takaisin Nokialle. Siinä olisi kova paketti mille tahansa joukkueelle!

Williams valmistautuu tällä hetkellä tulevaan kauteen Rhode Islandilla ja vakuuttaa olevansa kunnossa kun pelit toukokuussa alkavat.

– Olen muuttanut Offseason-harjoitteluani ja tulokset ovat olleet mielettömiä. Treenaan tällä hetkellä 5 kertaa viikossa todella kovaa crossfitiä, josta olen saanut lisää kuntoa, kestävyyttä ja voimaa. Tämä lisäksi teen viikottain kovan voimannostotreenin. Kun tulen Suomeen, olen heti valmiina pelaamaan!

Tulevan kesän odotuksia ja terveisiä mies maalailee voitonnälkää uhkuen.

– Olen tulevana kesänä ensimmäistä kertaa Euroopassa ja odotan kesää todella innolla. Odotan meiltä vain ja ainoastaan mestaruutta ja olen omalta osaltani valmis tekemään kaiken sen eteen. I’m all in it to Win it!

Kaudella 2012 keskushyökkääjän tontilla pahojaan tehneen Dan O’Connellin liittyminen joukkueeseen tekisi Ghosthuntersille epäilemättä hyvää. Joukkue menetti talvikaudella keskushyökkääjä Christoffer Anttilan Roostersiin, joten joukkue kaipaa kipeästi vastuunkantajaa pallonkantajan tontille. Viime kaudella tuhojaan tehnyt O’Connell pystyy pelaamaan myös puolustusta, mutta Williamsin liittyminen joukkueeseen tarkoittanee, että hänet nähtäisiin vain hyökkäyksen puolella.

Viime kaudella Ghosthunters pelasi koko kauden yhdellä amerikkalaisvahvistuksella, mutta voitti silti keskellä kautta kuusi ottelua peräjälkeen ja oli pitkään tarjolla jopa runkosarjan voittajaksi. Tulevalla kaudella Sami Teleniuksen ja Rami Liljan valmentamalta joukkueelta on lupa odottaa paljon. Oulu Northern Lightsin varastaessa huomion siirtomarkkinoilla Nokia on jäänyt uutisoinnissa varjoon, mutta varsinkin jos Dan O’Connell liittyy joukkueeseen, voidaan Ghosthuntersia pitää yhtenä sarjan suosikkeina tulevalla kaudella.

Lue myös

Kommentoi