Sveitsiläispelaaja Wolverines-hyökkäykseen

jefumaster 11.3.2013 19:36 4 kommenttia

Helsinki Wolverines paikkaa Tommi Pintan jättämän aukon sveitsiläisellä Cedric Charpillozilla. Kookas laitahyökkääjä pelasi kaudella 2012 Bern Grizzliesin riveissä.

Viime kaudella kovaa jälkeä, mm. 14 TD:tä, tehneen Pintan siirtyminen Saksaan merkitsi Wolverines-hyökkäykselle lähes korvaamatonta menetystä iskukykyyn. Tämän kevään ”viimeisenä rekrytointinaan” joukkue esitteli tänään sveitsiläis-ranskalaisen Cedric Charpillozin. Kaudella 2011 Charpillozin kanssa Kiel Baltic Hurricanesissa pelannut Efe Evwaraye suositteli kookasta (198cm/115kg) sveitsiläistä Wolverines valmentaja Mark Garzalle jopa Tommi Pintaa taitavampana tight endinä.

Sharpilloz on pelannut aiemmissa joukkueissaan monipuolisessa roolissa. Sisemmän laitahyökkääjän paikan ohella hän on juossut pallo kanssa keskushyökkääjänä ja pelannut puolustuksessa endinä. Uransa aikana Cedric on ehtinyt pelata Sveitsin ja Saksan ohella myös Ranskassa Paris Flashissa ja edustanut lukuisia kertoja maataan maajoukkuetasolla. Kauden 2012 maajoukkuepeleissä kookas TE palkittiin joukkueensa MVP-valinnalla. Hurricanesin nettisivuilla 32-vuotiasta sveitsiläistä kehutaan nopeaksi, pallovarmaksi ja iskunkestäväksi hyökkäyspelaajaksi joka osaa lisäksi blokata linjapelaajana. Hänellä on hallussaan Sveitsin passin lisäksi myös Ranskan passi joten Cedric lasketaan eräänlaiseksi kahden passin pelaajaksi Suomen EU-säännösten puitteissa.

Rekrytoinnit nyt suoritettu

Wolverinesin urheilutoimenjohtaja Mark Garza kertoo nyt saaneensa rekrytointiurakkansa päätökseen ja on aika kääntää lippalakin päävalmentajapuoli esille. Garza vaikuttaa vilpittömän tyytyväiseltä viimeiseen kaappaukseensa. Kookas Charpilloz syventää rosteria nimenomaan niillä alueilla, jotka ovat näyttäneet haasteellisimmilta Wolverinesin miehistössä. Uuden pelaajansa tulevaa roolia päävalmentaja kuvaa näin:

He is a beast as a blocker

– Cedric can take over a game with his size and quickness. Plus he is a beast as a blocker. We can flip the TE or go double tight with him and Nikita. We need to stay consistent to compete week in week out vs the best in the EFL and Maple league

Sharpilloz nostaa Wolverinesin ulkomaalaispelaajien määrän kahdeksaan. Joukkueen amerikkalaiset ovat viime kausilta tutut Cedric Johnson (QB), Stephen Stokes (RB) sekä Jeremy Henderson (DB). Myös bloggaava britti, Ric Hennessy jatkaa joukkueessa jo neljättä kauttaan. Uusina vahvistuksinaan helsinkiläiset esittelevät kanadalais-italialaisen Robert Schaper-Kotterin (LB/RB) ja nyt julkaistun sveitsiläisen Sharpillozin. Mukaan vahvuuteen on nostettu myös edellä esitettyjä hieman kokemattomammat virolainen Ardo Aasmaa (OL) sekä venäläinen Nikita Shevshenko (TE) johon Garza viittaa TE-roolituksesta kertoessaan.

Ensimmäistä kertaa ahmapaidan päällensä tulevat pukemaan lisäksi kahden passin suomalaiset, britiläis-suomalainen Halldor Ari Halldorsson (DL) ja jo pitkään Suomessa pelannut venäläis-suomalainen Ilja Redin (LB). Joukkueen kansainvälisyyden täydentää neljä yhdysvaltalaista ja yksi saksalainen valmentaja.

Cedric Charpilloz ura

Season Team
2004-2005 Lausanne Sharks
2006-2008 Bern Grizzlies
2009-2010 Lacourneuve Flash
2010-2011 Kiel Baltic Hurricanes
2011-2012 Bern Grizzlies

Cedric koppi

 

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

  • Pinta = Pintan?

    Tiedoksi, että suomen kielessä sukunimet taipuvat kuten sanat normaalistikin taipuvat. Sen takia Pinnasta (ei pintasta) tulee Pinnan ja saunassa käydään Mäkisellä eikä Mäkinensellä.

    http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/kielikello/sukunim.html

  • On palkitsevaa nähdä että näitä juttuja oikeasti luetaan !

  • Hahaa, asiat tör… tärkeysjärjestykseen! Ja kun päästiin sormella osoittelemaan, on aivan pakko huomauttaa, että herra Redinin etunimi kirjoitetaan Ilya. Hullulla on halvat huvit, idiootilla ilmaset.

  • Voihan hitsinvitsi, Jenkeissäkin kirjoittaa Selanne eikä Selänne! Mihin tää maailma on oikein menossa?

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *