Salossa puhaltavat muutosten tuulet

Tuomo Tomperi 9.3.2013 7:37 Ei kommentteja

Scorpions on menettänyt useita tärkeitä pelaajia, mutta usko tulevaisuuteen ei horju.

Viime kesänä aivan viime kierroksille asti pudotuspelipaikkaan tarrannut Salo Scorpions lähtee tulevaan kauteen II-divisioonan lohkossa A uudistuneena. Syksyllä edustusjoukkueen toiminta näytti hetken jo varsin huolestuttavalta useiden pelaajien lopettaessa tai siirtyessä muualle.

Tilanne on sittemmin tasaantunut, mutta seuran ongelmana on yhä pelaajien maantieteellinen sijoittuminen melko laajalle alueelle. Perheellisten ja työssäkäyvien harjoittelua ei ole Salossa pystytty toteuttamaan nyt kevätkaudella viikoittain, vaan joukkue on harjoitellut ainoastaan leireilemällä viikonloppuisin. Näin joukkue pääsee siirtymään tavalliseen päivärytmiin vasta ulkoalueiden avautuessa. Päävalmentaja Asko Kokkonen iloitsee kuitenkin valmentajien aikaisempaa suuremmasta määrästä.

– Valmentajia on nyt toiminnassa mukana enemmän kuin aikaisemmin, mikä edesauttaa järjestelyjä harjoitusten osalta. Tulemme leireilemään vielä 2-3 kertaa ja pyrimme pelaamaan 1-2 harjoitusottelua ennen kauden alkua edellisvuosien tapaan. Halukkaita harjoitusotteluvastustajia kaivataan, Kokkonen vinkkaa.

Päävalmentaja harmittelee joukkueen kärsimää pelaajakatoa viime kaudesta. Mm. joukkuelle tärkeä QB/WR Eino Matikainen on Scorpionsille suuri menetys. Maanpuolustuskorkeakoulussa opiskeleva Matikainen nähdään nyt kevätkaudella korkeakoulusarjassa NDU Black Knightsin pelinrakentajana. Scorpionsilta löytyy pelinrakentajan tontille kuitenkin kaksikin pelaajaa, joten viime kaudelta tuttua heittopeliäkin varmasti jatkossa nähdään.

Menetämme runsaasti kokemusta ja osaamista, mutta onneksi uusia pelureita on liittynyt mukaan.

– Menetämme runsaasti kokemusta ja osaamista, mutta onneksi uusia pelureita on liittynyt mukaan. Lisäksi junioripuolella on tapahtunut liikehdintään parempaan päin. Muutaman nuoremman pelaajan liittyminen edustusjoukkueeseen saattaa olla mahdollista jo kaudella 2013, Kokkonen tuumaa.

Tällä hetkellä Scorpionsin pelaajisto koostuu 22 sopimuspelaajasta. Määrä saattaa hieman vielä kasvaa kevätkaudella, mutta viime kauteen verrattuna tilanne on heikentynyt. Vuonna 2008 perustettu Scorpions oli jo aloittaessaan varsin iäkäs joukkue, ja nyt pelivuosien karttuessa moni pelaaja on jäänyt pois luonnollisista syistä. Päävalmentaja Kokkonen harmittelee sitä, ettei laji ole yrityksistä huolimatta lyönyt itseään läpi merkittävällä tavalla Salon seudulla. Yksi syy tilanteeseen on Scorpionsin junioritoiminta, joka on vielä monella tapaa lapsenkengissään.

Salossa ei olla kuitenkaan lainkaan valmiita heittämään pyyhettä kehään tulevalla kaudella. Joukkueen runko on kasassa, ja joukkueen odotetaan pelaavan mallikasta jenkkifutista myös ensi kesänä. SAJL:n julkaisemaan lohkojakoon tutustumalla huomaa, että Scorpionsilla on – ainakin paperilla – varsin kelvolliset mahdollisuudet jopa pudotuspeleihin. Pori ja Vaasa saattavat osoittautua koviksi vastuksiksi, mutta lohkon muut joukkueet Huskies, Oakmen ja Pirates ovat ennakkokaavailuissa kutakuinkin samalla viivalla Scorpionsin kanssa. Viime kaudella samassa lohkossa pelanneet Scorpions ja Oakmen tasasivat voitot 1-1.

– Ei voi olla muuta tähtäintä kaudelle 2013 kuin playoff-pelit, päävalmentaja Kokkonen toteaa.

– Sinne tavoitellaan, ja sitten katsotaan siitä eteenpäin. Lohkojaon suotuisuudesta en olisi olleenkaan varma. Kaikki tulevat kovaa ja niin pitääkin. Meidän lohkon ”viitan” annan suosiolla Vaasan pojille. Vaasan veri ei vapise….vai miten se menee, Kokkonen hymyilee.

Lohkosta B Scorpions-leirissä seurataan erityisesti Hanko Sun Cityn otteita. Asko Kokkonen pitää Sun Citya nuorena nälkäisenä joukkueena, jolla on vahva valmennus ja hyvä taustaorganisaatio. Sun City -taustainen Scorpions-luotsi on kiinnostunut näkemään, miten Hangon peli lähtee tulevana kesänä kehittymään. Viime kaudellahan Sun City ja Scorpions pelasivat vielä samassa lohkossa molempien voittaessa kotonaan.

Kommentoi