Suomalaisten EFL-ottelut varakentillä

jefumaster 8.3.2013 15:15 Ei kommentteja

Kevään jenkkipallokausi saa tasokkaan aloituksen helsinkiläisjoukkueiden pelatessa EFL-sarjan lohko-otteluitaan huhti- ja toukokuussa. Yhtään peliä ei kuitenkaan pelata Helsingissä.

Jokainen palloilulajeja tarkemmin seuraava tietää Helsingin vaikean kenttätilanteen, joka ei ole yksinomaan jenkkifutiksen ongelma. Wolverines pelaa muutaman viikon päästä harjoitusottelun norjalaista AFC Showta vastaan sisäareenalla, jossa ei ole katsomokapasiteettia. Surullista sinällään. Yleisöä tuolle tapahtumalle löytyisi varmasti. Nyt julkaistun EFL-ohjelman mukaan helsinkiläisiä ei hemmotella myöskään EFL-otteluilla. Alkusarjan pelit tullaan pelaamaan naapurikaupungeissa Espoossa ja Vantaalla.

Wolverines avaa kotikautensa ulkokentillä jo huhtikuun 27. päivänä. Tanskalainen Sollerod Gold Diggers saa tutustua espoolaisen järvimaisemaan päästessään pelaamaan vieraspelinsä Laaksolahden urheilukentällä. Helsinkiläisjoukkueen GM, Peetja Mannila kertoo koruttomasti tilanteesta ja on ylipäätänsä kiitollinen, että Espoosta löytyi kenttä tapahtumalle:

– Soneralla on muuta häppeninkiä eikä sinne päästä. Laaksolahden keinonurmi on ainoa lämmitettävä keinonurmi minne meillä on mahdollisuus päästä kun ISS:n nurmikin on vielä huhtikuussa remontissa

Vaahteramaljaottelu Roostersin ja Wolverinesin välillä kokosi Sonera-Stadionille yli 2000 katsojaa. Alkukauden EFL-ottelu joukkueiden kesken on tapahtuma, jolla olisi potentiaalia samoissa puitteissa kerätä lähes yhtä suuri yleisömäärä lehtereille. Olosuhteiden pakosta myös Roosters joutuu viemään pelinsä naapurikaupunkiin ISS Stadionille. Ottelun pelaaminen 4. toukokuuta Taftin kotipyhätössä Vantaalla saattaa karsia ainakin osan paikalliskatsojista kotisohvilleen. Tärkeintä on kuitenkin, että ISS:n nurmen odotetaan olevan kunnossa ja peli päästään pelaamaan kunnon stadionilla.

Suomalaisjoukkueiden EFL-ottelut:

  • 13.4. klo 15.00 Sollerod Gold Diggers – Helsinki Roosters, Rundforbi Idraetsanlaeg
  • 27.4. klo 18.00 Helsinki Wolverines – Sollerod Gold Diggers, Laaksolahden urheilupuisto, Espoo
  • 04.5. klo 17.00 Helsinki Roosters – Helsinki Wolverines, ISS Stadion Vantaa
Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *